keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Neuleohje: Ellinoora palmikkovillasukat

Näiden sukkien idea oikeastaan lähti noista lasten Edena ja Elli -villasukista ja siksi samantapainen nimikin. Lisäksi Fazer Omar -langasta mielessä oli koko ajan palmikot. Välillä se idea tulee näin lankalähtökohdastakin. Yritin muutakin tuosta omarinvärisestä langasta, mutta palmikot veivät voiton. Vaikka lanka on paksuhkoa, niin vaalea sävy sopii minusta kevääseen ja kesään. Eipä hätää, myös ohuemmat langat ovat olleet puikoilla, joten ohjeita niihinkin on luvassa toukokuussa. Mutta ensin näistä.

Nämä palmikkosukat ovat myös aloittelijaystävälliset ja erilaisilla jutuilla on saatu vähän twistiä palmikoihin. Ohjeessa on myös kaksi kokoa (38 - 40 välillä koot) eli jos neulekäsialasi on erilaisempi kuin minulla niin on ainakin vaihtoehto tehdä toisella koolla. Ohje on alennuksessa huhtikuun loppuun asti (ravelryssä ja verkkokaupassa et tarvitse koodia) Vaikka ohjeet ovat useissa paikoissa myynnissä, niin hinnat ovat aina samat joka puolella. Halusin suunnitella sellaiset peruspalmikkosukat, joita neuloessa ei välttämättä tarvitse katsoa ohjetta eli samaan aikaa voi siis katsoa sarjaa tai leffaa. Mielestäni onnistuin siinä aika hyvin :D Suosittelen kuitenkin ohjeen lukemaan ainakin ensin, jolloin tietää, miten ja mihin suuntaan palmikon kierrot tapahtuvat. :D Sitten se sarjan tai leffan katsominen onnistuu kyllä!


Ohje löytyy:

Ravelrystä

Lankajengistä

mun verkkokaupasta

Viime viikonloppuna tuli jo bongattua valkovuokot, mikä oli itselle kyllä yllätys, kun vasta viikolla bongattiin ekat leskenlehdet. Pitihän se tietenkin ikuistaa sukat valkovuokkojen luona :D Kevät etenee ja kohta on kesä! Tämä on kyllä sinänsä kivaa vuodenaikaa!

Kuvat näkyvät vähän eri sävyillä mitä oikeasti ovat mutta todella vaikea saada oikeaa sävyä varsinkin kun teen kuvista valoisempia niin tuntuu että sukkien väri menee vaaleammaksi. Mutta ehkäpä näistä nyt selvän saa :)

Oletko sinä jo bongannut leskenlehtiä, sinivuokkoja ja valkovuokkoja?

PS: Lankajengin sukkakilpailun voittajasukkien ohje löytyy nyt Lankajengin sivuilta: täältä

2 kommenttia:

  1. Mä oon itse tehnyt ihan samalla mallilla jo vuosia, ja ihan itse keksin mallin.

    VastaaPoista