maanantai 19. joulukuuta 2022

Käsityöblogien joulukalenteri: Luukku 19 - Vauvan pienet kettusukat

Tänä vuonna on ollut kiva osallistua käsityöblogien joulukalenteriin sekä myös lukea muiden luukkuja. Olen aikaisempina vuosina harmitellut, kun en ole tajunnut tai muistanut ilmoittautua siihen, mutta tänä vuonna olin ajoissa. Tälle päivälle / tähän luukkuun suunnittelin uuden ohjeen, nimittäin vauvan pienet kettusukat. Ohje löytyy ilmaisena tämän päivän ajan Ravelrystä, joten käyhän ottamassa se talteen, jos neuleintohimosi on vauvan sukat! Tämä ohje tuli nyt suunniteltua aika hetken mielijohteesta, mutta kun idea tulee, niin se täytyy laittaa valmiiksi asti. Kettuasiat ovat olleet kyllä jo vuosia mielessä ja viime vai toissavuonna neuloin kettulapassetin - niitä kuitenkaan julkaisematta :D 

Pidin pientä taukoa vauvan ja lasten sukista, mutta marras/joulukuussa tilanne muuttui :D ja niitä on ollut kiva neuloa ja suunnitella. Tänä syksynä eläinhahmot ovat kyllä näkyneet omassa neulesuunnittelussa ja olen inspiroitunut luonnosta hyvin paljon. Näihin lankaa ei mene paljonkaan ja yksi langoista voi olla hyvin sellainen pieni 5 - 10 gramman jämäkerä. Näihin sukkiin tarvitset yhteensä 4 eri väriä ja hyvin ne muutkin voi olla sellaisia pieniä jämiä. Mustaa ja valkoistakaan ei kulunut paljon. Pääväriksi mallisukkiin päätyi vihreä, sillä neljän värin yhteensovittaminen oli jo hieman hankalaa itselle. Lisäksi muumilankavarastoni ei ole kovin iso, joten valinnanvaraa ei löydy paljon. Sukkien koko on noin vastasyntyneestä - puoli vuotiaaseen asti.

Ohje löytyy:

Ravelrystä

Lankajengistä

Kurkkaa myös perjantain joulukalenterin luukku, joka löytyy Kikkajohanna neuloo blogista. Siellä on ihanan joulupussukan ohje. Taidan laittaa sen työlistalle.

Huomenna vuorossa on Pikku Akan Tilkkuvakka. Jännitetään mielenkiinnolla, mitä huomisesta luukusta löytyy!

Mukavaa maanantaita! Jouluviikko alkamassa ja stressiä ja kiirettä ei saa tulla joulun takia. Nautitaan hetkestä ja joulun tunnelmasta!

2 kommenttia:

  1. Nätit on. Yritin tuossa aiemmin neuloa kettusukkia - huonolla menestyksellä. Minulla on kirjoneuleissa vielä paljon harjoiteltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi harjoittelemalla oppii. Onhan tässä itselläkin vielä paljon oppimista kirjoneuleessa, mutta tykkään malleista, joissa on lyhyet langanjuoksut.

      Poista