keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Helmikuun 2023 kirjat

Tämä postaus on siirtynyt koko ajan kauemmas muiden 'kiireellisempien' postauksien johdosta, mutta ehkäpä sen nyt saa julki. :D Ihanaa naistenpäivää kaikille! Postauksen lopussa on yllätys yhdestä neuleohjeesta ;)

Tammikuussa kävin läpi viime vuoden kirjakoostetta, mutta nyt on taas aika perehtyä alkuvuoden kuunneltuihin ja luettuihin kirjoihin. Päätin, että tänä vuonna kuuntelen enemmän vieraskielisiä kirjoja. Englanninkielisistä kirjoista on hyvä aloittaa ja siitä jatkaa sitten muihin kieliin. 


Wilma Ruohisto, Hanna Tikander: Selvin päin - Erään bilettäjän tarina - 5/5

Ensin en innostunut tästä kirjasta ja ajattelin, ettei sillä ole tarjota itselle sen kummempaa. Taisin kuulla/huomata tästä kirjasta somesta ja sitä näkyi yhdessä vaiheessa todella paljon ihmisten kuuntelulistoilla. Tammikuun lopussa otin taas hetkeksi käyttöön äänikirjapalvelun ja hetken sitä selailtuani huomasin, että olin valinnut tämän kirjan. Nykyisin pitää suunnitella tulevat kirjat tarkasti, jotta kaikki saa kuunneltua 20 tuntiin. Kirja on rohkea, rankka ja jopa vähän surullinenkin. Kirja on myös koukuttava - halusin kuunnella sitä koko ajan. Oma ajattelutapani "ettei kirjalla ole tarjota itselle sen kummempaa" oli todella väärä, ja onneksi kuuntelin kirjan. Kirja saa myös unelmoimaan jostain merkityksellisestä työstä, vai lähtiköhän mun ajatukset hieman vaeltelemaan :D. En ehkä suosittele kirjaa, jos omassa elämässä käy rankkoja asioita, sillä kirja oli myös surullinen. Todella hyvin kirjoitettu kirja ja todella rohkea ja henkilökohtainen kirja! Harva alle kolmekymppinen paljastaa näinkin paljon asioita omasta elämästä. Tämä kirja on varmasti yksi rohkeimmista kirjoista tänä vuonna!

Napoleon Hill: Think and grow rich

Tästä kirjasta en nyt sen koommin kirjoita, mistä kertoo. Mutta päätin, että joka kuuntelujaksolla valitsen yhden kirjan englanniksi. Tällä kertaa se oli tämä kirja. Ihan mielenkiintoinen, mutta todella pitkä. Kirja on yli 10 h ja vielä en voi kuunnella nopeutetusti vieraalla kielellä olevia kirjoja (toki 1.2 nopeus oli ihan hyvä), niin sen loppuun saattaminen kestää hieman. Toki ei ole mitään kiirettä, mutta lähinnä siksi, että saa sen kuunneltua ennen uuden jakson alkamista, niin on hyvä pitää mielessä. Jatkan ehdottomasti englanninkielisten kirjojen kuuntelua, vaikka kirjan valinta oli aika vaikeakin. Englanninkielisiä kirjoja on tarjolla valtavasti, mutta jotenkin sellainen sopiva kirja puuttui. Tällä kertaa en halunnut kuunnella mitään romaaneja englanniksi, niin piti valita jostain muusta genrestä kirja. Suositus kyllä tällekin kirjalle! Lukija oli selkeä ja kirjaa kuunteli ihan mielellään, vaikka pitkä olikin.

Lisäksi helmikuussa tuli luettua yksi kirja kirjastosta. Laitoin kirjastosta varaukseen kirjan, jonka näin äänikirjapalvelussa. 

Saku Tuominen & Jussi T. Koski: Kuinka ideat syntyvät - Luovan ajattelun käsikirja - 5/5

Mielenkiintoinen kirja ja paljon hyviä pointteja. Vaikka en mistään ideapulasta kärsikään (ainakaan neulomisessa), on silti kiva lukea tällaisia kirjoja. Kirja sopisi myös yritysjohtajille ja vastaaville. Kirjassa oli konkreettisia vinkkejä, kuinka ideoita saadaan luotua. Suosittelisin kirjaa kaikille luovan alan tekijöille, varsinkin jos kokee, että on ideapulaa. Helppolukuinen ja kivasti kirjoitettu. Harvemmin saan kirjoja nopeasti loppuun, mutta tämän luki innolla parissa viikossa, vaikka lukuhetkiäkään ei vuorokaudessa ole paljon. 

Kuunteletko/luetko sinä kirjoja vierailla kielillä?

PS: Tänään Rosie-palmikkosukkien ohje on puoleen hintaan! Tämä tarjous ei toistu koskaan, sillä hinta on niin halpa :) Klikkaa Lankajengiin !

4 kommenttia:

 1. Aiemmin kun luin paljon, luin kirjoja ruotsiksi. Mutta ei oikeastaan ole minulle ns. vieraskieli, koska lapsuudenkotini oli kaksikielinen, joten en tiedä lasketaanko tätä😁 Yritin myös aloittaa englanniksi lukemista, mutta valitsin jollakin ihmeen vanhalla englannilla kirjoitetun Viimeinen mohikaani-version ja se jäi kyllä kesken. Valehtelematta siinä oli yhdellä sivulla puolen sivun mittainen lause, jossa oli sivulauseita ihan muutama, ja jouduin moneen kertaan lukemaan sen, että tajusin mitä siinä sanottiin. Siltikin meni ohi, että yksi päähenkilöistä oli kuollut ja siitä kerrottiin tuossa lauseessa😅
  Mutta nyt jotenkin innostuin tekstistäsi ja mietin, pitäisikö minun antaa äänikirjoille vielä mahdollisuus👍t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se riippuu kyllä niin paljon kirjastakin että pääseekö vieraskielisiin kirjoihin sisään :D Kannattaahan sitä kokeilla, siinä ei menetä mitään. Jos ei tunnu omalta, niin lopettaa kokeilujakson jälkeen.

   Poista
 2. Minä kuuntelen ruotsiksi, (niin, lasketaanko kun olen Irkun lailla kaksikielinen) ja englanniksi. Äänikirjoissa on, kielistä riippumatta joskus vaikea pysyä kärryillä jos on esim. useampi kertoja tai eri aikatasoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja suomeksi pysyn kyllä aika hyvin kärryillä mutta englanniksi ja muilla kielillä on vaikeampi pysyä ellei ole ihan 110 % keskittyminen siihen. :D

   Poista