sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Kantalappu -sivuston eka yhteisneulonta

Kerroin jossain aikaisemmassa postauksessa, että oli silloin meneillään kolme yhteisneulontaa, johon osallistuin. Yksi niistä oli Kantalappu -sivuston yhteisneulonta. Siinä piti valita kolme väriä ja ohjepätkät tulivat sähköpostiin 10 päivän ajan. Koska olen huono mallailemaan useampia värejä keskenään ja päättämään, mitkä olisi hyvät, niin valitsin suoraan Kantalapun Instagramista ehdotusvärit. Siinä oli siis punainen, keltainen ja valkoinen ja ne löytyivät suoraan omasta lankakaapista. Ohjeessa oli kolme kokoa ja neuloin 38 koon. Oma jalkani on noin 39, mutta näistä tuli ihan sopivat omaan jalkaan.


Malli ei ole kirjoneuletta vaan kivan pinnan saa aikaan nostetuilla silmukoilla. Voi olla, että jotain virheitäkin tuli matkan varrella, mutta en usko, että niitä näkyy valmiissa työssä pahemmin. :D Tässä mallissa jo resorikin oli uutta ja olipa kiva vaihteeksi saada paljon uutta yhdessä sukkaparissa. Jalkaosassa on erilaisia raitoja ja en yleensä tee yhden tai kahden kerroksen raitoja johtuen siitä värinvaihtokohdasta, mutta tässä tuli myös uutta niihin liittyen. Minusta tämä oli kiva malli ja voisin neuloa näitä useammatkin parit, jos vain neulelista ei olisi niin pitkä muista töistä.

En edelleenkään osaa neuloa yhteisneulonnoissa samaan aikaan molempia, mutta onneksi se jälkimmäinen sukka tulee aina nopeasti, niin ei jää sitten yksinäistä sukkaa pyörimään nurkkiin. Tai ainakaan tässä yhteisneulonnassa ei jäänyt yksinäistä sukkaa :D Kurkatkaapa tuo Kantalappu -sivusto, siellä on vinkkejä villasukkien neulomiseen sekä myös ohjeita myynnissä. Omien muutamien ohjeiden lisäksi on ainakin @palasiaarjestamme Riikan sekä Heinikkidesignin ihania kirjoneulesukkia.

Oletko sinä jo tutustunut Kantalappu-sivustoon? Osallistuitko sinä tähän yhteisneulontaan? Jos olet neulesuunnittelija ja sinulla on sukkaohjeita, niin liity ihmeessä mukaan!

4 kommenttia:

  1. Iloisen näköiset sukat, oikein kivat.
    Olen tutustunut Kantalappu-sivustoon ja olen tilannut heidän uutiskirjeensä. Äskettäin sieltä tuli mielenkiintoinen ohje kiilakavennuksista, jotka tehdään sukat pohjaan. Ehkä kokeilen.
    Mainittua yhteisneulontaa en nyt muista huomanneeni, mutta toivotaan Kantalapulle menestystä. Kyllä tähän lajiin tekijöitä mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, sieltä tulee kivoja vinkkejä, eikä liikaa mainospostia. Muistaakseni tähän yhteisneulontaan piti erikseen tilata/rekisteröityä, sillä ainakaan itse en saanut ensimmäistä osiota pelkällä uutiskirjeen tilaamisella.

      Poista
  2. Mulla on edelleenkin nämä sukat vaiheessa! En saanut tuota jalkaterän kuvioa jostain syystä onnistumaan niin nätisti niin koko kudelma joutui jäähylle hetkeksi. Pitää tehdä välillä jotain muuta ja palata sitten uudestaan tuon pariin =D Malli on kyllä kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan huomasit sen virheen, olikohan se just jalkaosassa (?). Ehdin nimittäin itse neulomaan virheellisesti ensin kunnes tuli korjaus. Muutenkin mä taisin vähän soveltaa jalkaosassa, kun hokasin kuvion jujun. Toivottavasti pääset jatkamaan pian!

      Poista