maanantai 6. maaliskuuta 2023

Neuleohje: Hento -kämmekkäät

Ensimmäinen neuleohje kämmekkäille. Jotain uuttakin täytyy olla neulesuunnittelussa aina välillä. Viime vuonna tähän aikaan taisin julkaista ensimmäinen lapasohjeen, nyt vähän samanlainen, mutta kämmekkäät. Näillekin nimi tuli suht helposti. En tiedä, menenkö nimeämisessä sieltä, missä aita on matalin ja otan lähes ensimmäisen vaihtoehdon ja siksikö tämä tuntuu nykyisin helpolta? Mielestäni en kuitenkaan, mutta jostain syystä se ensimmäinen tuntuu parhaimmalta. Nimi tuli ennen kuin ohje oli valmis ja ei tainnut testineulontakaan olla vielä käynnissä. Ehkä se johtuu tuosta langan hempeästä väristä, mutta jostain syystä tuli Hento mieleen. Tällä nimellä on myös muita neuleohjeita, mutta en löytänyt lapasia tai kämmekkäitä, niin en alkanut miettiä toista nimeä. Muuten tästä maailmasta loppuu sanat, jos ei saisi olla nimetty samalla :D

Ohjeessa on kaksi kokoa, kuvassa on se suurempi koko eli noin M-koko. Ohje löytyy Lankajengistä ja Ravelrystä. Näihin ei tarvitse edes 100 g lankaa vaan ne syntyvät noin 65 grammalla ohjeessa mainitulla langalla. Lisäksi jos haluaa vielä pienempää kokoa, niin kannattaa valita ohuempi lanka. Kämmekkäitä oli kyllä kiva suunnitella, niin kiva, että toiset on myös tulossa pian. :D Ne ovat ohuemmalla langalla ja käsinvärjätystä vyyhdistä, mutta niistä lisää myöhemmin.

Ohje löytyy:

Lankajengistä

Ravelrystä


Mukavaa maanantaita! Se on muuten naistenpäivä tällä viikolla, ja voipi olla, että Lankajengissä on jotain kivaa ylläriä sille päivälle ;) Joten kannattaa pysyä kuulolla keskiviikkona!


2 kommenttia: