sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Kirjavinkit: Joulukuun teema kirjoissa - läsnäolo

Palataan vielä hetkeksi joulukuun kirjojen puolelle. Joulukuu menee aina niin nopeasti, mutta sain silloin kuitenkin luettua / kuunneltua useamman kirjan. Joulukuun kirjat olivat hyvin läsnäolopainoitteisia, mutta mahtui sinne mukaan yksi, hauska romaanikin. Suosittelen oikeastaan kaikkia näitä kirjoja ja ne sopivat hyvin tähän hetkeen. 

Eckhart Tolle: Läsnäolon voima

Kirja, jonka soisin jokaikisen lukevan tai kuuntelevan. Kirjassa oli todella paljon asiaa ja todella paljon kaikkea hyödyllistä vinkkiä. Kirja sisältää niin paljon asiaa, että sen kuuntelemiseen tai lukemiseen kannattaa varata aikaa, jotta ne kaikki asiat myös sisältää oikein. Nykymaailma on kovin hektinen paikka, jolloin läsnäoloa kannattaa opetella. Kirja selkeyttää todella paljon ajatuksia ja no, muutenkin kaikkia asioita. Joulukuu on myös vaatinut kaikenlaisia henkisiä kirjoja ja tämäkin kirja sopi hyvin teemaan. Olen kyllä aina tykännyt kirjoista, mutta viime vuoden tai tämän vuoden aikana kirjoille on tullut uusi merkitys. Haen niistä rauhaa, läsnäoloa, henkistä kasvua ja kaiken uuden oppimista. Ehkäpä ensi vuosi on sitten romaanien vuosi?


 

Arvosana: 4/5

Jay Shetty: Ajattele kuin munkki

Jatkan samalla henkisellä teemalla kirjoissa, sillä joulukuussa mieli kaipasi pysähtymistä ja henkistä kasvua. Jos jotain hyvää tällaisessa maailmantilanteessa on, niin se, että se kasvattaa henkisesti ihan todella paljon. Tämä kirja ansaitsee kyllä täydet pisteet ja menee heittämällä tämän vuoden kärkikolmikkoon. Kirjan hyvin osuva lausahdus pelko ei estä kuolemasta, se estää elämästä sopii lähes mihin tahansa. Taisin bongata tämän kirjan jonkun suositun vaikuttajan Instastooreista ja otin sen heti kuunteluun. Kirja on pitkä, mutta sisältää todella hyvää asiaa. Meillä ihmisillä on erilaisia pelkoja ja vastedes kun kohtaan jonkin oman pelon, yritän muistaa yllä olevan lauseen. Sillä se on juuri niin! Lausahdus ei tietenkään tarkoita, että on ruvettava saman tien rellestämään vaan ihan yksinkertaisia jokapäiväisiä asioita, joita voi huomioida omassa elämässä. Kirjassa sivutaan myös kiitollisuutta, joka on aina hyvä asia muistettavaksi jokaiseen arkipäivään. 

Arvosana: 5/5

Haemin Sunim: Asioita, joita huomaa vasta, kun hidastaa 

Tämän kirjan olin jo aiemmin pistänyt ylös ja nyt oli sopiva aika tarttua siihen. Kirja on aika selkeä, perinteinen hyvän olon kirja, jossa on tuttuja kliseitä. Kuuntelin kuitenkin ihan mielenkiinnolla ja meditaatiomomentilla kirjan, vaikka siinä olikin paljon sellaista "jo tuttua". Kirjassa on yksinkertaisia asioita, joita ei kiireessä, hektisessä elämäntilanteessa pistä merkille, mutta tämän luettua/kuunneltua väitän, että ne huomataan. Ja sinänsä hyvä, koska arki on sitä, mitä elämme täällä eniten. Harvassa on kuitenkin juhlavat tilanteet, joten arkeen kannattaa panostaa jo oman mielihyvän takia. 

Arvosana: 3/5


 

Nea Lundström: Vääränlainen feministi ? Valtavirtaa vastaan

En oikein tiedä, miten päädyin tätä kirjaa kuuntelemaan ja vielä ennen joulua. Kirja on sellaisesta aiheesta, johon minulla ei oikeastaan ole mitään kosketuspintaa ja tällaiseen aiheeseen perehtyminen vie aikaa. Otin kirjaan elämäkerta -lähtökohdan, koska elämäkertoja on aina kiva kuunnella ja niistä voi oppia vaikka mitä. Tässä toki kirjoittaja on "vasta" päälle parikymppinen, joten elämän kokemusta ei ole vielä ehtinyt tulemaan niin paljon. Mutta kirja on kyllä ihan mielenkiintoinen ja sitä kuunteli ihan mielellään. Kirjassa on paljon hyviä pointteja ja utelias kurkistus toisen ihmisen maailmaan. Kirjassa kuitenkin pienesti jäi mieleen sellainen "puhekielisyys", jossa ei sinänsä ole mitään pahaa enkä itsekään aina jaksa välittää esim täällä blogissa välillä, että kirjoitanko minä ja mä. Kieltämättä kirjoissa jos ollaan mä -muodossa paljonkin, niin siitä tulee vähän enemmän sellainen puhekielinen tunnelma, enkä aina tiedä, onko se hyvästä vai pahasta. No eipä sillä, ei se kirjan kuuntelemista haitannut.

Arvosana: 3/5

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan joulu

Kinsellan kirjat ovat kyllä aina olleet mun lemppareita ja kun näin tämän, niin täytyi ottaa luku- tai kuuntelulistalle. Kirja oli juuri sopivaa joulun ajan lukemista / kuuntelemista ja toi vähän vaihtelua muihin joulukuun kirjoihin. Mieli kaipasikin jo vähän tällaista chicklit hömppää, jolloin voi vaan rentoutua kirjan parissa eikä tarvitse pohtia sen koommin. Kirja toi naurua ja sopi hyvin joulun pyhiksi. Oiva kirja joulun aikaan ja miksei nyt muulloinkin. Kinsellan kirjat ovat hauskoja, humoristisia ja jotenkin niin övereitä, että niistä ei voi olla tykkäämättä. Tämä kirja sopi juuri hyvin näiden muiden "henkisten hyvinvoinnin" kirjojen jälkeen. 

Arvosana: 4/5

Näissä tunnelmissa päättyy viime vuoden kirjavuosi ja kirjat jatkuvat taas tänä vuonna. Nyt on taas pienoinen kirjaruuhka, kun valitsin kaikkia mielenkiintoisia kirjoja jonoon ja yritän saada niitä kuunneltua ennen kuin äänikirjapalvelu loppuu. Niistä lisää tammikuun lopussa! 

Mikä oli sinun viime vuoden paras kirja? Oletko lukenut / kuunnellut näitä kirjoja?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti