torstai 27. tammikuuta 2022

DIY: Sokerittomat suklaahippukeksit

Tiiättekö mitä? Nyt on fiilis taas tehdä erilaisia leipomuksia ja kirjoittaa niistä reseptit ylös. Viime vuoden loppu oli vähän sellaista aikaa, etten oikeastaan jaksanut miettiä eri reseptejä ja kokeilla niitä. Mielessä ne kyllä oli, mutta ideoitakin niihin oli nolla. Laitoin sitten muutamia kirjoja varaukseen kirjastosta ja niitä on nyt sitten tipahdellut niin nyt on mieli, fiilis ja inspis kohdillaan! <3 


Ensimmäisenä ajattelin julkaista suklaahippukeksien reseptin. Ohje ei ole täysin sokeriton ja on lähinnä ilman lisättyä valkoista sokeria, mutta koska se olisi ollut otsikossa vähän huono niin päädyin toisenlaiseen otsikkoon. Lisäksi näin tämän ehkä löytää myös useampi ihminen. Alkuperäinen ohje oli ketosuklaakeksien resepti, mutta koska meillä ei ollut niitä kaikkia aineksia, niin päädyin soveltamaan. Tämä resepti menee myös kokeiluun muilla aineksilla, toivottavasti piakkoin! Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa ainesosat olivat kaikki grammoina. Ensimmäisellä kerralla mittasin suunnilleen että kuinka paljon on 100 g mantelijauhetta ja muutin ainesosat desilitroiksi. Itselle desit ovat helpompia kuin grammat esimerkiksi jauhoissa.

SUKLAAHIPPUKEKSIT

95 g voita 

n.2 dl mantelijauhetta

n. vajaa 0,5 dl kaurajauhoa

(vajaa) 1 dl kookossokeria (tämä oli korvattu alkuperäisessä ohjeessa stevialla/erytritolilla )

1 tl vaniljaa

1 kananmuna

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl psylliumia (alkuperäisessä ohjeessa ksantaani)

(vajaa 100 g) (sokeritonta) suklaarouhetta1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kookossokeri sähkövatkaimella sekaisin / notkeaksi.

2. Lisää joukkoon vanilja ja kananmuna. Vatkaa vielä hetken verran sähkövatkaimella.

3. Lisää mantelijauho, kaurajauho, psyllium, ja leivinjauhe taikinan joukkoon. Sekoita kaikki sekaisin.

4. Lisää viimeisenä suklaahiput. Muotoile taikinasta pallot uunipellille (paina hieman lyttyyn) ja paista uunissa n.180 astetta, n.10 minuuttia.

Jäähdytä, nauti ja säilytä jääkaapissa!

Erityisen tärkeä neuvo on minusta tuo säilytä jääkaapissa. Silloin niistä tulee ihanan rouheisia ja viileinä eivät murene niin helposti. Minusta ovat siis ehdottomasti parempia jääkaappikylminä kuin huoneenlämpöisenä.

Ajattelin kokeilla näitä vielä joko stevialla tai erytritolilla. Meillä oli vain kookossokeria, niin näihin tuli laitettua siksi sitä. Näitä on nyt tehty muutaman kerran ja tämä jäi kyllä meille vakiovieraiksi. Olen kaivannutkin tämänlaista keksireseptiä.

Aiotko kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti