lauantai 9. maaliskuuta 2024

Yksinkertainen, helppo huivi

Jo pidempään neuletrendeissä ovat olleet helpot, yksinkertaiset huivit kuten esimerkiksi monen neuloma PetiteKnitin Sophie Scarf ja Sophie Shawl. En ole itse neulonut tätä huivia, mutta eihän sen hypeä ole voinut olla huomaamatta. Suhtaudun vähän ristiriitaisesti helppoihin suunnittelutöihin, sillä ne voi kopioida helposti (toivotaan ettei tällaista tapahdu) ja loppujen lopuksi tarvitseeko jokaisen suunnittelijan suunnitella esimerkiksi jokin helppo ribbineulepipo. Minusta ei, jos sellainen idea on johonkin lankaan tms niin, eihän kukaan kiellä sellaista suunnittelemasta ja siinä mielessä jokainen saa suunnitella juuri niitä juttuja, joita kokee omakseen. Toki minullakin on varmaan sellaisia helppoja neuleohjeita, mutta yleensä yritän miettiä edes jotain pientä twistiä helppoon neuleeseen. Kuitenkin ne helpot, yksinkertaiset neuleet, on niitä, mitä monella tulee neulottua arjessa tai kiiretilanteessa tai esimerkiksi palavereissa. Sanoisin, että helpoille, yksinkertaisille ohjeille on oma paikkansa.

So simple huivin ohje löytyy Lankajengistä.

Tänä keväänä on ollut taas huivi-innostus. Taisi olla viime vuonna myös samanlainen huivi-innostus ja silloin suunnittelinkin ensimmäiset huiviohjeeni. Ensin ajattelin, että huiviohjeet jäävät So simple huiviin, mutta sen jälkeen tuli vielä suunniteltua Spring vibes huivi. Taas ajattelin, että se saa nyt olla viimeinen huiviohjeeni hetkeen :D No kuinkas kävikään. Kaivelin keskeneräislaatikkoa ja viime vuodelta oli yksi huivi kesken. Olen aloittanut sen suunnittelua viime vuonna, mutta se on jäänyt johonkin neulestoppiin / mietintään, kuinka edetä. Nyt tuntui oikealta hetkeltä kaivaa se esiin ja jatkaa, ja neulestoppikin sen huivin osalta oli selätetty. Näinpä Suvituuli -neulesarja saa siis jatkoa isommalla huiviohjeella. Olen viime päivät ollut innostunut tästä huivista ja niinpä sitä on tullut neulottua aika paljon kaikkialla. Pitsikuvio ei nyt sinänsä ole ehkä helpoimmasta päästä ja kaavio onkin ollut edessäni koko ajan. Mutta sen oppii kyllä aika nopeastikin, vaikka tarkkana saa olla. Olen neulonut myös ko. huivia TV-sarjaa katsellessa, vaikka yleensä en neulo kuin helppoja juttuja, mutta yllättäen ei ole edes tullut virheitä yhtään. Voi tosin olla, että sarjasta on mennyt jotain ohi :D

Mutta jos kaipaat helppoa ja yksinkertaista neuleohjetta, niin So Simple on hyvä valinta siihen tarkoitukseen. Spring vibes ei myöskään jää kovin kauaksi kakkoseksi, ja se onkin suunniteltu minivyyhdeille, mutta voihan sen esimerkiksi jämistäkin tehdä. Tällöin kannattaa punnita jokainen jämä. Spring vibes huivi julkaistaan vielä tässä kuussa! Stay tuned!

Lisäsin muuten tuohon sivupalkkiin tulevat neuleohjeet ja siitä saa aina vähän esimakua, mitä on tulossa. Täytyy vaan yrittää muistaa päivittää sitä :D 

Oletko sinä yksinkertaisten neuleiden ystävä vai kaipaatko haasteellisempia ohjeita? Vai molempi parempi ja eri tilanteisiin erilaiset vaativuustasot?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti