sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Sukkalaatikko2023: Huhtikuun sukkapari

Huhtikuussa sukkalaatikon teema oli neuloa jämälangoista ja tämä tietenkin sopi itselle paremmin kuin hyvin. Arvailin, että jonkin kuukauden teema on varmasti jämälangat, mutta en ehkä kuvitellut, että se teema tulisi jo näin pian. Kuten tässä sukkalaatikossa säännöt ovat löyhät ja itse saa päättää paljon asioita, niin jämien määritelmänkin sai itse päättää. Joskus se jämä on jokin 10 gramman nöttönen tai joskus se voi olla myös jopa kokonainen kerä, jos se on jäänyt yli esimerkiksi jostain suuremmasta työstä. Koska toisessa sukkalaatikossa neulon enemmän jämälangoilla ja raidoilla jokaisen parin, niin tässä halusin jotain muuta kuin raitoja. Hetken siinä kesti miettiä, että mitä neuloisin sukkapariin.


Tällaiset niistä sitten tuli. Tämä malli oli hyvin rentouttavaa sukkien neulomista, mutta kuitenkin jotain muuta kuin perusraitoja. Tässäkin loppui sitten jämälangat ja sukista tuli hieman eripariset, mutta ei anneta sen haitata. Näin käy aina, kun neuloo jämälangoilla. Pohjaväri (eli pinkki) oli myös sellaisesta vajaasta kerästä, joka myös loppui. Mutta onneksi oli toinen samanlainen vajaa kerä, niin ei tarvinnut vaihtaa pohjaväriä. Tuota pinkkiä tilasin joskus verkkokauppa.comista ison pakkauksen. Sitä taitaa olla vieläkin. Siellä taitaa olla seiskaveikan hinta alhaisin, mutta joutunee ostaa koko 10 kerän paketin samaa väriä. Ihan hyvä diili esimerkiksi mustalle tai valkoiselle, mutta muissa väreissä sitä väriä tulee aika paljon. Toisaalta, kyllähän se aikojen saatossa kuluu.

Eipä oikeastaan tästä parista sen enempää, tämä oli kiva malli ja itse kehittelin, vaikken ole varmastikaan ensimmäinen, joka on keksinyt tämän mallin, sillä vastaavanlaisia sukkia on näkynyt. Tuolla kuviolla saa vähän enemmän kuin raitoja ja silti pystyi käyttämään jämälankoja. Onhan nämäkin toki raitoja, mutta vähän erilaisia eikä sellaisia perusraitoja. Nyt odotellaan toukokuun teemaa ja kiva päästä taas uuden teeman pariin. Aika hyvin vielä on pysytty aikataulussa - mitä nyt se maaliskuun pari odottaa toista sukkaa, mutta eiköhän sekin joskus valmistu.

Minkälaista mallia sinä tykkäät neuloa jämälangoista?

4 kommenttia:

  1. Kivat värit sukissa. Raitojen värit sopivat hyvin pinkkiin pohjaväriin.
    Nyt harmittaa, että en ole mukana sukkahaasteessa. Vaikka hyvä niin, en ole niin nopea neuloja, että pysyisin kyydissä kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voihan siihen lähteä vielä mukaan, tarkkoja sääntöjä kun ei ole ja jos epäilee kyydissä pysymistä niin voihan tehdä vaikka 6 parin sukkalaatikon. Kaikki on sallittua! Lähde ihmeessä vaikka vähemmällä sukkamäärällä!

      Poista
  2. Kivat jämälankasukat tuli ja nuo erilaiset raidat ovat piristäviä! Itse olen jo aivan sekaisin, missä sukkalaatikossa kenties olen mukana, mutta eilen satuin huomaamaan tämän, että jämälangoista nyt pitäisi tehdä ja kuinkas ollakaan, minulla on sellaiset kesken. Ehkäpä ehdin vielä huhtikuun loppuun mennessä ne tehdä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva että ehdit myös olemaan mukana. Sitähän voi sitten vuoden lopussa vaikka laittaa 12 paria ylimääräisiä sukkia laatikkoon niin on sukkalaatikko :) Näissä eri laatikoissa menee kyllä itsekin vähän sekaisin.

      Poista