perjantai 21. lokakuuta 2022

Neulekirja: Reetta Pellikka - Neulos

Syksy on todellista neulekirjojen aikaa, kun vähän väliä tulee jokin uusi neulekirja. Hyvä niin, niin jokaiselle löytyy sopiva neulekirja. Reetta Pellikan (eli Instagramissa @reettaknits) neulekirja kiinnosti minua ajattomuuden, palmikoiden ja yksinkertaisten mallien kautta. Ensikosketus Reetan malleihin taisi olla yhteistyömallisto Novitan kanssa viime syksynä(?) Novita-lehdessä, josta minunkin puikoille hyppäsi Alsta-liivi. Lisäksi neuloin Nesna-huivin myös lehdestä. Yleensä hyödynnän kirjastoja uutuuskirjoissa, ja tämäkin oli varauksessa, mutta peruin sen heti, kun sain tämän arvostelukappaleen. 

Kirja on minusta aivan ihana! Ensinnäkin kirja on laadukas, tykkään sen layoutista, asetteluista, kannesta ja kannen jälkeisestä aukeamasta, jossa on kuvattuna kaikki kirjan mallit. Kirja on kätevän kokoinen ja kannet ovat kunnon kannet. Tuntuu, että tammikirjat on kyllä panostanut kirjan tekemiseen eikä sitä ole vain hutaistu. Kirjassa on noin 20 mallia aina villapaidoista, neulehousuihin, t-paitoihin ja toppeihin ja asusteisiin. Myös tekniikkasivut ovat selkeät ja ne kannattaa kyllä lukea ennen mallin aloittamista. Tykkään, kun malleista on paljon kuvia ja niitä riittää tässä kirjassa. Tuon kirjan kätevän koon takia neulekaaviot on myös laitettu fiksusti kirjaan. Kirja ei ole liian paksu ja iso vaan juuri sellainen, joka mahtuisi hyvin keskikokoiseen laukkuunkin.

Omat suosikit:

Huomioni kiinnittyi seuraaviin malleihin. Sehän voi olla taas ihan eri, mitä puikoille päätyy :D

** Kristiina -palmikkopaita. Hieman Alstamainen, mutta eihän palmikoita voi olla rakastamatta. :) Tämä paita täytyy kyllä ehdottomasti neuloa jonain päivänä. 

** Valli -villapaita näyttää myös ihanan yksinkertaiselta, mutta sopivasti löytyy twistiä. 

** Malla ja Kainu lyhyet paidat hurmaavat myös yksinkertaisuudellaan. Voisin kuvitella käyttäväni niitä kesällä. Talma -toppikin näyttää kivalta. 

Jos jotain pientä miinusta täytyy sanoa, niin ehkä se, että pipoja on vain yksi. Lisäksi on vain yksi kaulahuivi. Se näyttää ihanan muhkealta ja se varmaan päätyykin puikoille. Odotin useampaa pipoa, mutta se varmaan johtuu siitä, että nyt vihdoin olen päässyt pipojen kanssa vauhtiin ja tietenkin olisin halunnut nähdä useampia pipoja.

Paitojen mallit ovat sekä alhaalta ylös ja ylhäältä alas -neulottavia. Osa on yhdistettäviä ja muutama tosin taitaa olla saumattomia. Itseäni miellyttää enemmän saumattomat paidat, sillä en ole kovin hyvä kappaleiden yhdistämisessä. Mutta Sari Nordlund taisi sanoa jossain neulejaksossaan, että kaikki malleja ei vaan voi neuloa ylhäältä alas esim. palmikkopaidat, sillä ne menettävät siinä vähän ryhdikkyyttä tms. Onhan se ihan totta, että kaikkeen ei sovi ylhäältä alas neulomissuunta. Alhaalta ylös neulottavia kirjassa on siten, että ne neulotaan kuitenkin yhtenä kappaleena kainaloihin asti ja erotellaan sitten etu- ja takaosat toisistaan. Eli ihan kokonaan paitoja ei tarvitse yhdistää.

Kaiken kaikkiaan kirjasta tuli ihana tunnelma ja vaikutelma ja uskon, että kirjasta päätyy malleja puikoille. Ei välttämättä nyt ihan heti, mutta toivottavasti kuitenkin jo jonkun mallin tänä vuonna. Ensin vaan toivoisin saavani sen Alstan valmiiksi. Lisäksi tykkään, kun kirjassa on sanottu vaihtoehtolankoja malleihin. Hyvin harvoin sitä on kotona juuri sitä samaa lankaa kuin neulekirjassa mainittu, niin tämä helpottaa hyvin langan valintaa. Lisäksi langat ovat ihan niitä tuttuja lankoja ja se tuo asteen verran helpommaksi työn aloittamisen. Ainakin itsellä aloittamisen vaikeus voi johtua myös usein siitä, että neulekirjassa mainittu lanka on itselle tuntematon ja ei yhtään tiedä, millainen se on. Silloin on myös vaikeampi etsiä korvaavaa lankaa. Mutta tässä kirjassa sellaisesta ei ollut pelkoa. 

Mitä sinä pidit Reetan kirjasta, jos olet jo saanut sen käsiisi? Aiotko tutustua Reetan kirjaan?

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Aion ehdottomasti tutustua Reetan kirjaan, itse asiassa laitoinkin sen heti kirjaston jonoon. Olen sijalla 292, eli hetki menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mutta harmi että siellä on noin pitkä jono.

      Poista
  2. Kirjaston jonoon laitoin heti kun sain tietää kirjasta. Sijoitustani en nyt muista mutta joutaa tässä odottamana kun keskeneräisiäkin on ja jotain ehkä jouluksi tulee neulottavaa. Luulen kyllä, että tykkään kirjasta ja ehkä se tulee sitten hankittuakin. Vähän enää mitään kirjaa ostan mutta ajattomat ja kivat mallit kyllä avaa kukkaron nyörit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tämän kyllä olisin varmaan ostanut muutenkin. Tajusin itse jokin aika sitten että kirjaston neulekirjat kannattaa laittaa varaukseen ennen julkistamispäivää, silloin niitä on mahdollisuus saada jopa maltillisella odottamisella. Oikeastaan just heti kun tietää jostain neulekirjasta ja kurkkia vähän tulevia neulekirjoja. Taisin laittaa itse tän varaukseen kesällä(?) ja olin sijalla noin 20.

      Poista