perjantai 14. tammikuuta 2022

Vuoden 2021 kirjakooste + 5 parasta kirjaa viime vuodelta

Nyt on luvassa kirjakooste viime vuodelta. Olen muistaakseni aiemminkin tehnyt vastaavanlaisen koosteen, joten luvassa se on tänäkin vuonna. Aina välillä minulta kysytään kirjavinkkejä tai joku muu kyselee omassa sosiaalisessa mediassa kirjavinkkejä, niin tässäpä niitä tulee viiden parhaan kirjan muodossa viime vuodelta. Ensin piti valita vain kolme, mutta en pystynyt siihen, niin valitsin 5. :D


Viime vuonna kuuntelin / luin yhteensä 57 kirjaa. Suurin osa kirjoista painottui henkisen hyvän olon, terveyden tai henkisen kasvun puolella, mutta muutamia romaanejakin kuuntelin/luin. Viime vuonna tavoitteena taisi olla myös lukea/kuunnella vieraskielisiä kirjoja, mutta se tavoite kyllä jäi saavuttamatta. Taisin kuunnella yhden englanninkielisen kirjan. Yllättävää oli, että kuuntelin myös dekkari/rikosteemaisia romaaneja ja ne olivat ihan superkivoja. Parhaimpina rikoskirjoista mainitsen Elina Backmanin kirjat, joista pääsin myös tekemään yhteistyön. Mutta ilman sitä yhteistyötä en välttämättä olisi valinnut niitä kirjoja ja olisin jäänyt todella paljosta paitsi. Erityisesti suosittelen Backmanin kirjoja sellaisille henkilöille, jotka eivät välttämättä innostu perinteisista rikoskirjoista. Backmanin kirjat ovat nimittäin vähän muutakin kuin pelkkiä rikoskirjoja ja lisäksi ne ovat kirjoitettu todella koukuttavasti. 

Vuoden parhaimmat 5 kirjaa painottuu onnellisuuden, kiitollisuuden ja itsensä kehittämisen puolelle. En oikein osannut valita romaaneista parhaimpia, niin nämä olivat jokseenkin luonnolliset ja selkeät valinnat. Voisin ihan koska vain lukea / kuunnella nämä uudelleen.

** Leeni Viio: Eroon makeanhimosta

** Lotta Backlund: Sano kyllä

** Ilkka Koppelomäki: Saa mitä haluat

** Jay Shetty: Ajattele kuin munkki 

** Carol S. Dweck: Menestymisen psykologia 

Nämä kaikki 5 kirjaa voisin kuunnella/lukea uudelleen ja varmaan jossain vaiheessa luenkin. Erityisesti Leeni Viion kirja houkuttelee taas kaiken sen suklaan ja makean syönnin jälkeen :D Sekä Ilkka Koppelomäen kirja olisi hyvä taas edes kuunnella uudelleen. Niin paljon hyvää asiaa!

Enää en aseta tälle vuodelle mitään kirjatavoitteita, sillä menen fiiliksen mukaan. Voi olla, että kuuntelen / luen enemmän romaaneja tai sitten en. Toivon kuitenkin, että tänäkin vuonna kirjat ovat matkassa mukana, sillä ne antaa myös niin paljon enemmän ja niiden pariin voi uppoutua ihan koska vain. 

Oletko sinä lukenut / kuunnellut näitä kirjoja? Mitä mieltä sinä olit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti