perjantai 14. lokakuuta 2022

Neulekirja: Lapasaapinen

Tämä kirja tuli kuin tilauksesta, kun jossain määrin lapasmaniassa on oltu viime kuukaudet. Kirja on juuri sitä, mitä nimikin, eli Lapasaapinen, aloittelijan opas. En tiedä, olenko itse aloittelija vai kokenut, varmaan siltä väliltä, mutta kirja vaikuttaa laajalta tietopankilta lapasten neulomisessa liittyvissä asioissa. Kirjassa ei ole sinänsä neuleohjeita, vaan nimenomaan keskittyy opastamaan aloittelijaa lapasten neulomisessa vaihe vaiheelta. Jokin yksittäinen neuleohje löytyy ja muutamia kirjoneulekuvioita. Sanoisin, että kirja on neulealoittelijoille must have -kirja. Tätä kirjaa voisi käyttää esimerkiksi alakoulun käsitöiden opetuksessa tai käsityökursseilla. 

Kirja saatu arvostelukappaleena Minerva kustannukselta. 

Kirjassa on paljon kuvia, ja henkilöt, jotka oppivat esimerkiksi paremmin kuvien avulla, oppii tämän kirjan avulla varmasti hyvin. Kirja saattaisi auttaa lisäksi henkilöitä, joiden äidinkieli ei ole suomi. On kuitenkin yksi asia, jota jäin kaipaamaan kirjassa. Nimittäin intialaisen peukalokiilan opettelun. Olisin toivonut, että kirjassa olisi ollut erilaisia peukalotyyppejä ja opastus niiden maailmaan. Voi olla, että tämä on nyt sellainen omasta lähtökohdasta oleva puutos, sillä tuo ko. kiila on myös neulebingossani :D Aukko- ja kiilapeukalo kyllä opastetaan kirjassa hyvin, mutta muunlaiset peukalot puuttuvat. Ehkä se menee jo spesifin tiedon lähteelle, sillä aukko- ja kiilapeukalot ovat varmaan ne suosituimmat peukalot lapasissa. Tämä nyt on vain pieni puutos, ja sen takia kirjaa ei kannata jättää hankkimatta, jos on kaivannut lapasiin liittyvää aloittelijan opasta. 

Olipa vaihteeksi kiva lukea tämänlaista neulekirjaa. Yleensä, kun neulekirjat painottuvat neuleohjeisiin. Näissä tunnelmissa seuraavien lapasten neulomiseen! 

Tämä viikko on taas ollut aikamoinen lapasviikko. :D Muista myös Ruusunnuppu -palmikkolapasten ohje saatavilla Ravelrystä ja Lankajengistä! 

Mitä sinä aiot neuloa viikonloppuna? 

PS: Viikonloppuna blogissa luvassa Fazer-sukkalehdestä 4. pari. 

4 kommenttia:

  1. Niinpä, varmaan kirjaan olisi voinut sujauttaa muitakin tapoja tehdä peukalo. Mutta, onneksi on ohjeita muuallakin, jos jotain haluaa oppia, niin etsimällä löytää :)
    Lapasista puheen ollen, uusimmassa Novita-lehdessä oli useita kiinnostavia lapasia, joten niitä suunnittelen tekeväni, jossain vaiheessa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on! Joo, näin niitä, vaikka Novita ei enää itselle tulekaan, täytynee ehkä käydä se kirjastossa selaamassa! Kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  2. Laitanpa heti Lapasaapisen kirjastoon tilaukseen, niin pääsen tutustumaan. Oletko tutustunut Islantilaisia lapasia -kirjaan? Palautin jo kirjastoon, mutta tilasin kirjan itselleni, kun oli vielä tarjouksessa. En nyt muista, oliko siinä intialaista peukaloa neuvottu, mutta ainakin lapasen sivussa oleva peukalo oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten ole. Täytyy tutustua, kiitti vinkistä!

      Poista