sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Marimekkolapaset tai ihan vaan pallokuvioiset lapaset

Tutustu Play -lapasten ohjeeseen: Play-lapaset ravelryssä

Sitä voi inspiroitua niin pienestä. Nimittäin näin tällaisten lapasten kuvan Instagramissa ja siitä se sitten lähti. Innostukseni tulee aina vähän jäljessä verrattuna muihin, mutta näitä oli kiva neuloa. Pahoittelut näiden esittelystä heille, jotka eivät pidä marimekkoteemaisista neuleista. Näissä lapasissa oli kivaa se, että harmaa ja pinkki lanka ovat jämälankoja ja niitä voi upottaa näihin hyvin. En vieläkään ehkä innostu niistä unikkosukista tai -lapasista, mutta näitä on kiva neuloa. Saatoin nimittäin jo neuloa toisetkin samanlaiset, mutta eri värillä. Näistä sain myös idean pallokuvioisista jämälankalapasista.

Silmukoita mulla oli 48 ja neuloin 3,5 puikoilla. Kirjoneulelapasissa olen todennut hyväksi tuon 48 silmukan. Sukissa se ei välttämättä riittäisi, mutta lapasissa kyllä. Neuloin aukkopeukalon, koska en ole vielä niin pro että kiilapeukalo onnistuisi kirjoneulelapasissa. Tuo marimekon kuvio/pallokuvio löytynee netistä jostain. En tiedä, kuka sen on alun perin piirtänyt, niin en linkkaa tähän sitä. Omat pallot lapasissa ovat 3-5 silmukan kokoisia ja piirsin ne itselleni, jotta neulominen sujui mutkattomasti. 

Asiasta ihan toiseen. Tänä vuonna en ryhtynyt sukkalaatikkojuttuihin ollenkaan, mutta mietin nyt, että olisiko pitänyt neuloa lapasloota. No ehkäpä ensi vuonna sitten, jos lapasinnostus säilyy. Huhtikuussa on jotenkin outoa neuloa lapasia, vaikka en koe, että villasukkien kanssa olisi samanlaista havaittavissa. Mutta jokin lapasten neulomisessa on, että niitä ei neulo kevät/kesäaikana samalla tapaa kuin villasukkia. Oletteko huomanneet samaa omassa neulomisessa? Näissä kuitenkin innostuin niin paljon, etten antanut asian haitata ollenkaan :D

Onko outoa neuloa lapasia huhtikuussa (vaikka räntää ja lunta tuli taivaan täydeltä tällä viikolla) ? 

4 kommenttia:

 1. Kivasti värit asettuvat noissa lapasissa. En olisi Marimekoksi tunnistanut, ellet olisi näin nimennyt. Oikein näkit. Mitä väliä sillä, minä vuodenaikana mitäkin neuloo. Kevään jälkeen tulee kesä, sitten syksy ja talvi joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No eipä sillä olekaan mitään väliä mutta jänniä uskomuksia itsellä ja kun kuitenkin neuloo villasukkia läpi vuoden mutta muilla töillä näkyy olevan jokin vuodenaikajuttu jolloin niitä ei neulo :D Mutta ehkäpä pikkuhiljaa omat tavatkin muuttuvat.

   Poista
 2. No ennen aikaanhaan laitettiin puikot sivuun kesän ajaksi ja otettiin vasta syksyn tullen esiin. Minä neulon kylläkesälläkin ja villaisia juttujakin, vaikka äiti kerran tokaisi, että eikö sinulla ole mitään kesäisempää neulomista... :D Nyt otin yhden puuvillaneuleen työn alle, että olisi joku kesätyökin. Ei siis minua haittaisi tehdä vaikka lapasiakin, sittenpähän ovat syksyä varten valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulottavat menevät kyllä vuodenajan mukaan, ainakin osalla neulojista. Joskus neuloin vähemmän kesällä, mutta ei se enää viime vuosina ole vähentynyt. Jep, tietyllä tapaa pitäisikin olla vähän aikaa edellä niin syksyn koettaessa olisi kaikki pipot ja lapaset valmiina! Ehkä yritän muuttaa ajattelumalliani ja hyväksyä sen että lapasiakin voisi neuloa esim. kesällä. :)

   Poista