perjantai 1. huhtikuuta 2022

Maaliskuun kulutus: Liian paljon lankaa ja Fazer -sukkien suunnittelua

Maaliskuu tuntuu aina pitkähköltä lyhyen helmikuun jälkeen ja ehkä myös siksi neulomisaikaa on enemmän. Tai siltä se tuntuu. Maaliskuu on ollut kyllä tunteita herättävä mm. Fazer -sukkien suunnittelussa. :D Omia malleja en juurikaan pistänyt puikoille, koska Fazer-sukat veivät niin paljon aikaa. Tai omia mallejahan ne Fazer-sukatkin ovat, mutta sellaisia muita omia malleja. :D Maaliskuussa joutui myös ostamaan lankaa, koska Fazer -sukat. :D Vaikka pääsääntöisesti pärjäsinkin aika hyvin omalla varastolla, niin muutamia keriä joutui ostamaan. Lisäksi kävimme yhdessä kaupungissa lomalla ja lanseerasin konseptin "tuliaislanka". :D Jatkossa olisi siis kiva ostaa jotain lankaa johonkin tarkkaan valittuun työhön uusista kaupungeista (ja uusista lankakaupoista), joissa käy. Lankoja ei tietenkään tarvitse ostaa ostamisen ilosta. Huhtikuussa sitten taas paremmin ostojen suhteen.


Ostot: 1350 g

Kulutus: 1155 g

Raha: n.85 euroa

Maaliskuussa tuli myös valmiita töitä jokseenkin paljon, mutta osa niistä on Fazer -kilpailuun liittyviä sukkia. Maaliskuun alussa julkaisin myös muutamia neuleohjeita, mutta niistä suurin osa oli neulottu jo helmikuussa. Maaliskuussa jatkoin myös lapasvillitystä, vaikka lapasia ei nyt enää kauan välttämättä tarvita (paitsi sitten taas seuraavana talvena). Hyvä puoli Fazer-sukissa on se, että ne myös kuluttivat lankaa aika paljon ja kaikki parit taisivat painaa yli 100 g. Melkein kulutus siis päihitti ostot, muttei ihan. Valmistuneissa yliedustettuina on sukkia, mutta parit lapasetkin valmistuivat. Lisäksi sain kuin sainkin valmiiksi lapsen villapaidan, kun otin neulomisboostin kuun lopussa. Rahaa kului yllättävän paljon, mutta suurin osa taisi mennä huivilankoihin ja käsinvärjättyyn vyyhtiin. 

Huhtikuulle ei ole neulomisodotuksia muita kuin ohuempia lankoja enemmän puikoille. Mielessä on jo jotain omia suunnitelmia, mutta niiden julkaisut varmaan menevät toukokuulle. Jospa myös jotain Fazer -sukkien ohjeita voisi julkaista jo toukokuussa tai viimeistään kesäkuussa, jos (tai kun) ei ole tullut valituksi lehteen.

Selvisitkö sinä maaliskuun lankaostoitta? 

PS: Kuinkakohan monta kertaa mainitsin Fazer-sukat (aivan liian monta kertaa!), mutta onneksi kilpailuaika loppuu kohta, ja uudet suunnitelmat valtaavat mielen. :D

PPS: Lupaan, ettei seuraavassa postauksessa mainita kertaakaan sanaa Fazer. :)

8 kommenttia:

 1. En selvinnyt ostoitta: minulta loppui lanka, jota ei enää valmisteta mutta Facebookin neulontaryhmästä löytyi ihminen, jolla sitä oli ja teimme kaupat yhdestä kerästä! Onnea Fazer-kilpailuun! Itse ensin mietin, että alanko suunnitella jotain siihen mutta sitten totesin, että ei riitä inspiraatio. Etenkin kun olisi pitänyt ostaa uusia lankoja sitä varten... Mutta odotan innolla, mitä sinä ja muut saatte aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä tarvitaan sillä osallistujia taitaa olla tuhansia, mutta innolla kyllä odotan lehteä :) Minäkin kuvittelin että pärjään omalla varastolla mutta toisin kävi. Some on kyllä kiva siinä mielessä että voi ostaa puuttuvaa lankaa sitä kautta. Maaliskuun kulutuksessa on myös langat jotka ostin Instagramin kautta seuraajalta. Ne tulikin kyllä käytettyä toisin kun kuvittelin :D

   Poista
 2. Minä taas jotenkin en kerennyt maaliskuun kyytiin ollenkaan, vaikka synttäritkin vietin maaliskuussa. Ja nyt on jo huhtikuu! Vastaus kysymykseesi; en selvinnyt lankaostoitta, mutta onneksi en yrittänytkään. Johan tässä jo alkaa jännittämään, minkälaiset Fazersukat olet suunnitellut:)!Toivottavasti julkaisevat sitten pian tulokset, kun osallistumisaika on ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukaudet menevät kyllä nopeasti aina. Kiitos, tiedän jo (ainakin) mistä kahdesta julkaisen ohjeet. Kaikista varmaan julkaisen kuvat ainakin Instagramissa, mutta ohjeita en lupaa kaikista. Joo, kaikille osallistujille Novita ei ilmoita, mutta tulkitsen sitten sen niin että jos esim. ei ole toukokuussa kuulunut mitään niin alan julkaista ohjeita. :)

   Poista
 3. Tuo FAZER kisa on mielenkiintoinen aiheeltaan. Kiva kun keksitään aivan uudenlaisia sukkamalleja. Sinullakin on malli suunniteltuna ja sitten kun luin eteenpäin, olin ymmärtävinäni, että suunnittelit useammankin mallin? :)
  Minä en ole tainnut hetkeen ostaa lankaa. Vähän hämmästyn itsekin, kun alan asiaa miettimään... ehkä viime vuoden syyspuolella ostin vauvan peittoa varten. Ai niin ja ne kaikki Myboshit tulivat ovesta sisään vuoden alkupuolella ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ihana kilpailu ja odotan kyllä minkälaisen sukkalehden saavat lopulta aikaiseksi :) No juu, parikin mallia suunnittelin. Tuli ideoita ehkä vähän liikaa, hups!

   Poista
 4. Onnea kilpailuun, toivottavasti joku malleistasi pääsee lehteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on varmasti hyvin pieni todennäköisyys mutta on kyllä ollut mielenkiintoinen matka tähän asti.

   Poista