perjantai 15. maaliskuuta 2024

Ihan tavalliset lapaset

Lapasmaniassa tulee neulottua erilaisia lapasia. Nämä tosin taisin neuloa joulun jälkeen / tammikuussa, kun kaipasin ihan vain sellasta tavallista neulomista eikä mitään palmikoita tai muita. Neuloin ihan tavalliset lapaset ja lankana oli lahjaksi mieheltä saatu lanka. Sen takia ajattelinkin jättää nämä lapaset itselleni, mutta eivät ole vielä olleet käytössä. En ehkä itse yleensä valitse kirjavia lankoja, mutta oikeastaan tämä on aika kiva lanka. Ei tarvitse sen kummemmin mitään palmikoita ja voi neuloa vain ihan tavalliset sileän neuleen lapaset. Tällöin langan väri tulee parhaiten esille.

Resoriksi neuloin 1 s takareunasta oikein, 1 s nurin ja kiilapeukalolla. Lankana on 7 veljestä ja neuloin 3,5 mm puikoilla. Sellaiseen aikuisen M-koon käteen ihan sopivat. Tällä hetkellä olen mieltynyt taas tuohon kolmionmalliseen kärkeen. Jossain vaiheessa neuloin pyöreitä kärkiä, mutta kolmion malliset ovat jotenkin skarpimmat. 

Nämä saattavat myös mennä omaan lapasboksiin, jos loppuvuodesta tulee kiire neuloa jonkin kuukauden lapaset. Nyt lapaset ovat saaneet jo väistyä hieman, mutta ehkäpä sitten huhtikuun teeman yhteydessä tulee neulottua lapasia. 

Kumpi on sinun suosikkisi: pyöreä kärki lapasissa vai kolmion muotoinen?

PS: Rakkaudesta setti vielä alehinnalla Lankajengissä .

6 kommenttia:

  1. Olen niin tottunut kolmion muotoiseen kärkeen, että tungen sitä lapasiin ja sukkiin. Vahingosta viisastuneena opin yhden kommentoijan kommentista, että lapasiin kannattaa tehdä pyöreä kärki, niin peukalo löytää helpommin paikkansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se. Siihen itsekin olen tottunut ja sitten jossain vaiheessa aloin tehdä pyöreitä, nyt tuntui taas kivemmalta kolmionmuotoinen.

      Poista
  2. Yleensä aina nauhakavennus totusti sekä että lapasiin. Siis kolmiomainen kavennus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kolmio on siitäkin hyvä, että se kavennustyyppi sopii joka silmukkamäärälle. Sukissa tosin tykkään enemmän pyöreästä.

      Poista
  3. Tuo on kivan väristä lankaa ihan sellaisenaankin👍 Aikaisemmin neuloin lapasiin pyöreitä kärkiä, yhtäkkiä olin vaihtanut kolmioon, joten kolmiolla jatkuu😁Sukissa tykkään enemmän myös kolmiosta; jotenkin omaan jalkaan ahistaa se pyöreä🤷‍♀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, mäkin tykkään tästä langasta, vielä sitä olis :D Mä oikeastaan vaihdoin sukissa pyöreään kun ärsytti löysät silmukat kärkikavennuksissa, mutta joihinkin sukkiin on kyllä tehtävä kolmiokärki varsinkin jos haluaa pitsi tms kuvion jatkuvan kärkikavennusten ajan.

      Poista