sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Neulevuosi 2021 - osa 3 - mitä neuloin ja kuinka paljon

Tämä on se jännittävin ja pelottavin kooste viime vuodesta. Mutta paljastetaan nyt muutamia lukujakin viime vuodesta. Alkuun pieni disclaimer, että kaikki luvut ja kirjanpidot ovat vain itseäni varten eikä kenenkään pidä vertailla omia käsitöitä tähän. Jokainen neuloo, mitä neuloo ja kuinka paljon tai vähän eikä sitä pidä ikinä verrata kenenkään toiseen. Siinä, missä joku neuloo kymmeniä paitoja vuodessa, toinen taas sukkia. Neulominen ei ole mikään kilpailu (korkeintaan itsensä kanssa ja uuden oppimisen kanssa) kenenkään kanssa. <3 Pidän kirjanpitoa ainoastaan itseäni varten, sillä on kiva seurata esimerkiksi, miten lankavarasto vähenee. Mutta nyt niihin lukuihin!


Viime vuonna nollaostoisia (langat) kuukausia ei ollut kuin yksi, mutta useampana kuukautena sain kulutuksen yli ostojen. Muutenkin olin harkitsevaisempi lankojen suhteen ja mietin, mitä lankoja ostan ja mihin ne käytän ennen ostopäätöstä. Toki jonkinlaisia heräteostoja tuli myös tehtyä, mutta huomattavasti vähemmän kuin edellisvuonna. Viime vuoden ostot ja kulutus jäivät myös alle edellisvuoden ostojen ja kulutuksen. 

Viime vuoden ostot: 11,25 kg

Viime vuoden langan kulutus: 10,37 kg

Aika samoissa, mutta hieman ostot ylittivät kulutuksen. Tällä suuntauksella lankavarasto ei periaatteessa kasvaisi vuosittain lähes ollenkaan. Koko lankavarastoa en ole edelleenkään laskenut, koska sen laskeminen vaikuttaa työläältä. Ehkä jonain päivänä?

Sukkien edustus valmiissa töissä oli suurta ja sukkia neuloinkin 91 kpl. (Tästä sais varmaan jo pienen liiketoiminnan aikaiseksi... :D ) Tässä määrässä on laskettuna kaikki vauvan ja lastenkin sukat ja veikkaan, että ne ovat enemmistössä. En nimittäin erotellut aikuisten ja lasten sukkia kokonaismäärässä. Useat sukat ovat omia malleja ja osa on annettu lahjoiksi. Osa on myös edelleen lahjalaatikossa, josta on helppo sitten ottaa, kun tulee tarve. Paitoja ja huiveja neuloin 3 kumpaakin. Pipoja 3 kpl. Lapasia 6 kpl. Lisäksi oli muita pieniä neulomistöitä kuten pannat, kauluri, villahousut, jämäpehmot. Kaikkien neulomistöiden kokonaismäärä on yli 100 kpl. Vertailulukua edellisvuoteen ei ole, sillä silloin en tainnut laskea eri neulomistöitä mitenkään.

Luvut ovat kyllä aika omaan silmään aika suuria, mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vuosi oli toinen vähän erikoisempi vuosi, jolloin on tarvittu paljon "aivot narikkaan neulomista" ja rentoutumista :D Jokin uutinenkin oli, että ihmisillä on kasvanut hyväntekeväisyysinto näinä menneinä vuosina ja täytyy kyllä todeta, että niin myös itsellä. En ole ikinä osallistunut näin paljon hyväntekeväisyysneulomisiin kuin viime vuonna. On vain ollut mielessä auttaa toisia vaikka sitten niillä villasukilla. Pienistä kastesukista tulee myös hyvä mieli <3

Joku pohti jossain vaiheessa Instagramissa, että pitäisikö rahankulutustakin seurata. Hyvä idea sekin, mutta en tiedä, onko itsestä seuraamaan sitä. On nimittäin ihan tarpeeksi itselle, että pistää ylös ostot ja kulutuksen. Samalla vaivalla toisaalta sitä toki rahan määränkin pistää ylös, mutta en tiedä siltikään. Katsotaan, kun tulee tälle vuodelle ekat lankaostot. 

Tässäpä tämä viimeinen kooste viime vuodesta. Nyt katse kohti tätä vuotta ja uusia suunnitelmia! Tälle vuodelle toivon edelleen, että lankojen kulutus olisi suurempaa kuin ostot. En kuitenkaan syyllistä itseä, vaikka ostaisinkin lisää lankaa. 

Neulomisentäyteistä vuotta ihan jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Nää on kyllä jänniä hommia nämä kulutuksen seuraamiset, itsekin harrastan näitä. Paitsi että minä lasken rahankulutuksena, säästän siis kuitit, mutta en aina sitten tohdi vuoden lopussa niitä laskea yhteen ja joskus muutama kuitti on kadonnutkin;) Mutta en tosiaan itseäni syyllistä langankulutuksesta; voisi mennä huonompaankin rahat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, ei pidäkään syyllistää! No kun just tuo että pitäisi laittaa heti ylös kulutettu summa ja yleensä ne kuititkin tuppaa kadota jossain vaiheessa. Katsotaan nyt, tuleeko siitä rahan seuraamisesta mitään... :D

   Poista
 2. Oletpas kuluttanut paljon lankaa, onneksi olkoon! Minä onnistun pääsemään vain kolmasosaan sinun langanmenekistäsi, taidan olla aika hidas neuloja. Pääasiassa ehdinkin vain illalla tunnin verran neuloa yleensä, luksusta ovat ne viikonloput, jolloin saan neuloa päivälläkin. Minulla on ikuisuusprojektina tämä lankalaihis. Sen verran paljon on lankaa kertynyt tuonne kaappiin ja vähän muuallekin. Voisikin muuten huvikseen tosiaan pitää kirjaa myös kulutetusta rahasta mutta siitä ehkä tulee enemmänkin paha mieli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kiitos vaikka ei tämä mikään kilpailu olen. No niin mäkin aina ajattelen ettei ole aikaa neuloa mutta toisaalta kun sitä neuloo rivin siellä ja rivin tuolla niin niistä sitten kertyy neulomisaikaa :D Katsotaan, miten tässä nyt käy tuon rahan kuluttamisen seuraamisen kanssa... :D

   Poista
 3. Nämä lukupostaukset ovat ehdottomia suosikkejani! <3

  On uskomatonta, miten tuotteliaita immeisiä netin syövereistä löytyy ja mielenkiinnolla seuraan, millaisia määriä immeiset kuluttavat lankaa. Omat lukemani ovat todella paljon vaatimattomampia (757 grammaa) kuin siun, mutta en mie koe sitä "uhkana", että olet neulonut enemmän. Jokainen taaplaa tyylillään, aivan kuten sanoit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) No näinhän se on, jokaisella on ne omat lempineulomistyöt ja siinä missä joku neuloo sukkia, niin toinen neuloo paitoja. Onneks neulemaailma on avoin kaikille ja sieltä löytyy neulottavaa! :)

   Poista