tiistai 12. maaliskuuta 2024

Kuusi kuvaa viime kesältä ja tarinoita niiden takaa

Näin jossain blogissa tällaisen haasteen, että kuusi kuvaa viime kesältä. Lisäsin itse siihen sitten tuon tarinoita niiden takaa. Lisäksi yritin valita sellaisia ei-neulekuvia, mutta en kuitenkaan halunnut ottaa myöskään henkilöitä tänne blogiin. Neulekuvissa ei tietenkään ole mitään vikaa (koska tämä on neuleblogi) mutta välillä on kiva laittaa myös muita kuvia. Kuitenkin kuukausikirjainhaasteen kuvissa on hyvin usein neulekuvat, niin näissä saa olla nyt muita kuvia.

Kuva 1: Valkovuokot


Toukokuussa on ihanaa, kun alkaa tulla erilaisia kesäkukkia esiin ja ensimmäisinä taitaa tulla ihanat valkovuokot. Ne eivät kestä tosin maljakossa kauan, mutta olen kuitenkin aina yrittänyt poimia edes yhden kimpun verran niitä. Tällöin ne ovat myös hyvin usein somekuvissa mukana :D 

Kuva 2: Auringonpaiste


Auringonpaiste ja varjot ovat ihania. On ihanaa, kun sitä yhdessä vaiheessa päivää huomaa, että auringosta tulee ihana paiste olohuoneen tai muun huoneen seinälle. Väripilkut sukat on kuvattu viime toukokuussa yhdellä mökillä. Silloin ei ollut vielä kovin paljon vihreää ja en saanut kuviin mitään kukkia, mutta auringonpaiste näkyy kuvissa.  Tuolla mökillä ei ole lähes mitään luonnonkukkia koskaan, mikä on mielestäni vähän ihmeellistäkin. Mustikoita ja sieniä sitten sitäkin enemmän ja otan kyllä ihan mielelläni ne mustikat ja sienet ennemmin kuin kukat.

Kuva 3: Saimaa


Kieltämättä tuli vähän ikävä kesää, kun katselin näitä kivoja järvikuvia. Tämä kuva on Saimaalta ja sieltä saa kyllä ihania postikorttikuvia. Harvemmin niitä kuitenkaan jakaa tänne blogin puolelle tai oikeastaan yhtään minnekään. Ovatko tällaiset kuvat tylsiä?

Kuva 4: Ilta erään mökin järvellä klo 22.30


Kuvassa 4 on kuvattu auringonlasku puoli yhdentoista aikaan illalla heinäkuussa. Auringonlaskuja ei oikein koskaan saa ikuistettua kameraan niin hyvin, kun ne oikeasti ovat. Joten tämäkään ei näytä niin hienolta kuvissa kuin mitä se oikeasti oli. 


Kuva 5: Kissa Haltialan eläintilalla


Tämä kissa on kuvattu Haltialan eläintilalla Vantaalla. Käymme siellä aina välillä katsomassa eläimiä. Kissa tuli kerran aivan suoraan meidän luokse silitettäväksi. Kissa oli sen verran päättäväinen että käveli suoraan luoksemme, otti silitykset ja käveli pois. Olen iloinen, että kissa valitsi meidät, sillä itsehän rakastan kissoja yli kaiken ja onhan sekin totta, että kaikki lapset tykkäävät eläimistä. 
 

Kuva 6: Lähimetsä

Viimeinen kuva on puolestaan Espoosta. Kesällä on kiva pakata välipala- tai iltapalatarvikkeet koriin ja napata ne mukaan ja lähteä syömään iltapala illalla ylos. Ei tarvitse mennä edes kovin kauaskaan vaan ihan lähimetsä / ranta riittää. Miten ulkona aina kaikki maistuukin paremmalta :) 

Hyvä saavutus - vain yksi neulekuva :D Tuntuu, että yleensä kamerassa on vain kuvia neuleista ja lapsesta, mutta löytyy sieltä sentään onneksi jotain muutakin.

Kesää odotellessa! Nappaa tästä kiva kesäkuvahaaste! Mikä kuva oli eniten sinun mieleesi?

6 kommenttia:

  1. Kiva haaste ja kivoja kuvia nuo yllä olevat. Minä pidin eniten auringonpaistekuvasta. Siinä tuntee kesän lämmön.

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana haaste tähän talven keskelle! 😍 Pitäisköhän itsekin palata viime kesän kuviin? Saimaa ja kissakuvat ovat miun lempparit, Saimaa- kuvassa on just sitä kesän tunnelmaa ja kissat ovat ihan huippuja persoonineen. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä tämä haaste! Kissat on kyllä aivan huippuja <3 Tuollakin kissalla oli ihan selvästi jokin missio, jonka toteutti, oli nimittäin sen verran päättäväinen :)

      Poista
  3. Minua sykähdytti eniten valkovuokot. Täällä niitä ei kasva. Keväisin kaipaan niitä, kun vanhan kodin metsikkö oli keväisin valkoisenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkovuokot on kyllä kauniita ja se on ihanaa kun niitä on joissain paikoissa paljon rykelmittäin. Harmi ettei siellä niitä ole mutta jospa jostain löytäisit niitä.

      Poista