perjantai 28. lokakuuta 2022

Ohje: Iisi -kirjoneulelapaset - helppo ohje aloittelijoille

Nyt on jo pidempään vaihdelleet kirjoneule ja palmikko ja taisin jo viime lapasten jälkeen ajatella, että ei lapasia hetkeen. Kuinkas sitten kävikään? No yhdet vielä, ja vielä yhdet... :D Näin jonkin muistilapun jostain suunnitelmasta ja otin sen uudelleen tarkasteluun ja siitä oikeastaan syntyivät nämä lapaset. Koska tykkään helpoista kirjoneuleista, niin näiden nimeksi tuli simppelisti Iisi-kirjoneulelapaset. Ja sitä nämä tosiaan ovatkin! Ohje on nimenomaan suunniteltu kirjoneulealoittelijoille. Muistan, kun vuonna 2020 ihastuin kirjoneuleeseen erään Novitan mallin kautta. Sitä ennenhän olin ajatellut, että "en tykkää kirjoneuleesta, en osaa neuloa sitä... ". Halusin suunnitella mallin, josta aloittelijan olisi helppo lähteä neulomaan kirjoneuletta. Tämä on juuri sellainen! 

Ihan pienenä vinkkinä haluan kuitenkin sanoa, että seuraa kuitenkin kaaviota, sillä itse menin pari kertaa sekaisin langoista ja sitten piti purkaa. :D Sitä tulee niin helposti väärällä langalla silmukka! Mutta muuten nämä lapaset ovat ihan helpot eikä sitä ohjettakaan tarvitse seurata ihan joka sekuntti. 

Lapasten resoria koristaa vähän koristeellisempi palmikko, joka mielestäni sopii hyvin näihin lapasiin kirjoneuleen rinnalle. Ehkä näissä lapasissa korostuu myös tuo oma palmikoiden ja kirjoneuleen välillä seikkaileminen. Ohje löytyy tunnetusti Ravelrystä ja Lankajengistä ja alennus voimassa jopa ensi keskiviikkoon asti! 

Ravelryyn

Lankajengiin

Millä mallilla sinä olet opetellut kirjoneuleen? Pidätkö kirjoneuleen neulomisesta?

PS: Tämä on ollut varsinainen ohjeiden viikko. Kurkkaa myös alhaalta Harmonia -pipon ohje sekä vielä alempaa tietoa villasukkakeräyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti