perjantai 8. huhtikuuta 2022

Novita 2022 kesälehden suosikit

Melkein unohdin listata uusimman Novitan suosikit. Kesälehti ilmestyi jo viime kuussa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli tässä tulee omia suosikkeja lehdestä. Tämä onkin viimeinen Novita, sillä katkaisin tilauksen, kun lehtiä ilmestyy kovin usein enkä ehdi sieltä neulomaan siinä ajassa pahemmin mitään. Näistä riittää hyvin neulottavaa seuraaville vuosille. Lisäksi on vielä erikoislehdet (kuten sukkalehti). Joten olkoon tämä nyt viimeinen katsaus hetkeen.


Aluksi kesti hetkisen ennen kuin pääsin sisälle lehteen, sillä tuntui, ettei siellä oikein mikään pompannut silmille kutsuvasti. Lehdessä on kivaa neulesuunnittelijan haastattelu sekä aivotutkija Minna Huotilaisen juttu neulomiseen liittyen. Lehdessä on malleja suhteellisen vähän (tai suht sama määrä kuten aiemmissakin), mutta nuo muut jutut ottavat tietenkin aina osansa tilasta, joten ymmärrettävää, että jostain pitää karsia, jos haluaa artikkeleita lehteen. Ensimmäisenä taisin ihastua Lumous -palmikkomekkoon. Taisin muuten ihastella syksynumerossakin palmikkomekkoa ja nyt taas. Jossain vaiheessa täytyy varmaan neuloa joku mekko, sillä enhän saa näitä pois mielestä. Lapsen Eevertti -kaarrokeneule ihastutti myös minut kuvioinnillaan. Se olisi kyllä ihana tehdä lapselle kesäneuleeksi. Onneksi neulemallit eivät vanhene ja näitä voi neuloa käytännössä koska vain ja mikään kiire ei ole niitä saada puikoille. Koska tulevaksi kesäksi ei tuo kyllä ehtisi valmistumaan :)

Virkkausta lehdessä on paljon, mutta näinhän se on aina kesänumeroissa. Olen ainakin huomioinut sellaisen seikan. En ole itse oikein virkkaaja (tai saatan innostua pari kertaa vuodessa) niin harmillisesti lehden neuletyöt jäivät hieman vähälle. Lisäksi Niina Laitisen Aalloissa siis (kuvassa) kirjoneulevillasukkia harkitsin jo. Näiden lisäksi lehdessä miellytti huivi, villatakki ja jämälankapaita seiskaveikasta. Huivi muistutti paljolti syksylehden Nesna -huivia, jonka neuloin, niin saattaa olla, etten samantapaista huivia neulo. Jämälankapaita kiinnostelisi, mutta neuloisin sen varmaan yhdessä tai kahdessa värissä. Lisäksi asusteitakin lehdessä kuten kuvassa näkyvä scrunchie. 

Mitä sinä pidit Novitan kesänumerosta? Onko jo jotain mennyt puikoille sieltä?

4 kommenttia:

 1. Minullekaan ei ensi selaamisella pompannut kovin moni malli ns. silmille. Mutta katsoin sitten Novita-liven, jossa kaikki mallit esiteltiin. Ja sitten olikin jo tunkua. Minusta myös on Lumous kaunis ja sen haluaisin tehdä, mutta jostain muusta langasta kuin ohjeessa. Ja olihan siellä todellakin paljon kauniita virkkaustöitä, niistä ehkä joku kesällä koukulle. Hiekkasärkkä-toppi kiinnostaisi myös, mutta ei puuvillasta. Lisäksi kiinnostaisi muokata Vanilja-topista pitkähihainen mekko... Se on sitten eri asia, koska ehtii ja viitsiikö edes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä että ensin ei mitään mutta sitten niitä löytyykin :D Onneksi näitä voi neuloa koska vain eikä ole deadlinea :D

   Poista
 2. Minusta on viime aikoina tuntunut, ettei enää Novitan lehdistä ole löytynyt mitään, mikä innostaisi tekemään. Siksi lopetin myös oman tilaukseni ja lopetin samalla myös kaikki muutkin käsityölehdet, mitä olen välillä jaksoissa tilaillut. Niitä on nyt tässä vuosien varrella kerääntynyt niin paljon, etten enää pysy kärryillä, mitä kivoja malleja missäkin on ollut. Aika paljon myin kirppiksellä pois muutama vuosi sitten mutta edelleen on noita lehtiä. Koska nyt on myös tullut sellainen selkeä kasari-ysäri-muoti, mikä ei minua nappaa niin parempikin olla nyt enää hankkimatta uusia lehtiä, kun en sitten tee kuitenkaan mitään niistä. Vanhat mallit kiinnostavat enemmän ja niitä nyt piisaakin sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pakkohan näitä on välillä säännöstellä, kun muuten hukkuisi kyllä lehtiin. Mulla edelliset Novitat taisi olla 2000-luvun puolelta joita sitten annoin pois ja vein kirjaston "saa ottaa" hyllyyn eikä niitäkään ollut paljon. Nyt on taas maltillinen määrä lehtiä. Eiköhän näillä pärjää hyvin :)

   Poista