sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Raitasukat pitkästä aikaa

Tänä vuonna olen neulonut vähemmän sellaista "aivot narikkaan raitasukkien neulomista" kuin viime vuonna, mutta Instagramissa on menossa raitasukkaralli -yhteisneulonta ja siihen piti osallistua tottakai. Yhteisneulonta on @annijuutiknits :n järjestämä ja hashtägiä #raitasukkaralli käyttävät kaikki osallistuvat siihen. Nämä raitasukat valmistuivat tämän yhteisneulonnan tuloksena. Taisin muuten neuloa nämä vielä siten, että kyselin Instagramissa lyhyitä kysymyksiä ja neuloin aina enemmistön mukaan. Otin kyllä oikeuden pidättää tuloksen ja päättää itse toisin :D Mutta aika hyvin taisin noudattaa enemmistön tulosta. Se oli muuten kiva ja hauska tapa neuloa sukkia, kun ei tiennyt, että mitä tulee seuraavaksi. Hieman vaihtelua omille päätöksille neulomistöissä :D


Ensin valitsin värit, joita ajattelin käyttää näihin sukkiin. Vaaleanvihreä on Adlibriksen Socki-lankaa ja on aika samantapaista kuin seiskaveikka. Muut jämälangat ovat pääosin purkulankaa ja vuosien takaa. Halusin oikeastaan neuloa vähän poikkeavia raitoja ja päädyin kolmen raidan yhdistelmään ja välissä pääväriä. Näissä sukissa tuli muuten pieni "virhe", sillä kärki piti neuloa vaalealla värillä, mutta epähuomiossa jatkoin neulomista vihreällä kärkeen asti. En lähtenyt purkuhommiin asian takia ja niinpä näistä tuli tällaiset.

Sukkien lahjalaatikko on sinänsä kiva käytäntö ja tykkään neuloa ns. varastoon, josta voi sitten tarpeen tullen ottaa. Näin ollen ei ole kiire neuloa johonkin lahjaan, kun lahjatarve yllättää. Välillä on kyllä syytä tyhjentää lahjalaatikkoa, ettei se paisu liian täydeksi. Jos sellaiseen on pelkoa. Käyn läpi välillä sukkavarastoa ja otan sieltä sopivia esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. Viimeisin lahjoituskohde oli Lankajengin kautta villasukkia ukrainalaisille. Loppuvuodesta varmaan sitten taas lahjoitan enemmän, jos sellaiseen on tarvetta. Ainakin olen kokenut hyväksi Lankavan hyvän mielen villasukkakeräyksen, joka on aina marraskuun tienoilla. Lisäksi Neulomuksia sydämestä -ryhmä Facebookissa lahjoittaa neuletöitä aina tiettyyn kohteeseen. Sieltäkin voi löytää sukille (ja muille) kohteita. Tässä nyt muutamia hyväntekeväisyysvinkkejä, jos joku kaipailee sellaisia. 

Omistatko sinä "sukkavaraston" tai "lahjalaatikon", josta helposti voi ottaa sukkia esimerkiksi lahjoiksi? Vai neulotko suoraan kohteille?
6 kommenttia:

 1. Pitää katsoa tuo Lankava; sitä en ole tiennytkään. Minä yritän tehdä lapasia asunnottomien keräykseen, joka on myös syksyllä. Tässä paino sanalla yritän, eli vielä on ajatuksen asteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait uuden vinkin hyväntekeväisyyskohteesta :) Asunnottomien keräyskin on hyvä kohde!

   Poista
 2. Omistan lahjalaatikon ja sen tietävät ystävätkin. Osaavat kysyä löytyisikö valmiita sukkia juurikin syntymäpäiville ja muihin tapahtumiin:) Mutta välillä hyvä mennä läpi ja hyväntekeväisyyskohteet ovat oiva paikka lähetellä sitten näitä tuotoksia. Asunnottomille olen minä myös lähettänyt ja monesti kudonkin asusteita ihan heitä silmälläpitäen. Ihanan keväiset raitasukat tuli noista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että sielläkin on käytössä lahjalaatikko :)

   Poista
 3. Mieluiten neulon suoraan kohteille mutta tänä vuonna minulla on sukkalaatikko/lahjalaatikko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kerroit! :) Toisaalta eihän nämä sulje toisiaan sinänsä pois eli periaatteessa voisi olla vaikka molemmat. :D

   Poista