perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kirjavinkit: Paluu äänikirjojen pariin

No niinhän siinä sitten kävi, että palasin kesäkuussa äänikirjojen pariin about kuukauden tauon jälkeen. Tämä vain tuntui nyt hyvältä ja onpahan kesälle kuunneltavaa. En silti aio unohtaa fyysisiä kirjoja ja uskon, että ehdin niitäkin lukeamaan. Kesäkuussa jätin myös yhden kirjan kesken enkä usko, että kuuntelen sitä loppuun. Siinä kirjassa hieman ärsytti tietynlainen dissaus ja tuli vain mieleen, että miksi pitää dissata eri tavalla asioista ajattelevia tai tekeviä. Se toistui kirjassa vähän väliä, niin koin sinä hetkenä parhaaksi jättää kirjan kesken. Se on muuten jännä, että en ole aiemmin antanut lupaa itselleni jättää kirjaa kesken, mutta ihan hyvin sen voi kyllä jättää :D Kesäkuussa tuli kuunneltua 5 kirjaa. Tässä ensimmäiset 3, loput 2 myöhemmin.

Josefiina ja Joanna sukat alennuksessa Ravelryssä: nappaa ohje täältä tai Lankajengistä täältä

Emily Henry: Lomalla kaikki on toisin - 4/5

Aika klassinen viihde- /rakkauskirja, mutta kieltämättä tykkään tällaisista kevyistä ja kepeistä kirjoista. Siinä missä uutissivustot edelleen täyttyvät kaikesta ikävästä, niin ennemmin  kuuntelen ja luen kaikkea kevyttä ja ihanaa. Kirjassa vuoroteltiin nykyhetken ja menneisyyden kanssa ja toi kirjaan mielenkiintoa. Kirjassa on toki pieni juonikin, joka nyt saattaa olla ennalta-arvattava, mutta silti minusta tämä on ihan viihdyttävä ja mukava kirja. Kirjojen henkilötarinat ovat aika perinteisiä, mutta tykkäsin ihan lopun kerronnasta ja siihen jäi jopa vähän koukkuunkin. Sopiva kirja kesään ja ei-minkään-tekemiseen ja sopii hyvin myös neulomisen ohelle

Mitä opin kirjasta?

Kevyt viihdekirja on parempi kuin ei kirjaa ollenkaan. Yleensä kevyitä hömppäkirjoja/rakkauskirjoja pidetään turhina, mutta en ole ollenkaan samaa mieltä. Kirjoja nekin ovat ja parempia kuin ei-kirjaa-ollenkaan.

Oliver Burkeman: Neljätuhatta viikkoa: Miten käytät loppuelämäsi päivät? - 5/5

Tätä kuuntelin yllä olevan kirjan kanssa samaan aikaan (alussa), kunnes oli pakko kuunnella ensin toinen loppuun ja jatkaa sitten tätä. Yllä olevan kirjan jälkeen tämä oli ihanan pohdiskeleva ja ajatuksia herättelevä kirja. Mikä siinä onkin, että rakkauskirjojen jälkeen täytyy ottaa jokin pohdiskeleva tai tietokirja kuunteluun. Ilmeisesti mieli kaipaa lepoa välillä ja siihen on rakkaushömpät oiva lääke. Tätä kirjaa kyllä suosittelen kaikille. Tässä on niin paljon (hyvää) asiaa ajasta ja ajankäytöstä, etten tässä pysty referoimaan koko kirjaa. Tämä kirja on ehdottomasti kirja, jonka lukisin ja/tai kuuntelisin uudelleen. Harvoin enää luen/kuuntelen kirjaa toiseen kertaan, mutta tämän voisin helposti. Niin paljon asiaa, ja parastahan voisi olla, että kirjoittaisi kuuntelussa avainsanoja ylös niin muistaa vielä myöhemminkin. Tai lukiessa jos alleviivaa/korostaa itselle tärkeät kohdat! 

Mitä opin kirjasta?

Paljon! Sanon vain, että lue/kuuntele tämä kirja! Ei pysty referoimaan tässä kaikkea tärkeää sanomaa.

Anu Hopia: Kemiaa keittiössä - 4/5

Kirja kaikille ruoanlaitosta ja leipomisesta innostuneille ja ehkä myös varsinkin heille, joilla kokkaukset eivät mene aina putkeen (eli juuri minulle :D ). Kirjassa nimittäin käydään läpi nimensä leipomisen ja ruoanlaiton "ongelmakohtia" tai ainakin tämän kirjan jälkeen saatat ymmärtää, että miksi ruoka x on epäonnistunut. Paljon hyvää knoppitietoa ruoanlaiton kemiasta. Nimensä mukainen kirja, joka kertoo kemiallisista reaktioista eri aineiden välillä ja tämän kirjan jälkeen ymmärtää 10  x enemmän ruoanlaitosta / leipomisesta ja miksi jokin asia kannattaa tehdä niin, kun reseptissä sanotaan. Kirja sisältää myös reseptejä. Kirjassa on paljon pientä knoppitietoa ja jos haluaa muistavan ne kaikki, niin kannattaa tehdä muistiinpanot. En nimittäin itse ainakaan muista ihan jokaikistä, pientä ja kemiallista yksityiskohtaa kirjan asioista. 

Mitä opin kirjasta?

Lukija/kuuntelija oppii ainakin sen, miksi omena tummuu ja miksi kerma kannattaisi vatkata tietyllä tapaa. Voisin vaikka vannoa, ettei kukaan vatkaa kermaa siten, kuten se ehkä kuuluisi. Ehkä ammattilaiset, mutta suurin osa kotikokeista tuskin. Ja miten se sitten kannattaa vatkata ominaisuuksien takia, niin kirjassa se selviää ;)

Tässäpä oli kesäkuun kirjoja. Toivottavasti sait lisää kirjavinkkejä! Kivaa heinäkuun alkua! 

2 kommenttia:

  1. Tuo Burkeman tuntuu mielenkiintoiselta. Kemiakirjasta tuli mieleen taannoin näkemäni kokkausohjelma, jossa itse kokki sanoi, että vaikka ruoanlaitossa voi viskellä aineksia vähän mielen ja maun mukaan, niin leipomisessa mitat pitää mitata oikein, muuten tarpeelliset kemialliset reaktiot eivät toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin nyt, etten kauheasti kertonut tuosta Burkemanin kirjasta, mutta siinä oli kyllä niin paljon hyvää asiaa ja mietittävää että paras vaan sanoa kaikille että kannattaa lukea! Kirja antaa varmasti ajattelemisen aihetta ja toivottavasti myös muokkaa elämiä jos tarvetta muutokseen on. Joo, näinhän se on leipomisessa on vaikka aika paljon pystyy toki soveltaa, mielenkiintoinen kirja tuokin :)

      Poista