sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Fazer X Novita: Kiss Kiss III

Nämä sukat aloitin ensimmäisinä, mutta valmistuivat neljäntenä. Huh, aika monet parit sitä onkin jo neulonut lehdestä, mutta on ollut hyvä fiilis lehdestä ja siellä on niin paljon kivoja malleja. Välillä mietin, että monetkohan parit sitä neulon lehdestä. Ainakin kissojen ystäviä hemmotellaan paljon :D Haaveilen myös joistain Salta Katten -sukista (en omasta mallista :D ) mutta katsotaan nyt, mikä kissamalli on seuraavana puikoilla. Lupasin kertoa aina, että mitä opin jokaisesta mallista. Tämä malli valikoitui sen ihanuuden perusteella puikoille :D

Opin tässä mallissa:

** kirjoneuletta

** valepalmikon toisella tapaa

Malli on Veera Koivulahden käsialaa ja minusta todella kaunis. Valepalmikkoon on olemassa monta erilaista tapaa ja jostain syystä sitä jumiutuu aina siihen yhteen tapaan, jonka on opetellut. Tässä resori on valepalmikkoa ja langankierrot ja nostamiset silmukan yli ja lisäykset tehdään samalla kerroksella. Melkoisen kätevää! Ainakin se tuli uutena asiana itselle, vaikka en nyt satavarma ole, ettenkö olisi neulonut näin joskus. Lisäksi mallissa varmaan sellainen yleinen kirjoneuleen neulominen oli oppimisena. En muuten hetkeäkään epäröinyt mallin suhteen, että osaanko. Koska malli on niin ihana, niin menin sillä fiiliksellä koko mallin neulomisen ajan. Pitkiä langanjuoksuja on, mutta niitäkään ei ole koko ajan. Noissa ruskeissa kissoissa on eniten pitkiä langanjuoksuja ja saattaa olla jossain muuallakin vähän. Lisäksi jämälankoja pääsee hyvin neulomaan keltaisen ja pinkin värin kohdissa. Eipä tuota vaaleansinistäkään paljon mennyt. Näiden sukkien neulominen oli hitaampaa ja siksi varmaan valmistuivatkin vasta nyt, koska rinnalla piti olla muita helpompia töitä. Mutta mihin tässä nyt on kiire, ei mihinkään :D Ohjetta tuli katsottua koko ajan ja se selittänee sen 'hitauden'. Koska malli on ihana, niin taidan pitää nämä(kin) sukat itsellä! Voisin nämä kyllä neuloa toisenkin kerran lahjaksi ja varmaan sen teenkin, jos tulee sopiva saaja. Nämä ovat kokoa 38/39, mutta jalan pituutta voi hyvin neuloa muutaman kerroksen pidemmäksi. (Vaikka ei tietenkään se jalan pituus auta, jos sukka ei mahdu varresta). Ensimmäisen sukan varressa taisin soveltaa jotain hieman kavennuksissa, mutta en tiedä, olisiko se ollut pakollista. Plokkaamalla ja kastelemalla saa sukat hyvin muotoon. 

Suosittelen tätä mallia myös kirjoneulealoittelijoille. En ole itsekään kovin taitava vaikeimmissa kirjoneuleissa, mutta tässä en kokenut yhtään epätoivon hetkiä. Missään vaiheessa ei ole kolmea väriä samanaikaisesti ja se ainakin helpottaa itseäni. Malli saattaa vaikuttaa vaikeammalta kuin mitä se onkaan ja pisimmät langanjuoksut ovat ruskeissa kissoissa ja nekin valmistuvat vaikka kissa kerrallaan. 

Seuraavaa kissasukkaa miettiessä! Nämä olivat Fazer-lehden 4. valmistunut työ. Mikä on sinun suosikkisi Kiss Kiss -malleista tai muista kissamalleista? Tai onko jo puikoille päätynyt jokin kissamalli? Vaikeahan se on valita, kun kaikki ovat niin kauniita! 

PS: Seuraavaan kissasukkaan on langat jo hankittu, mutta täytynee ensin varmaan neuloa kahdet keskeneräiset lehdestä pois. Lehti on kyllä aiheuttanut yksinäisiä sukkia, mutta ehkä se kertoo vain siitä, että on ollut paljon kivoja malleja. 

4 kommenttia:

  1. Tätä sukkamallia olen katsellut lehdestä "sillä silmällä" :) Mahdollisesti tulee tehtyä minunkin 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihana malli! Toivottavasti pääset tekemään tämän :)

      Poista
  2. Eipä tuo ohje ole enää saatavilla...onko sinulla mahdollisesti tallella se? Voitko kuvata tai skannata sen tänne, tai suoraan minulle?🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje löytyy Fazer x Novita sukkalehti ykkösestä joka on ilmestynyt 1.9.2022. Kaupoissa ei ole enää saatavilla, mutta Novitalta voinee kysäistä, onko heillä vielä myynnissä. Novitan verkkokaupassa se oli nimittäin vielä jossain vaiheessa tänä keväänä.

      Poista