torstai 6. tammikuuta 2022

Neulevuosi 2021 - osa 2

No niin, nyt seuraa neulevuosikatsaus osa 2 eli heinäkuusta joulukuuhun. Aloitetaan!

 Heinäkuu:

** Heinäkuussa osallistuin neulemaratoniin ja neulominen oli kesäteemaista. Kevätaurinkohuivista innostuneena aloitin myös toisen samanlaisen, mutta eri langasta. 

** Leivoin myös ensimmäisen mustikkapiirakan.


 

Elokuu:

** Elokuussa intoilin Sari Nordlundin uudesta kirjasta (Neulematkalla) ja sain sen lainattua kirjastosta. Vielä en ole tosin aloittanut sieltä mitään, mutta kirja on edelleen ihana. Olen myös haaveillut tämän kirjan ostamisesta, niin tulisi ehkä nopeammin aloitettua sieltä jokin työ.

** Elokuussa taisi myös alkaa kunnon vauvansukkabuumi. Aikuisten sukkien neulominen väheni viimeistään tässä vaiheessa ja intoilut vaihtuivat vauvan sukkiin. Yksi oma neulomisohjekin odotti jo tällöin julkaisua, mutta vielä ei ollut sen aika.


Syyskuu:

** Syyskuussa julkaistiin Arabia x Novita sukkalehti ja mietin pitkään sen ostamista. Onneksi ostin, sillä viime aikoina olen taas neulonut siitä. 

** Syyskuussa innostuin myös lapasten neulomisesta yhteisneulonnan tiimoilta. Lapaset voisi kuulua myös koko vuoden kohokohtiin. 

** Vauvan sukkien neulominen kiihtyi ja kiihtyi :D Tässä vaiheessa olin innostunut yhdestä kivasta mallista ja sillä mallilla tuli neulottua ihan urakalla. 

 

Köynnössukkien ohjeeseen tästä: Ravelryyn

Lokakuu:

** Lokakuussa julkaisin aikuisten sukkaohjeen, kun sain sen vihdoin viimeisteltyä. 

** Vauvan sukkapino kasvoi ja kasvoi ja onneksi tässä kuussa tuli myös ilmi kaikkia neulehyväntekeväisyyksiä niin sai kohteen vauvan sukille. 

** Lokakuussa aloitin myös jälleen kerran huivin.

 Tonttupipon ohjeeseen tästä: Ravelryyn

Marraskuu:

** Marraskuun alussa julkaisin taaperon sukkien lehtikuvioisen ohjeen ilmaisena Ravelryssä. 

** Lisäksi marraskuussa julkaisin lasten tonttupipojen ohjeen. Tällä mallilla voi muuten neuloa myös ihan piponkin eikä se ole vain jouluun liittyvä tonttulakin ohje.

** Aloitin myös neuleliivin, (joka on edelleen kesken.. :D )

** Vauvan sukkaintoilut jatkuivat (Tämä varmaan jo kyllästyttää :D )

Palmikkopipon ohjeeseen tästä: Lankajengi verkkokaupassa

Joulukuu:

** Joulukuussa rakastuin taas palmikoihin ja julkaisin palmikkopipon ohjeen.

** Joulukuussa myös aloin suunnitella aikuisten sukkia pitkän tauon jälkeen. 

** Lapasia tuli myös neulottua ja suunnittelin myös ohjeita ja mietin jo tätä vuotta.

** Puikoilla oli myös edelleen vauvan sukkia (yllätys :D ). 

 

Vuosi oli hyvin erikoinen neulomustenkin osalta. Siinä missä alkuvuodessa intoilin aikuisten sukista ja neuloin niitä urakalla niin ne vaihtuivat loppuvuodesta pieniin sukkiin. Vuosi on ollut kokonaisuudessaan erittäin monipuolinen. Olen neulonut huiveja, pantoja, pipoja, liiviä, paitoja ja vaikka mitä. Paljon uusia asioita on siis opeteltu ja toivottavasti sama tahti jatkuu tänä vuonna. Olkoon vuoden opetus se, että alkuvuodesta ei ikinä tiedä, mistä löytää itsensä loppuvuonna. Vuodessa on koettu myös neulejumeja ja blogijumeja, mutta ehkäpä lievempinä kuin edellisenä vuonna. Todennäköisesti vuoden monipuolisuuden ansiosta en kokenut neulejumeja niin suurina asioina. Siinä missä sukat kyllästyttivät, vaihdoin käsityön johonkin muuhun enkä edes huomannut neulejumia :D

Mitä odotat tältä vuodesta käsitöiden saralla? Aiotko ottaa haltuun jonkin uuden tekniikan vai luotatko tuttuihin ja turvallisiin asioihin?

PS: Vielä olisi tulossa osa 3 ja viime vuoden neule-epäonnistumiset (joskaan en purkamisia nyt sinänsä koe epäonnistumisina...)

4 kommenttia:

 1. Minullakin auttaa neulejumiin se, että vaihtaa työtä, tai jopa virkkuutyöhön välillä.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti jakaantui siun sukkainnostus, todella paljon sait aikaiseksi viime vuonna ^___^

  Mustikkapiirakka on tärkeä maininta, itselle toi hymyn huulille <3 Blogijumit jäivät kyllä myös huomaamatta, hyvin mainiosti olet saanut julkaistua asioita :3 Toivotaan, että vuosi 2022 tuo mukanaan vähemmän jumeja ja enemmän ilonaiheita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toki se täytyy mainita, kun edellisvuonna "vähän" innostuin niistä :D Kiitos! Tänä vuonna ei ainakaan vielä ole näkyvissä sukkajumeja, päinvastoin oikeastaan, mutta tiedä sitten taas missä mennään loppuvuonna :D Siinä se jännitys piileekin!

   Poista