torstai 22. joulukuuta 2022

Joulukalenteri luukku 22: Terveelliset ja ihanat suklaamuffinssit

Joulukalenterin luukusta paljastuu tänään muffinssiresepti ilman lisättyä valkoista sokeria. Oli ehkä tarkoitus tehdä enemmänkin reseptejä joulukalenterin luukkuihin, mutta se vain jäi. Tämän reseptin haluan jakaa sekä tämä toimii myös muistikirjana itselle. Joten, jos jouluherkut jo kyllästyttää niin tässä terveellinen resepti vaikkapa joulun välipäiville. Olen leiponut tällä reseptillä muutaman kerran ja aina vähän vaihdellut jauhojen kanssa ja toimii minusta myös hyvin erilaisilla jauhoseoksilla. Alkuperäisen reseptin bongasin @xeniasday IG-tililtä.


ASTETTA TERVEELLISEMMÄT SUKLAAMUFFINSSIT

1 banaani (Alkuperäisessä oli banaania enemmän, mutta vähensin niitä tähän reseptiin ja hyvin toimi näinkin)

2 kananmunaa

3/4 dl hunajaa

vajaa 2 dl Foodin herkkuisa suklaalevitettä

2,5 dl maitoa

2 tl vanilja-aromia

6 dl kaurajauhoa (tätä jauhoseosta vaihtelen ja laitan yleensä 1 dl kookosjauhoja, 2 dl mantelijauhoja, 3 dl kaurajauhoja ja hyvin toimi)

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

Suklaahiput muffinssien päälle

Banaani, kananmunat, hunaja, levite ja ja maito sekoitetaan blenderissä tai sauvasekoittimessa. Sekoita loput ainekset toisessa kipossa (ei suklaahippuja). Sekoita blenderissä oleva seos ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi. Annostele muffinssivuokiin ja ripottele suklaahiput päälle. Paista 175 - 200 astetta 25-30 minuuttia.

Helppo ja herkullinen resepti. Kaiken lisäksi vielä ilman valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Suklaahiput oli Brunbergin sokeritonta suklaata, niin niistäkään ei ylimääräistä sokeria tullut. Jos haluaa maidottoman, niin varmaan voinee käyttää maidon tilalla esimerkiksi kaurajuomaa tms. 

Vielä pari luukkua blogissa jäljellä. Jaksatteko vielä? Ihanaa jouluviikon torstaita! 

2 kommenttia:

  1. Minulla ei ole kaurajauhoja. Toimiiko myös vehnäjauhoilla? Osaatko sanoa muuttuuko jauhojen määrä, jos käyttää vehnäjauhoa? T: Nimimerkki. Kokematon leipoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, sen mitä olen oppinut näiden erilaisempien jauhojen kanssa että sen oppii vain kokeilemalla oikeat suhteet nimim. aika paljon myös epäonnistuneita leivoksia. :D Näissä halusin noudattaa aika tarkasti tuota Xenian ohjetta ja en osaa kyllä vehnäjauhojen käyttäytymisestä reseptissä sanoa mitään. Kaurajauhoja saa muuten siten että hienontaa kaurahiutaleet sauvasekoittimella tms pienemmäksi. Tässäkään en sitten tiedä eroavaisuutta kaurahiutaleista vs.valmiit kaurajauhot mutta muistaakseni tuon alkuperäisen reseptin tekijä oli hienontanut kaurahiutaleet sauvasekoittimella / blenderillä tms jauhoiksi. Olen myös tehnyt kaurahiutaleista kaurajauhoja noin ja se onnistuu helposti.

      Poista