tiistai 5. maaliskuuta 2024

Mitä luin/kuuntelin helmikuussa?

No eipä se mennyt niin kuin tammikuussa ajattelin. Ensinnäkin jäin vähän koukkuun äänikirjoihin ja äänikirjat ovat jatkaneet edelleen voittokulkua. Kirjoja en oikeastaan lukenut yhtään tai en saanut yhtään kirjaa valmiiksi asti luettua. Tällä hetkellä on kaksi akuuttia kirjaa kirjastosta, jotka pitäisi saada luettua tässä kuussa, koska varausjono.


Kuvassa tummanpunaiset Choice palmikkosukat joiden ohje löytyy mm. Lankajengistä

Sara Storm: Pikkujouludisko

Tämän kirjan löysin kirjaston sovelluksesta, kun etsin jotain kevyttä kuunneltavaa. Kirja on todellakin sellaista kevyttä kuunneltavaa ja kertoo Ennista, joka työskentelee kirjakaupassa. Vaativimpien kirjojen välillä täytyy olla näitä kevyempiä kirjoja, joissa ei tarvitse olla niin tarkkana kuuntelemisessa. Kirjassa seilataan työn, rakkauden ja ihmissuhteiden välimailla ja ehkä ennalta-arvattua, mutta oikein kivaa ja kevyttä kuunneltavaa. 

Jaana Villanen: Sata myyttiä arvoista

Tämä kirja päätyi kuunteluun, kun en löytänyt oikein mitään muuta kuunneltavaa. Kirja on ihan jees ja ok kuunneltavaa, mutta loppua kohden jo vähän turtui, eikä jaksanut kuunnella enää niin tarkasti. Eli sata myyttiä on aivan liian paljon kuunneltavaksi. Kirjaston sovelluksessa on se huono puoli, että kirja pitäisi saada kuunneltua 14 päivässä ja se tekee itsellä ainakin hyvin tiukkaa, ainakin tällaisissa kirjoissa, jotka eivät koukuta kovin paljon. Itsellä on jokin juttu, ettei kirjaa voi jättää kesken, ja tämäkin piti saada kuunneltua loppuun. 

Christopher Andersen: Kuninkaalliset veljekset - Williamin, Katen, Harryn ja Meghanin yksityiselämä valokeilassa. 

En ole sinänsä mikään kuninkaallisfani, että jokainen heistä kertova kirja pitäisi lukea tai kuunnella. Tähänkin päädyin vähän vahingossa, kun en löytänyt mitään muuta kuunneltavaa (tämä on tainnut olla helmikuun teema :D ). Tämä on kyllä kirjaston sovelluksen huonohko puoli, että suosittuja kirjoja ei ole vapaana usein. Mutta kirja oli loppujen lopuksi kivaa kuunneltavaa. Kirja on pitkä ja siinä käydään läpi koko elämä, mutta kirja antaa ymmärrystä ja on ehdottomasti parempi kuin jatkuvat lööpit Harrysta ja Williamista. Kirja on julkaistu vuonna 2022 ja sitä kuvaillaan näin: 

"Williamin, Katen, Harryn ja Meghanin elämää ovat varjostaneet jatkuvasti erilaiset brittihoviin liitetyt skandaalit. Kirjassa avataan ja taustoitetaan väitteitä kiusaamisesta, rasismista, pettämisestä ja henkisestä väkivallasta, joka on vienyt useamman kuin yhden kuninkaallisen perheen jäsenen itsetuhon partaalle."

Halusin ottaa tuon lainauksen tähän, koska se kuvaa todella hyvin kirjaa. 

Marke Talve: Silmukoita ja sutinaa Kettukoskella

Vihdoinkin sain tämän kuunteluun. Ensin en löytänyt ollenkaan kirjastosta, mutta sitten yhtäkkiä näin sen äänikirjojen puolella kirjaston sovelluksessa. Jonkin verran suosittu kirja, kun piti odottaa hetken aikaa, että sai kuunteluun. Aika paljon ihmissuhdejuttua ja melkoista sutinaa, eli ihan nimensä veroinen teos ja neulominen mainittu useaan kertaan. Kirja ei sinänsä kerro mitenkään neulomisesta, mutta neulomista on mainittu läpi kirjan. Jotain yllättävää kirjassakin on ja juonikin siitä löytyy. Tykkäsin kirjasta ja sellaista kevyttä kuunneltavaa - sopii vaikka sen neulomisen ohelle. Taisin kuunnella kirjan noin viidessä päivässä, kun oli sopivaa kuunteluaikaa. Sinänsä hyvä, että kirjan saa kuunneltua nopeasti, koska nuo äänikirjat täytyy kuunnella max 14 päivässä enkä usko, että olisin saanut uusittua kirjaa, koska kirjaan on varmasti varauksia ja olisi joutunut odottamaan. 

Enpä lupaa maaliskuulle mitään, sillä ne eivät nähtävästi pidä. :D Mutta ehkä maaliskuu menee vielä vähän äänikirjojen parissa, ja noiden kahden akuutin kirjan parissa. Ne eivät ole romaaneja, lähinnä tietopitoisia kirjoja, mutta erittäin mielenkiintoisia. En ole varma, että kirjoitanko blogiin niistä, ehkä mainitsen tai ehkä en. Haluaisin kyllä tuoda ne esiin täälläkin, vaikka neuleblogi onkin. 

Ja hei, helmet-alueen epressissä (kirjaston kautta olevan lehtien lukusovellus, toimii myös selaimella) voi lukea ilmaiseksi lehtiä, tämä on varmaan monelle jo tuttua, mutta itse jotenkin havahduin siihen nyt. Siellä on myös Suuri Käsityö-lehti, jota oli kiva selailla näin digitaalisesti. En oikein tykkää lehtiä selata digitaalisesti, mutta kyllä se menetteli ja jos on jokin kiva neuleohje niin saa näinkin neulottua. Harvemmin tulee Suurta Käsityölehteä ostettua, mutta tätä kautta pääsee siihenkin helpommin käsiksi ja voi selata ennen kuin ostaa.

Tuliko tässä sinulle tuttuja vai tuntemattomia kirjoja? Luitko kirjoja vai kuuntelitko äänikirjoja enemmän helmikuussa?

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkeistä! Ainakin tuo Sata myyttiä arvoista taitaa mennä täälläkin lukupinoon. Tykkään kuunnella asiaproosaa mm. lenkillä, silloin pystyy hyvin keskittymään tekstiin ja tulee käveltyä pidempiä lenkkejäkin.

    Luin itsekin tuon Silmukoita ja sutinaa Kettukoskella -kirjan äänikirjana, ja samat fiilikset täälläkin. Kevyttä ja mukavaa luettavaa, ja varmaan luen seuraavankin, jos/kun ilmestyy. Ainakin muistelisin, että kirjasta aiotaan sarjaa... Olen kaipaillut käsityöaiheista kaunokirjallisuutta (juuri neulomisen tms. oheen), mutta sitä ilmestyy vielä aika vähän suomeksi. Kansainvälisesti on kyllä jo oma genrekin sille, knit lit. Toivottavasti tulee Suomeenkin lisää; erityisesti kaipailisin dekkareita. :D

    Tykkään blogistasi, taidanpa laittaa senkin lukulistalleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla ja kiva että tykkäät!
      Joo, sama, tykkään asiapitoisista ja tietokirjoista ja sitten väliin pitää ottaa noita chick lit / kevyempiä kirjoja. Oi, onpa kiva kuulla, että siitä tulisi mahdollisesti sarjaa, jäädään siis odottelemaan niitä jatko-osia!
      Täytyypä vierailla myös blogissasi!

      Poista