perjantai 29. huhtikuuta 2022

Toinen apupupu

Vannoin, etten hurahda näihin ja tee montaa pupua. Edelleen olen sillä tiellä, vaikka toinen pupu valmistui ja kolmas ja neljäskin ovat puikoilla. Mutta uskon, että se jää tähän. Näitä on jostain syystä ihan kiva tehdä, vaikka eivät nyt täysin suosikkineulomuksiani ole. 

                                                

Mitä vinkkejä toisen apupupun jälkeen? 

Edelleen seuraan ohjetta aika tarkasti, enkä poikkea siitä paljon. Edellisen postauksen vinkit ovat käytössä. Tällä kertaa kirjailin silmät, nenän ja suun ennen täyttämistä ja se kannattaa kyllä tehdä. Lisäksi tein kaulaliinasta ohuemman. Neuloin sen ohuemmalla langalla, vaikka silmukoita taitaa olla se ohjeessa mainittu määrä. Sen saa nyt niin paljon paremmin solmittua, kun se on ohuempi ja pidempi.  Tässäkin pupussa täyttöaukkoja oli vain päässä ja jaloissa. Minusta se on helpompaa ommella kiinni se haarasauma housujen neulomisen aikaan. 


Pupun käsien neulomisesta. Otin silmukat pupun sisältä, enkä suoraan siitä reunasta. En tykkää, että jäisi reikiä, niin päädyin ottamaan ne sisemmältä. Otin myös muutaman silmukan enemmän kuin mitä ohjeessa on. Mutta kavensin ne pois ensimmäisellä tai toisella kerroksella ja kädet ovat neulottu ohjeen mukaisella silmukkamäärällä. 

Löysin täydellisiä jämälankoja näihin pupuihin. :D Nimittäin taannoinen violapalapeitto meni purkuun aikoinaan niin siitä jäi kasa lankoja ja niitä kun upottaa näihin, niin ei tarvitse päätellä useasti. En edelleenkään näissä päättele lankoja ja solmin ne tiukasti pupun sisäpuolelle. Noiden lankojen käyttäminen villasukissa aiheuttaa vaan loputonta päättelemistä, niin niitä on kiva käyttää pupuun. 

Yksi vinkki vielä kaulaliinan neulomiseen. Sen voi neuloa myös poikittaissuunnassa, jolloin se ei veny niin paljon ja tulee ehkä joutuisammin. Mietin kyllä, että pitäisikö tuon ensimmäisen pupun kaulaliina tehdä uusiksi, koska ennustan, että se revitään pupulta irti, joten olisi kait parempi että se on irtonainen. 

Kivaa vapun odotusta ja neulomisiloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti