perjantai 30. joulukuuta 2022

Vuoden 2023 neule- ja lankabingo

Ajattelin ensin esitellä ensi vuoden bingot ensi vuonna, mutta miksipä niitä ei voisi esitellä jo tänä vuonna, kun kerran valmiina ovat. Idea lankabingoon tuli muilta neulojilta. Ensin ajattelin wip-bingoa, mutta olin jo tehnyt neulebingon, jonne laitoin pari keskeneräislaatikkoa, niin wip-bingo vaikutti toistolta. Mutta lankabingo innoittaa (toivottavasti!) käyttämään tänä vuonna sellaisia lankoja, jotka eivät usein päädy puikoille, ja niitä on kotona. Sen verran olen armollinen, että jos teen esimerkiksi Drops Parisista paidan niin saan ruksia ruudut molemmista bingoruudukoista. Kun on kaksi eri bingoa niin molemmista saa ruksia, jos yksi työ sopii molempiin. Alla oleva kuva on muuten Mokku Yarnin lankajoulukalenterista. Vielä yhdeksältäkin on aika pimeää, jolloin kuvan nappasin, mutta ehkä tästä nyt selvän saa. Lankajoulukalenteri oli kiva asia joulukuulle. Ensin ajattelin näistä paitaa, mutta kaikkea en saa upotettua paitaan, sillä tulisi liian kirjava. Mutta ehkäpä osa vyyhdeistä paitaan jonkin yksivärisen kaverina. Alemman rivin toiseksi vasemmanpuoleinen on jo valittu lapsen sukkiin, kun lapsi itse valitsi sen omiin sukkiinsa.


Neulebingoon on taas siirtynyt viime vuodelta saavuttamattomia ruutuja, vaikka tänä vuonna poistin joitain. Tällä hetkellä tuntuu, että ruudukko on haastava, mutta mennään intuition mukaan ja toivottavasti unohdan taas jossain vaiheessa koko bingon, niin silloin niitä rukseja tuleekin :D Osa ruuduista on monipuolisia eikä esim. merkitty tarkkaa ohjetta esimerkiksi paitojen kohdalla. Näin annan itselleni enemmän valikoimaa ja on mahdollisuuden saada ruksi siihen. Viime vuonna mulla oli ruutu "voitettu huiviohje" joka on nykyisessä ruudukossa "Dublin". Se on Karoliina H Designin käsialaa ja ohje löytyy Ravelrystä. Taisin voittaa sen ohjeen jo toissavuonna ja tilasin langatkin siihen, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa sitä :D 

Tässä vielä molemmat ruudukot!


Lankabingo piti tehdä 3 x 3, sillä yhtään tämän enempää en varmaan olisi keksinyt lankoja siihen. En laittanut siihen mitään seiskaveikkoja tai nallelankoja, koska tarkoitus olisi saada pois näitä vähemmän käytettyjä lankoja varastosta ja seiskaveikalla ja nallella tulee neulottua joka tapauksessa. En varmaan kaikkia lankoja saa näistä pois, mutta jos edes jonkin ruksin tähänkin bingoon. Katsotaan!

Ajattelitko tehdä neule- ja/tai lankabingot tälle vuodelle? Oliko sinulla lankajoulukalenteri; mitä ajattelit neuloa vyyhdeistä?

2 kommenttia:

  1. Hienot bingot ja niin kuin hyvä on: tehty itselle sopivaksi. Mietin itsellen jotain pisteytyssysteemiä, että tarttuisin olemassa oleviin, ei-mitään-suunnitelmaa-lankoihin, mutta en vielä keksinyt. Vielä en ole 2023 bingoa kiveen hakannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, katsotaan kuinka käy. Kyllä sinne varmasti muutama rasti ainakin tulee :D

      Poista