perjantai 7. lokakuuta 2022

Fazer x Novita: Supersalmiakki II

Fazer x Novita -sukkalehdessä on myös muutamat lasten sukat. Toki niitä minusta olisi voinut olla vaikka enemmänkin, mutta kolmet on, jos muistan oikein. En ensin tajunnut, että nämä Supersalmiakit ovat myös lasten koossa. Tarkemmin koossa 34 ja 38. Koko 34 taitaa olla sellaisen eskarilaisen - eka(toka)luokkalaisen koko, riippuen lapsesta. Tein jo vähän ennakkoon sukkavarastoon nämä omalle lapselle. Näiden suunnittelija on muuten 10-vuotias poika. Huikeeta ja kiva, että suunnittelukilpailu innosti koululuokkiakin.



Opin tässä mallissa:

** neulomisen ja virkkauksen yhdistämisen samassa työssä.

Yleensä en kovin paljon yhdistä neulomistöihin virkkausta, mutta tässä se oli pakollista, jos halusi kiinnittää oranssin virkatun kuvion sukkiin. Ollaan armollisia itsellemme ja sovitaan, että nämä virkatut palat on yhdistetty ihan ok . Ammattilainen tekisi sen varmaan paremmin, mutta olen ihan tyytyväinen näihin sukkiin. En ole kovin innokas näpertelijä ja sellaista tämä virkatun kuvion yhdistäminen sukkiin oli minulle. Ohjeessa ei oltu sanottu, mihin puolelle sukkiin kuviot tulevat. Laitoin ne sukkien ulkosyrjälle. Lisäksi nämä virkatut osiot ehkä kannattaisi tehdä ohuemmilla langoilla. Ei tulisi niin paksua. Minulla ei ollut ohuempaa lankaa näissä väreissä, niin tein samalla langalla kuin sukatkin eli 7 veljestä langalla.

Hyvin helpot sukat ja voi tehdä vaikka koko perheelle. Sain idean sitten itsekin tehdä nämä lisäksi myös miesten koossa ja nyt on oikein samistelusukat! Näitä kaikkia "miesten päiviä" kuten isänpäivä on tulossa, niin tässäpä vinkki niihin! Olipa muuten vaikea kuvata tummansinistä, ja aika valoittuneeksi kuvat meni, mutta ehkäpä näistä nyt selvän saa. Sen verran sovelsin, että tein sädekavennukset kärkeen, ohjeessa taisi olla nauhakavennukset. Nämä sukat isommassa koossa olivat Fazer -lehden 5. pari ja pienemmät 3. pari. Siinä välissä tuli neulottua ja saatettu valmiiksi jokin muukin työ, mutta se ansaitsee oman postauksen. Lisäksi on jo se 6. parikin puikoilla. :D 

Oletko sinä neulonut näitä salmiakkisukkia? 

2 kommenttia:

  1. Supersalmiakki II on yksi niistä ohjeista, joka olisi minullekin mahdollisuuksien rajoissa. Vielä en ole ryhtynyt, mutta pidän mielessä tuon huomion, että ympyrä kannattaa virkata ohuemmasta langasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä kivat ja toivottavasti pääset neulomaan nämä! :)

      Poista