tiistai 19. huhtikuuta 2022

Jaksatteko vielä pari inspiraatiokirjaa?

Huhtikuu näyttää olevan aika kirjapainoitteinen blogin puolella, mutta maaliskuussa tuli kuunneltua niin paljon kirjoja, että  niiden läpikäyminen hieman kestää. Jaksatteko vielä pari inspiraatiokirjaa? Kuvituksena se harmaa-keltainen ainaoikein huivi, vaikka eipä tuo kuva nyt paras mahdollinen oli. Oli nimittäin hieman hankaluuksia saada huivi kuvattua samalla pitäen mielessä kuitenkin, ettei paljasta liikaa omasta asuinalueesta. En ymmärrä, miten viime syksynä sain kuvattua sen yhden huivin niin hyvin. Ehkä pitäisi mennä samaan paikkaan. Tai sitten se oli syksyn ruska, joka edesauttoi kuvaa.

Maaliskuussa tosiaan oli vielä lahjakortti äänikirjapalveluun, niin pidin hieman reipasta kuunteluvauhtia yllä, jotta sain kaikki mielenkiintoiset kirjat kuunneltua. Nyt onkin ollut ihana olla kuuntelematta yhtään mitään ja esimerkiksi juoksulenkeillä kuunnella vaan musiikkia. Palaan kirjojen pariin taas jossain vaiheessa - joko kuuntelemalla tai lukemalla. Onneksi fyysisiä kirjojakin odottaa yöpöydällä. Kirjavinkkejä tulossa kuitenkin vielä huhtikuun lopussa. 


Charles Kuhlman: Entreprnr - tositarinoita vastoinkäymisten voittamisesta - 4/5

Olen palannut taas näihin tositarinakirjoihin/menestymiskirjoihin tai eivät ne mihinkään hävinneetkään missään vaiheessa. Ehkä se on tapani käsitellä meneillään olevia maailmassa tapahtuvia asioita. Halu nähdä ja ajatella positiivisesti. Tämänkin kirjan valitsin sattumalta, kun sen näin. Kirjassa oli mielenkiintoisia tarinoita ja näistä itselle mielenkiintoisimmat olivat Marimekon/Kirsti Paakkasen ajatukset, Muuti -lastensmoothien perustajan sekä Hellapoliisi-yrittäjän. Aika huikea tarina Muuti -lastenruokamerkin perustajalla. Muistan jopa hämärästi nähneeni Muuti -smoothieita lastenruokahyllyllä aikoinaan. Sama kuin Hellapoliisiyrittäjällä. Se sivusto taisi olla eka reseptisivusto, josta olen aina katsonut reseptejä, niin oli supermielenkiintoista kuulla tarina tarkemmin. Näiden tarinoiden avulla todellakin näkee paremmin sen brändin tai yrityksen taakse. Olen aiemmin kuunnellut Kirsti Paakkasen elämäkerran ja se oli erittäin hyvä. Sattumaa taisi olla, että tässäkin kirjassa lyhyesti kerrottiin Kirstin ajatuksia. Niistä oppii paljon. Kirja on myös sopivan mittainen, joten siihen pääsee kiinni hyvin helposti eikä tunnu puuduttavalta missään vaiheessa. 

Mitä opin kirjasta?

Itseluottamus, päämäärä, unelmat, tavoitteet kannattaa olla myös kriisitilanteessa. 


Pekka Hämäläinen: Voittaja vai häviäjä - päätä itse - 5/5

Tämän nimen ei kannata antaa hämätä ja en oikein tykkää siitä, mutta silti annoin kirjalle mahdollisuuden. Onneksi annoin, sillä se osoittautui todella hyväksi. Kirja kertoi ja antoi esimerkkejä menestymisestä, asioiden saavuttamisesta ja itsetunnon vahvistamisesta. Nämä kirjat antavat niin paljon. Melkeinpä kaikkien esimies-asemassa olevien pitäisi kuunnella tämä kirja. Olen törmännyt kaikenlaisiin esihenkilöihin ja kaikki eivät todellakaan sovi paikallensa, mutta heilläkin olisi toivoa tulla paremmiksi esihenkilöiksi, jos ottaisivat oppia mm. kirjassa käsitellyistä asioista sen sijasta että jatkavat samaan malliin ja työympäristö kärsii. Kirjassa käsiteltiin paljon asioita mm. jääkiekkojoukkueen ja työyhteisön näkökulmasta. Kirjoittaja on terapeutti ja hän tuo esiin aika paljon asioita, mitä on terapiatyössä huomannut. Pysäyttävintä oli kuunnella syöpäsairaiden ajatuksia, mutta oppimisnäkökulmasta ne olivat myös parasta antia. 

Mitä opin kirjasta? 

Kirja antaa uskoa, toivoa ja luottamusta. Jokainen meistä käy jossain vaiheessa erilaisten vaikeiden asioiden äärellä ja silloin kannattaa muistaa, että ne kasvattavat meitä ja niistä voi (ja kannattaa!) myös oppia. Meillä on tuhat syytä olla positiivisia ja iloisia joka päivä. No okei, jos ei tuhatta syytä, mutta ainakin muutamia.

Lisäksi tämä: Näe mahdollisuudet - älä esteitä! 

Luku- ja neulomisiloa juuri sinulle! 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista. Ainoa kirja, jonka olet tuosta genrestä lukenut on Aki Hintsan kuolevan miehen päiväkirja, mutta siitäkin nousi varteenotettavia ajatuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjat kyllä antavat niin paljon. Kuuntelin tuon kirjan myös viime vuoden lopussa ja se oli ihan ok. Ensimmäinen Hintsan kirja ehkä parempi mutta kun tuohon pääsi sisälle niin antoi ajattelemisen aihetta.

      Poista