perjantai 10. maaliskuuta 2023

Neulekirja: Niina Laitinen - Villasukkatarha

Tämä kirja on odottanut jo tovin, mutta olen aina välillä selaillut sitä ja antanut aikaa tutustumiseen. Niina Laitiselta on ilmestynyt taas uusi neulekirja. Eihän tässä pysy laskuissa, kuinka mones kirja tämä jo on. Tykkään Niinan malleista ja siksi tämänkaltainen posti on aina mukavaa.

Kirja saatu arvostelukappaleena.

Kirjassa on hyvin niinamaisia malleja, todella ihania ja löytyy laidasta laitaan eri langalle ja tyylille. Tällä hetkellä itseäni ihastutti palmikko, pitsi ja muut mallit paitsi kirjoneule. Huomaan kyllä, että katselen kirjasta malleja vähän eri silmällä kuin ennen, sillä en enää pidä mahdottomana aloittaa jotain kirjoneulemalliakaan. Näissä Niinan kirjoissa on kivaa se, että ohjeet ovat tutuille langoille ja niitä löytyy hyvin kotoa, eikä tarvitse siis kauppaan lähteä langan takia. 

Nyt kun sukkalaatikon maaliskuun teema on neuloa neulekirjasta tai -lehdestä, niin sain hyvän syyn valita kirjasta mallin, jonka aloitan. Keräkoko on hiukan aiheuttanut hankaluuksia, kun eihän oikein 100 grammalla saa naisen 39 -sukkaa, niin täytyisi olla kaksi kerää samaista väriä (varmuuden vuoksi). Ensin valitsin jo lilat kerät, mutta tajusin, että helmikuun pari on lila, niin ehkä täytynee valita muu väri.

Omat suosikit kirjasta:

** Kaunokaiset (palmikkomalli)

** Yrttitarha (pitsisukat)

** Kevään kuiskaus (pitsisukat)

Juhannusruusut myös ihastutti. Se on pidempi kirjoneulesukkamalli, ja todella kaunis. En tiedä, onko minusta koskaan niiden neulomiseen, mutta neuloisin, jos aikaa olisi enemmän. Vanha pelargonia saattaa olla myös joskus työlistalla ja siinä varressa on vain kirjoneulekuvio ja jalkaosa yksivärinen. Nämä ovat nallenvahvuiselle langalla suunnatut ja malli vaikutti myös aika helpohkolta, eli ei pitkiä langanjuoksuja. Nykyisin katson myös vähän aloitussilmukkamäärää ja saattaa olla, että näissä se on aika pienehkö omaan käsialaan, mutta ehkäpä sitä voisi neuloa vähän paksummalla langalla, niin saattaisi tulla sopivat. 

Näistä suosikeista yksi on maaliskuun pari sukkalaatikkoon, jonka olenkin jo ehtinyt aloittaa, mutta katsotaan nyt, milloin se valmiiksi tulee.

Oletko sinä tutustunut Villasukkatarhaan? Pidätkö eniten Niinan palmikko-, pitsi-, vai kirjoneulemalleista?

2 kommenttia:

  1. Paljon olen Niinan ohjeita katsellut ja neulonutkin. Pidän eniten hänen pitsisukkamalleistaan. Kirjoneuleissa olen vielä harjoitteluasteella, vaikka muutaman olen tehnytkin. Jotkut palmikko-ohjeet 7 veikasta tuntuvat vähän liian kankeilta. Mielestäni palmikot istuvat paremmin ohuempaan lankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinalla on kyllä niin paljon malleja, kaikki löytää varmasti omia suosikkeja :)

      Poista