perjantai 22. huhtikuuta 2022

Lasten palmikkosukat: Josefiina & Joanna -ohjeet saatavilla

Vihdoinkin on taas uusien ohjeiden vuoro. Eräs nimeltämainitsematon kilpailu söi vähän omien mallien suunnittelua, mutta nyt on luvassa lasten palmikkosukkien ohjeita ohuemmalle langalle. Kevät tuo puikoille hieman ohuempia lankoja ja otin urakaksi luoda myös ohjeita ohuemmille langoille. Suunnittelukilpailussa taisin suunnitella ainoastaan kirjoneulemalleja, niin palmikkosukat tekivät nyt paluun puikoille. Kaipaan ihan selkeästi vaihtelua neulesuunnitteluun ja siksi onkin kiva vaihdella kirjoneuleen, palmikoiden ja pintaneuleen välillä.


Kuvassa Joanna palmikkosukat

Nämä eivät saaneet nimeä lapsen päiväkotiryhmästä vaan oikeastaan ihan randomisti. Ensin tuli Josefiina ja sitten keksin Joannan ja siitä se sitten tuli. En yleensä oikein tykkää nimetä erisnimillä, mutta siihen on nyt päädytty. :D Palmikko/pintaneulesukille keksii vaikeammin muita nimiä kuin kirjoneulesukille. En tiedä, mistä se johtuu, mutta tuntuu ainakin tältä. Suunnitteluprosessista vielä ehkä sen verran, että näissähän kävi oikeastaan niin, että otin innolla maaliskuun lopussa puikoille aikuisten sukkamallin, mutta yksi asia johti toiseen ja jälleen kerran päädyin lasten palmikkosukkiin. :D Ilmeisesti kohtaloni on lasten sukkaohjeet. No, kyllä se aikuisen sukkamallikin on tulossa jossain vaiheessa, mutta ensin on ratkottava pari pientä yksityiskohtaa niissä. Oranssit ovat Josefiina-palmikkosukat

Molemmissa sukissa leikitellään palmikoilla oikein urakalla. Pidän ohjeita suhteellisen helpohkoina ja myös aloittelijaystävällisinä, mutta ehkäpä palmikonkiertoja on osattava kuitenkin. Palmikot eivät kuitenkaan ole vaikeita ja kuviot ovat toistuvia. Ohjeet löytyvät taas tuttuun tapaan Ravelrystä ja Lankajengistä. Lisäsin muuten tuohon sivupalkkiin suorat linkit ohjeisiin niin löytyvät sitten aina siitä, vaikka en ohjeita postauksiin linkkaisi. 

Ohje Ravelryssä

Ohje Lankajengissä 

Sukat ovat arviolta noin 1-3 -vuotiaille ja jalkapohjaa on helppo pidentää lapsen jalan koon mukaan. Samoin myös toki varttakin. Kuvassa näkyvissä sukissa jalkapohjan pituus on noin 14 cm, mikä vastannee noin 2-vuotiaan / 2,5 -vuotiaan kokoa. Laitoin kuitenkin kaikkiin merkinnän 1-3 -vuotias, sillä jalkapohjaa on tarvittaessa helppo neuloa pidemmäksi tai lyhyemmäksi ja lisäksi samanikäiset lapset ovat välillä niin erikokoisia. Jos ohjeesta tulee mitä tahansa kysyttävää, niin minulle saa aina laittaa viestiä. Autan tarvittaessa parhaani mukaan :)

Neuleiloa aurinkoisiin kevätpäiviin! 

PS: Ohje on Ravelryssä -20 % alennuksessa ensi keskiviikkoon asti! Ei koodia! 


4 kommenttia:

  1. Ovatpa suloisia sukkasia molemmat 🤍🤍🤍

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kieltämättä vähän on tullut tunne (kun on nähnyt muiden hienoja töitä) että ehkä en kaikkia julkaisekaan :D Mutta itseasiassa juuri julkaisin instassa kuvan dominosukista. Katsotaan nyt miten täällä blogin puolella kertoo kaikista. Ehkä joku koonti tms, en varmaan kaikista erillisiä postauksia tee.

      Poista