tiistai 5. huhtikuuta 2022

Pari kirjavinkkiä maaliskuulta

Jatkan vielä maaliskuun kirjojen läpikäymistä. Maaliskuussa sain myös toisenkin romaanin kuunneltua ja näiden molempien jälkeen on kyllä tunne, että pitäisi enemmän kuunnella romaaneja. Tykkään lukea ja kuunnella kaikkia terveys, hyvinvointi, elämäkerta ym faktakirjoja, mutta niiden rinnalle on kiva kyllä ottaa myös romaaneja. Välillä tuntuu vain olevan pieni vaikeus valita, millaisia romaaneja kuuntelisin / lukisin. En oikein tykkää kuunnella / lukea mitään traagisia, surullisia, kohtalotarinoita - sotakirjoista puhumattakaan. Kaipaan romaaneilta kevyttä, helppoutta, mukaansatempaavuutta, koukuttavuutta, hyvän mielen tarinaa. Näistä syistä päädyn varmaan aina kuuntelemaan / lukemaan rakkausromaaneja tai chick lit -kirjoja. En kuitenkaan tykkää sellaisista perinteisistä rakkausromaaneista, joissa ei välttämättä tapahdu mitään juonikuviota ja joku twist näissä tällaisissa kirjoissa olisi kiva olla.


Aurora-sukkien ohje Ravelryssä ja Lankajengi -verkkokaupassa.

Annie Darling: Pieni kirjakauppa Bloomsburyssä - Arvosana 3/5

Tämä kirja oli aika perinteinen rakkausromaani. Välillä koin hieman tylsiäkin hetkiä kirjan parissa, mutta kuuntelin sen kuitenkin loppuun asti. Kirja ei ollut niin hyvä kuin se toinen, jonka maaliskuussa kuuntelin. Kirjan kanssa sai kuitenkin ajatukset pois arjesta joten sanoisin, että kirja teki tehtävänsä. Kirjassa oli kuitenkin juonikuvioita, vaikkakin ehkä ennalta-arvattua. Mukavan lisän kirjaan toi päähenkilön kirjoittama kirja / tarina tms mutta ehkä jotain muutakin twistiä olisin kaivannut?

Mitä opin kirjasta? 

Sen, että on kiva kuunnella enemmän romaaneja. Osa niistä saattaa olla kliseisiä, mutta ne antavat kuitenkin paljon enemmän kuin jos jättäisi kuuntelematta niitä. Kaikista kirjoista oppii jotain ja mikään kirja ei koskaan mene hukkaan. 

Tuula Ranta: Onnenpekat Espanjassa  - Arvosana 3/5

Kiinnostuin kirjasta nimen perusteella, koska Espanja <3 Saatoin kuvitella kirjasta jotain muuta kuin mitä se oli ja siksi se ehkä tuotti pienen pettymyksen. Kirja oli kyllä ihan ok, mutta sellainen mielenkiinto ja koukuttavuus puuttui kirjasta. Vaikka siis itsellä oli mielenkiinto, mutta kirja oli sellaista kerrontaa, josta puuttui "juoni" tai koukuttavuus tai jokin, mikä olisi saanut kuuntelemaan / lukemaan kirjaa innokkaammin. En tiedä, saako tästä nyt selon, mitä ajan takaa. Ehkä kirja on parempi luettuna, mutta kuunneltuna se oli vähän tylsähköä, vaikka itsellä oli kiinnostus. En ole koskaan oikeastaan kiinnittänyt huomiota lukijan ääneen tai sitten kohdalleni on osunut hyvä-äänisiä lukijoita. Mutta tässä olisi ehkä voinut olla mielenkiintoisempi lukija. En halua kritisoida toisaalta ääntä, sillä emmehän me tavallaan voi äänellemme mitään. Mutta ehkä toinen ääni olisi tehnyt kirjasta hitusen paremman, vaikka ei se kaikkea olisi pelastanut. 

Mitä opin kirjasta? 

Ainakin sen, että Espanjassa on aika käsittämätöntä talojen valtausta. Aika jännä, että jopa oikeus on talonvaltaajien puolella ja asunnon omistaja jää aika heikolle, jos oma talo vallataan. Asia, jota ei voi kyllä mitenkään ymmärtää. Mikään maa ei ole paratiisi, vaikka joskus saattaisi vaikuttaakin.

Malcolm Gladwell: Kuka menestyy ja miksi - Arvosana 4/5 

Tämä oli mielenkiintoinen kirja ja mielenkiintoisesta perspektiivistä kirjoitettu. Välillä kirja oli hieman tylsähkökin, mutta loppujen lopuksi hyvin mielenkiintoinen. Kirjassa kuvataan asioita ehkä sellaisesta näkökulmasta, johon en ole ennen törmännyt. Kirja vaatii kyllä aikaa sisäistäkseen asiat ja ihan kevyttä kuunneltavaa se ei kyllä ole. Siihen kannattaa perehtyä kunnolla, jos aihepiiri kiinnostaa. Siksi itselle se aina välillä varmaan tuntuikin tylsähköltä, kun joitain asioita kerrottiin todella pitkän ajan.

Mitä opin kirjasta?

Ainakin sen, että miksi kaivot ja kaivonkannet ovat pyöreitä :D Microsoftilla kysytään tätä kuulemma työhaastatteluissa ( :D ) joten nyt saattaisin ainakin tämän kysymyksen tiimoilta menestyä työhaastatteluissa Microsoftilla. 

Kivaa viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kommenteista. Minulle tuntemattomia nuo yllä luetellut kirjat. Sen verran olen huomannut, että jotkut kirjat soveltuvat paremmin kuunneltaviksi kuin toiset. Runsaat yksityiskohdat esimerkiksi luen mieluummin kuin kuuntelen. On myös totta, niin kuin totesit, että oma ennakkokiinnostus aiheeseen helpottaa tekstin sisäistämistä. Silloin saattaa lukeminen toimia kuuntelua paremmin, jotta voi palata taaksepäin ja lukea uudelleen tärkeät kohdat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kyllä, näin se varmaan on että kaikki kirjat eivät sovellu äänikirjoiksi ja sillä äänellä on väliä vaikka olen ollut aika kaikkiruokainen äänien suhteen. Harvemmin sitä muuten kelaa äänikirjoissa kuunneltua tekstiä taaksepäin kuin kirjan lukemisessa sitä saattaisi lukea tiettyjä kohtia uudelleen. (Kelaan oikeastaan vain silloin kun olen nukahtanut äänikirjaan... :D )

      Poista