lauantai 30. huhtikuuta 2022

OHJE: Lyhytvartiset naisen palmikkosukat

Näiden sukkien suunnittelu alkoi yöllä ja siksi saivatkin nimekseen Aamuyö. Se on jännä tunne, kun tulee vain jostain se fiilis ja intuitio. En nimittäin ajatellut aiemmin suunnitella paksulla langalla hetkeen sukkia. Yhdet ohuemmatkin ovat työn alla, mutta nämä nyt kiilasivat ohitse, koska se tunne ja intuitio <3 Keväällä ja kesällä kuitenkin lyhytvartiset ovat kivat ja varsinkin mökillä tuntuu, että villasukille on aina tarvetta. Näissä sukissa leikitellään palmikoilla oikein urakalla, mutta silti palmikot ovat helpohkoja ja näyttäviä. Tällä hetkellä tuntuu, että palmikot ja pintaneuleet ovat itselleni se juttu neulesuunnittelussa. Kirjoneuletta on kiva kyllä myös suunnitella (ja suunnittelenkin!) mutta en tällä hetkellä innostu siitä niin paljon kuin palmikoista. Tähän voi tosin liittyä taannoinen Fazerjuttu. Lasten sukissa tosin kirjoneule on vielä kivempaa kuin aikuisten. Näihin sukkiin riittää yksi 100 g kerä ja sitä jääkin noin 20 g. Valitsin itse tuon Novita x Niina Laitinen -kerän, sillä se veti puoleensa ja kutsui. Tuo lilaväri on aika herkullinen. 

Ohje tuttuun tapaan taas:

Ravelrystä

(-20 % alennus voimassa 8.5 asti Ravelryssä, koodia ei tarvita!)

Ohje tulossa Lankajengiin myös piakkoin. 

Tällä hetkellä on hyvä fiilis ja flow sekä neulomisessa että suunnittelussa. Piakkoin julkaisen myös neulepannan ohjeen, jota olen valmistellut maaliskuusta lähtien. Se olisi toki kannattanut julkaista ehkä hitusen aiemmin, mutta ainahan sen voi neuloa jo valmiiksi syksyyn :D Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Pysykää kuulolla! 

Mitä sinä neulot mieluiten? Palmikkoa, pitsiä, kirjoneuletta? 

6 kommenttia:

 1. Kivalta näyttävät. En ole kokeillut lyhytvartisia sukkia, mutta varmaan pitäisi.

  VastaaPoista
 2. Minä neulon mieluiten ainaoikeaa. :D Ja sitten kirjoneuletta ja pitsineuletta. Palmikoista en tykkää, kun pitää niiden apupuikkojen kanssa pelata. Palmikot ovat kyllä nätin näköisiä. Lisäksi minulla ranne kipeytyy joskus palmikkojen kanssa niin koetan niiden tekemistä välttää. Sinulla on kyllä kuitenkin kivoja palmikkosukkaohjeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, en myöskään tylsisty aina oikeaan :D Kiitos, tykkään palmikoista mutta myös pitsineuleesta ja kirjoneuleesta ja tuntuu että pitää vaihdellen tehdä näitä ja toki siellä seassa sitten aina oikeaa :D

   Poista
 3. Tulipa nätit Aamuyön sukat ja tuo liila on kyllä herkullinen sävy Novitan seiskaveikassa! Sellainen juuri aamuyön väri. Minä kudon juuri nilkkasukkia paksusta langasta, mutta palmikoita en osaa ollenkaan suunnitella, joten menee kirjoneuleen tai ihan vain värinvaihtumisen puolelle. Tällä hetkellä ehkä kirjoneule vie voiton siinä, mitä kudon, mutta nämä sinun sukkasi voisin kyllä tehdä, kun tuota liilaakin nyt olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin niin hienoja kirjoneulemalleja :) Ja kiitos! Tämä lila on kyllä ihana!

   Poista