keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Kirja-arvostelu: Kolme omaa suosikkia Villasukkien uusivuosi -kirjasta

Tänä vuonna olen tykästynyt Niina Laitisen villasukkaohjeisiin tai pikemminkin rakastunut niihin <3. Ne ovat nimittäin niin simppeleitä ja sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Jos rakastat palmikoita, löytyy, jos rakastat kirjoneuletta, löytyy ja jos rakastat pitsineuletta niin niitäkin löytyy. Ja ravelryssä on myös ilmaisohjeita, eli kokeile ensin niitä! Niin minäkin tein, ja nyt voisin neuloa melkeinpä pelkästään vaan näitä ohjeita.

(Kirja saatu arvostelukappaleena.)
Siksipä olin niin iloinen, kun posti toi Villasukkien uusivuosi -kirjan. Ensifiiliksiä taisin kertoa InstaStoryissä, mutta nyt ajattelin kertoa (ehkä) hieman enemmän. Viime vuonna löysin Niinan ohjeet, mutta valitettavasti silloin en vielä saanut mitään loppuun asti. Kunnes helmikuussa tein ravelrystä löydetyn ohjeen February sukista. Sille tielle jäin. Aloitin toki helpommista, sillä vaikean kirjoneulekuvion edessä olisin vain turhautunut. Tämä kirja on minusta tuttua Niinaa ja sieltä löytyykin edelleen jokaiselle jotakin. On palmikkoa, kirjoneuletta, pitsineuletta!


Kirjassa on mallit jaoteltu kivasti vuodenaikojen mukaan! Mikä ihana idea <3 Jos tekisi monta sukkalaatikkoa, niin voisi tehdä vaikka kaikki 12 paria tästä kirjasta! Ensimmäinen ohje, johon rakastuin jo viime vuonna, on Soulmates. Niinpä olikin kiva nähdä, että Soulmates III on myös tässä kirjassa. Tämä on ohje, jolla on edelleen paikka sydämessäni huolimatta siitä, etten ole saanut vielä tehtyä yhtäkään Soulmates -paria <3 Ensimmäinen suosikkini on siis Soulmates III. Kiva, kun on päivitetty tätä ohjetta ja luotu uusi ja erilainen Soulmates!

Toinen ohje, mikä oli rakkautta ensisilmäyksellä, oli Vaivihkaa. Jotenkin niin kaunis, herkkä ja hento. Tämä menee ehdottomasti kyllä toteutuslistalle. Ihastuin tässä sen pitsikuvioon ja siihen herkkyyteen, mikä sukissa näkyy. Mielestäni valkoinen väri tuo tässä esiin niiden kauneuden, enkä osaisi tehdä näitä muilla väreillä kuin valkoisella.Kolmas suosikkini on  naurava kulkuri. Tämä oli vaikea valinta, sillä kirjassa on niin paljon ihania sukkamalleja, etten oikein osannut valita niistä yhtä. Mutta päätin luottaa tuttuun ja turvalliseen palmikkomalliin, ja siksi päädyin tähän.

Näistä kolmesta mallista taidan ensimmäisenä aloittaa tämän palmikkomallin. Sillä olen jo miettinyt väriäkin siihen. Tykkäsin myös siitä, että kirjassa kerrottiin vaihtoehtoisia lankoja ja niistä varmasti löytyy jokaiselle suosikkilanka. Tämä palmikkomalli taisi olla suunniteltu Kaupunkilangan kivijalalle, mutta itse toteutan sen ehkäpä jostain muusta. Oikeastaan ihan puhtaasti siitä syystä, että tällä hetkellä minulla ei ole ko. lankaa ja haluaisin käyttää olemassa oleviani lankoja pois. Tämä palmikkomalli kuului muuten kirjan kevät-osioon ja sehän on miltei merkki siitä, että se pitää laittaa toteutukseen nyt keväällä ;)

Nyt viime aikoina on kyllä ilmestynyt niin kivoja neulekirjoja, että myös aikaa kirjojen verran saisi tulla vuorokauteen lisää! Oma neulekirjainnostus alkoi Neulekekkerit -kirjasta ja sieltäkin pitäisi vielä toteuttaa muutamat jutut. Uskon, että tästä kirjasta tulen tekemään enemmän kuin yhden sukkaparin. Aika näyttää!

Mikä on sun suosikki Niina Laitisen malleista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti