keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Neuleohje: Rakkaudesta II - vauvan peitto ja villasukat

Viikon uusi neuleohje!
 

Nyt on luvassa vähän jotain uutta. Tällä viikolla julkaisun saa Rakkaudesta II setti, johon kuuluu neljä neuleohjetta: vauvan peitto ja kolmet villasukat. Näistä oikeastaan alkoi nykyinen pitsi-innostus ja koska sopivaa lankaa oli kotona niin näistä muotoutui settikokonaisuus. Tähän ajatukseen liittyy myös idea, että tämän setin voisi neuloa ja viedä uudelle vauvaperheelle / tulevalle vauvaperheelle. Jokainen vauva ansaitsee peiton <3 Ihan koko perheen sukkia tähän settiin en alkanut suunnitella ja miehet eivät välttämättä välitä pitsisukista, niin sukkien ohjeita tuli kolme kappaletta tähän. Vauvan peitto neulotaan paksummasta langasta, kuvan mallipeitto on neulottu jo edesmenneestä langasta, Novita merino dk:sta, mutta ohjeessa on mainittu useampi soveltuva lanka kuten esimerkiksi Dropsin merino extra fine. 
 

Ohje löytyy



Villasukat ovat kukin hieman erilaiset, mutta samankaltaista pitsiteemaa on jokaisessa sukkaparissa. Halusin luoda settiin vastasyntyneen sukat, koska niitä on yksinkertaisesti kiva neuloa ja valmistuvat jopa tunneissa. Setissä on myös vähän isomman lapsen koko, noin 29-31 ja sitten toki aikuisen noin 38-39 koko. Tykkään erityisesti näistä aikuisen sukista, pitsistä tuli niin kiva koko varteen. Kaikki sukat ovat suunniteltu vähän ohuemmalle langalle kuin 7 veljestä, sellaiselle noin dk-vahvuiselle langalle. Kuvan vastasyntyneen sukat on neulottu Dropsin baby merino langasta.
 

 
Setti on pienessä alennuksessa 18.3 asti. Tällä kertaa setti on myynnissä verkkokaupasta ja Lankajengistä, eikä löydy siis Ravelrystä. En nimittäin tiedä, että miten Ravelryyn saa tällaisia settiohjeita myyntiin tai en ainakaan ole itse osannut sellaista sinne tehdä. Olisi siellä e-kirja mahdollisuus, mutta en ole osannut sitä ikinä käyttää. Nyt on kyllä sellainen pitsineulefiilis ja pitsiä tekisi mieli laittaa kokoajan puikoille. Se on varmaan se tämä kevät, mikä saa aikaan tämän pitsifiiliksen.

Ensi viikolla sitten taas jotain muuta uutta. Puikoilla on tällä hetkellä myös jotain sellaista uutta, mihin en olisi uskonut ryhtyväni, mutta nähtävästi se uusi tekee kyllä kaiken neulesuunnittelun myös entistä kivemmaksi. Välillä tulee epäusko, mutta lopussa kiitos seisoo! Katsotaan näkeekö nämä uudet, puikoilla olevat jutut, koskaan päivänvaloa :D
 
Tykkäätkö sinä neuloa vauvan peittoja? 

2 kommenttia:

  1. Minunhan piti neuloa se vauvan peitto paloista ja siksi hamstrasin Drops Baby Merino -lankoja. Toisin kävi, tuli sukkia ja lapasia. Ehkä peitto toisen kerran, sitten joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sellaiseen projektiin niitä hamstrasit. No jospa peittokin löytää tien puikoille joskus :) Hyvin käy tuo Dropsin lanka myös sukkiin.

      Poista