tiistai 25. huhtikuuta 2023

Resepti: Helppo Kinder-jäätelö

En tiedä, miksi en ole aiemmin tätä kokeillut, mutta onneksi nyt eikä myöhemmin. Kinder on suklaista paras, jos minulta kysytään. En sinänsä syö suklaata paljon enää nykyisin, mutta kinder-suklaan kohdalla teen poikkeuksen. Kaupoista Kinder-jäätelöä ei saa, vaikka googletukset veivät myös välillä Arla Ingmanin sivuille, niin liekö Ingmanilla sitten jotain lisenssiä tms. Muualla maailmassa Kinderjäätelöä onkin,  mutta sitä mitä ei ole kaupassa, niin tee itse se -oli mottoni tämän jäätelön suhteen. Resepti on helppo eikä tarvita kuin kolmea ainesosaa ja hinnaksi tulee aika sama kuin mitä nykypäivänä jäätelöt ovat kaupassa. Itse asiassa halvempikin jos vertaa näihin Fazer-jäätelöihin.

Kinder-jäätelö

2 dl kuohukerma

1 prk kondensoitu maito (ei karamellisoitu)

105 g Kinder -maxi suklaata (eli 5 Kinder maxi patukkaa, hyvin voi laittaa myös enemmän näitä) ( Varaa enemmän Kinder-suklaata jos haluat laittaa rouhetta päälle )

Sulata Kinder -suklaat vesihauteessa. Tähän kuluu aikaa noin 15-20 minuuttia ja sillä aikaa voit vatkata kerman. Kun kerma on vatkattu kermavaahdoksi, yhdistä sulatetut suklaat kermavaahtoon ja sekoita. Lisää lopuksi kondensoitu maito ja sekoita. Jäätelön päälle voi laittaa vielä Kinder-suklaa rouhetta (eli rouhi noin 3 Kinder maxi patukkaa päälle).

Laita jäätelö yöksi pakastimeen ja nauti seuraavana päivänä! Tämä on kyllä maailman paras jäätelö ja saattaa voittaa jopa Valion mokkapalajäätelön (joka on lopetettu) eli tästä tuli ainakin meille sen korvike. Hintaa tälle tulee noin 5-6 euron välillä ja hinta taitaa olla suht samoissa nykyisin kuin Ainot ja Ingman Creamyt kaupoissa (jos ei ole jäätelötarjousta). Tämä nyt ei ole mikään terveellinen herkku, mutta väitän, että on asteen verran terveellisempi, kun ei ole lisätty lisäaineita tai sokeria, joita valmiissa jäätelöissä kuitenkin on. 

Kinderien määrää voi laittaa oman maun mukaan, mutta laittaisin vähintään tuon 5 patukkaa sulatettuna, sillä Kindereiden makuhan on aika mieto. Päälle taisin laittaa 2 patukkaa rouheina. Ensimmäisellä kerralla en laittanut rouhetta, mutta toisella kerralla laitoin ja se tekee myös kivan säväyksen. Tästä annoksesta tulee sopiva määrä esimerkiksi Aino-jäätelörasiaan. Vanhat jäätelörasiat ovat hyviä itsetehdyn jäätelön kippoja. Päätin jakaa reseptin, sillä en löytänyt näin helppoa Kinder-jäätelön reseptiä. Kindersuklaahan on hitti leivonnaisissa, joten kaikkia muita Kinder-aiheisia reseptejä löytyy.

Oletko tehnyt itse Kinder-jäätelöä tai kokeiletko tätä? 

2 kommenttia:

  1. Hauskalta kuulostaa. Minulle on toistaiseksi riittäneet kaupan jäätelöt. Tänä vuonna tuntuu kuin laktoosittomien litrajäätelöiden tarjonta olisi supistunut. Olen valinnut ne ihan vaan maun vuoksi - laktoosilliset maistuvat minun suussani niin kermaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu että valikoima on kasvanut koko ajan valtavaksi, mutta toki voi olla että laktoosittomia on sitten poistunutkin.

      Poista