torstai 14. huhtikuuta 2022

Neulehaaveita

Löysin luonnoksista aloitetun postauksen neulehaaveista ja päätin tarttua aiheeseen. Neulehaaveet muuttuvat ja niitä on jokseenkin paljon koko ajan. Saatan haaveilla saman päivän aikana useista eri neulejutuista. Välillä tartun heti johonkin haaveeseen, ja välillä jokin on mielessä pidempään - jopa ehkä vuosia. Inspiroitumiseen ja haaveiluun vaikuttavat monet eri tekijät. Vuodenaika on myös aika iso tekijä. Taannoin katselin menneitä valokuvia käsitöistä ja huomasin, että keväisin toistuu aina sama kaava. Keväisin olen useasti haaveillut neulepannoista, virkkaustöistä ja palmikoista. Hassua, kun peilaa tätä nykyhetkeen niin sama kaava toistuu myös tänä vuonna. Pantaohje on ollut tekeillä jo tovin. Virkkausinspis tuli myös viime viikolla. Palmikot liittyvät asiaan myös sillä tavalla, että lasten palmikkosukkaohjeita tulossa myös toivottavasti piakkoin. 


Tällä viikolla vietetään myös neulemaratonia @woolmeoncefibers :n järjestämänä ja yhtenä päivän aiheena oli suurin neulehaaveeni. Sitä piti kyllä miettiä hetken, sillä en oikein tiedä, mikä olisi sellainen suurin neulehaave. Alla olevat taitavat olla suurimpia neulehaaveitani. Yllättäen niihin liittyvät kirjat, sillä viime aikoina on tullut neulottua liian vähän kirjoista (ja ohjeista ylipäätään).


** Sari Nordlundin ohjeita / Neulematkalla kirja.
Nämä ovat sellaisia, jotka ovat mielessäni, mutta vaativat enemmän aikaa, että saan ne puikoille. Ostin viime joulukuussa yhden Sarin ohjeen, jonka haluaisin saada nyt heti puikoille.  Mutta en ole aiemmin neulonut sitä, niin aina ensimmäinen kerta on hankalampi ja varsinkin se aloittaminen on hankalaa. Neulematkalla -kirjasta haluaisin saada myös jotain puikoille.

** Urban Knit -kirja
Tämän kirjan sain jo toissajouluna lahjaksi, enkä ole vieläkään saanut sieltä mitään puikoille. Haaveilen mm. huivista, joka on tässä kirjassa. Välillä haaveeni eivät ole yhteensopivia lankavarastoni kanssa. No oikeastaan aika useinkaan ne eivät ole yhteensopivia. Se tietäisi soveltamista ja kynnys siihen on suuri, jos neulon ohjeista. 

** Neulemekot
Neulemekoista haaveilen aina säännöllisesti saamatta niitä kuitenkaan puikoille. Nämä ovat niin suuria töitä, että niitä pitää aina vähän suunnitella eikä edetä ihan ex temporeesti. Lisäksi niihin kuluu paljon lankaa, jotka olisi ostettava, niin jo senkin takia ne olisi suunniteltava hyvin. 

Tällaisia suurempia neulehaaveita. Haaveiden parissa on hyvä siirtyä viettämään pääsiäistä, joka on toivottavasti kaikille oikein hyvä. Paljon neulomista, yhdessä oloa ja paljon herkkuja, eiköhän siitä synny ihan hyvä pääsiäinen! 

Oikein kivaa pääsiäistä kaikille! 

2 kommenttia:

 1. Minun neulehaaveeni on Syli-villatakki Urban Knit -kirjasta. Pelkään, että on liian suuri projekti minulle, kun en ole mitään vaatteita aiemmin tehnyt. Katsotaan toteutuuko.
  Ihanaa pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niinpä, näissä isoissa projekteissa on niin paljon mietittävää ettei ihan hetken mielijohteesta voi aloittaa. :) Se on kyllä kiva takki, ehkä jonain päivänä näemme haaveemme puikoillamme!

   Poista