maanantai 31. lokakuuta 2022

Kirjavinkit: Lokakuussa kuunneltua

Mainitsin viime kirjavinkit -postauksessa kirjaston omasta äänikirjasovelluksesta, ja päädyin sieltä kuuntelemaan pari kirjaa. Ensikosketus tuohon sovellukseen on tullut jo viime vuonna, mutta otin käyttöön sen syyskuussa. Ensimmäisellä kerralla löysin ihan mukavia kirjoja, mutta nyt jostain syystä en löytänytkään niin helposti. Lisäksi sovellus näytti toimimattomuutensa ja tökki todella paljon: joko se pätki koko ajan tai teki muuta häiritsevää, ettei kirjojen kuuntelusta tullut yhtään mitään. Se vei paljonkin kirjojen kuunteluintoa. Onnistuin kuitenkin kuunnella sieltä kaksi kirjaa lokakuussa. Nämä valikoituivat oikeastaan vain siksi, että löysin ne sieltä. Pieni mielenkiinto (nimien perusteella) näihin kirjoihin, ja kuuntelin ne, kun en parempaakaan löytänyt. Tämä on kyllä nyt huonoin markkinointipuhe ikinä :D Mutta onpahan realistinen ja todenmukainen.


Iisi kirjoneulelapaset Lankajengissä alennuksessa

En aio nyt näistä sen enempää arvostelua kirjoittaa, sillä sen suurempaa mielipidettä ei ole näistä. Molemmat kirjat ovat mielenkiintoisia, mutta jälkimmäinen todella raskas kirja ja en suosittele sitä, jos kaipaa kevyttä kirjallisuutta. Kirja kuitenkin jotenkin sopii luettavaksi / kuunneltavaksi tämän hetkiseen maailmantilanteeseen liittyen. Mikään helppo, kevyt eikä viihdekirja se ei ole, ja vaatii tietyn mielentilan, että sitä jaksaa kuunnella. 

Atte Jääskeläinen: Mitä tapahtuu huomenna, kun tekoäly poistaa järjettömyydet - 3/5

Tiedekulmapokkari 2. Kuka maailmaa hallitsee? Vallan umpisolmuja avaamassa - 3/5

Lisäksi olen päätynyt myös äänikirjapalveluun ja sain myös sen kautta luettua kolme kirjaa. Yksi kirja myöhemmin, siihen liittyy värit ja vireys. Nämä alla olevat kirjat ovat siis äänikirjapalvelun kautta kuunneltu.

Martina - Taistelija 4/5

Tällä hetkellä on meneillään jokin elämäkertabuumi, kun niitä tulee aika monilta julkisuudessa olevilta henkilöiltä. Mutta suosittelen niitä kuuntelemaan / lukemaan, sillä ne antavat paljon enemmän siitä ihmisestä kuin mitkään lööpit tai muut. Niin tämäkin kirja. Kirjan nimi on todella osuva ja siinä on paljon hyviä pohdittavia asioita jokaiselle meistä - kuten kiitollisuus, katkeruus, onnellisuus. Tykkäsin kirjasta ja siinä oppii tuntemaan ihmisen paremmin kuin iltapäivälehtien otsikoiden perusteella. Toki nämä elämäkerrat ovat kirjoitettu sen henkilön äänellä ja voi miettiä, että onko niissä värityskynää, mutta en usko, että tässä oli - ainakaan pahemmin. Kerrotut asiat ovat varmasti totta, mutta toki niitä on voitu ehkä vähän kertoa jännittävämmin. Eikä kirjassa puhuta asioista, jotka ovat olleet lööpeissä vaan kaikesta muusta: lapsuudesta, nuoruudesta, urasta, äitiydestä yms. 

Dr. Julie Smith: Miksei kukaan ole kertonut minulle tätä aiemmin - 4/5

Kirja on mielen taitojen työkalupankki. Sopii oikeastaan meille kaikille. Kirjassa kerrotaan hyviä ja toimivia keinoja, joilla käsitellä mieltä kuormittavia asioita. Toki jos on oikeasti masennus tai muita diagnooseja, niin suositellaan kääntymään ammattiauttajan puoleen. Näitä tekniikoita myös ammattiauttajat ilmeisesti käyttävät. Kirjaa voi käyttää sellaiseen itsetutkiskeluun ja tehdä omasta elämästä parempaa, jos on esim. menossa huonompi kausi. Kirjasta voi myös lukea tai kuunnella tiettyjä osioita eikä sitä tarvitse kokonaan kuunnella. Äänikirjana hieman vaikeampaa valita ehkä tiettyä kohtaa ja kelata, mutta fyysisessa kirjassa helpompaa. Kirja on laaja ja kattava ja välillä kaipasin rinnalle hyvän mielen romaania, sillä painavaa asiaa kirjassa on paljon. Kirjan nimi on myös erittäin osuva.

Lokakuun vika päivä! Seuraava kuukausi on vuoden harmain ja pimein kuukausi, mutta huomenna on luvassa selviytymisvinkkejä pimeyteen. Ajattelin tehdä marraskuusta oikein värikkään, niin ei harmaus yllätä.

2 kommenttia:

  1. Vielä en ole kuunnellut asiatekstejä äänikirjoina, mutta varmaan pitäisi kokeilla.

    VastaaPoista