torstai 23. maaliskuuta 2023

Neulekirja villapaitojen ystäville ja pari suosikkia Novita Kesä -23 lehdestä

Näitä kirjastojen varauksia ei aina muista, ja sitten saa yllätyksiä :D Jossain vaiheessa olen laittanut Heli Nikulan Villahullu -neulekirjan ja nyt se sitten saapui. Tähän neulekirjaan törmäsin somessa, erityisesti Instagramissa ja jossain vaiheessa aloin seuratakin Helin tiliä. Kirjassa on paljon paitaohjeita ja siksi kirja on varmasti villapaitojen neulojille ehdoton suosikki. En ole neulonut villapaitoja vielä niin paljon, että osaisin valita kirjasta suosikkineulepaitamalleja tai että tekisin tästä kirjasta jotain. Mutta löysin kuitenkin kaksi suosikkia kirjasta, josta toinen ei ole paita.

Kaikki paitamallit ovat kyllä erittäin hienoja ja jos neuloisin paitoja, niin neuloisin varmasti myös tästä kirjasta. Kaikki mallit taitaa olla alhaalta ylös neulottavia ja kaarroke sitten neulotaan pyörönä. Tästäkin syystä taidan jättää nämä neuleet vielä vähän kauemmas, sillä olen mieltynyt enemmän ylhäältä alas neulottaviin paitoihin. Kaikkien neuleiden puolesta en puhu, mutta kaikki kirjoneulekuviot eivät näyttäneet vaikeilta eikä ole montaa lankaa kerralla kerroksessa. Itselle taitaa olla edellytys se, että on vain kaksi lankaa kerroksella. 

Omat suosikkini ovat:

Kelo-pipo. Tämän pipon neulon jossain vaiheessa. Koska tykkään palmikoista ja sopivaa lankaa löytyy kotona. Ihan just nyt en välttämättä ehdi tätä neuloa, mutta ehkäpä syksyllä olisi sen aika.


Riemuneule. Tähän neuleeseen ihastuin, kun sen näin ensimmäistä kertaa. Erityisesti tämä olisi kiva malli lapsille ja kokoja onkin reilusti. Jossain vaiheessa saattaa olla melkeinpä pakko neuloa tämä, sillä tykkään kuvioinnista ja langanjuoksutkaan eivät olleet pitkiä. Lapsen koosta voisi aloittaa, niin urakka ei tuntuisi liian isolta ja langatkin voisi löytyä jopa kotoa. Kuviohan tuossa on sama kokoajan, mutta eri värityksellä tulee aika jänniä yhdistelmiä. Tuo mustavalkoharmaa näyttää, että kuvio olisi jokin muu kuin kolmio.

Mutta tämmöinen neulekirjajuttu tällä kertaa. Kiva, kun näitä yllätyksiä kirjastosta tulee, niin pääsee tutustumaan uuteen neulekirjaan. Tästä laitan merkinnän neulebingoon kohtaan "uusi neulekirjatuttavuus". Täyttänee speksit. 

Laitan vielä tähän kaksi omaa suosikkia Novitan kesä -lehdestä. Nämä molemmat mallit ovat Lea Petäjän suunnittelemia. Tällä hetkellä ei tule lehteä, mutta näitä oikeasti harkitsen, että tekisin. Topissa lähinnä mietityttää tuo pitsikuvio, että kuinka läpi siitä näkyy, ainahan toki voi soveltaa ja jättää ne pois, neuloa esim. sileällä ne kohdat. Mutta tuo toppi on kaunis. Lisäksi sen neuloisin kyllä yhtenä kappaleena etu- ja takaosan, niin ei tulisi kappaleiden yhdistämistä, jossa en ole niin hyvä.


Toinen suosikki, jota harkitsen tekeväni on tämä neulemekko. Tämä on yksinkertainen ja kaunis ja olisi ihana käyttää oma tekemää mekkoa. Mutta tässä mietityttää lankavalinta, joka on ohjeessa Novita Linen Love, joka on uutuuslanka. En haluaisi ostaa lankaa vaan käyttää tähän jotain tuttua ja turvallista, jota löytyisi kotoa. Mutta en tiedä, mikä olisi vastaava lanka tällä. Kävisiköhän esim. Cotton soft? 


Toinen mekkokin siinä oli kiva, mutta mietin, että olisiko se itselle liian vartalonmyötäinen, ja siksi nostin ennemmin tämän mekon. Vaikka tämän kaltaisissa mekoissa taas saa itsensä näyttämään isommalta kuin onkaan. :D Lehdessä oli paljon röyhelöjuttuja, se taitaa olla IN neulemaailmassa tällä hetkellä sekä tietenkin mohair. Lehdessä oli paljon mohairilla neulottuja ohuita kesäpaitoja. Olkapäät peittävä lehtikuvioinen paita oli minusta myös todella kaunis, mutta se kuulunee niihin paitoihin, joita en tiedä, käyttäisinkö oikeasti sellaista ja sopisiko se oikeasti itselle. Lisäksi lehdessä oli palmikkohuivi, jota harkitsin myös nostavani tähän, sillä se olisi myös sellainen, jonka voisin neuloa. 

Oletko sinä tutustunut Villahullu -kirjaan tai aiotko tutustua? Tai löysitkö omia suosikkeja Novitan kesälehdestä?

PS: Taika-pipo, Polkuja pitkin ja Ruusunnuppu pipo-ohjeet alennuksessa Ravelryssä ja Lankajengissä

4 kommenttia:

 1. Villahullu-kirjaan en ole tutustunut ja hyvä tietää, että siellä on paljon paitoja, joita en kuitenkaan tee. Viimeisimpään Novitan lehteen petyin vähän, enkä oikein löytänyt sieltä mitään, ainakaan ensimmäisellä selauskerralla. En oikein näe itseäni niissä topeissa, joita oli runsaasti. Huomio kiinnittyi väreihin: tosi paljon oli nutriaa. Lienee muotia.
  Linen Love -lankaa en tunne, mutta kun kysyit Cotton Softin sopimista, niin mietin, tulisi liian painava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla että tulee liian painava. En taida uskaltaa kokeilla kun mekko on kuitenkin niin iso työ. Joo, paljon oli toppeja ja paljon myös nuorille. Itsekin yritin miettiä että mitkä olisi sellaisia ihania jotka voisin tehdä ja joita käyttäisin. Näihin päädyin. Mutta katsotaan nyt tuleeko jompikumpi puikoille.

   Poista
 2. Saman mekonhan minäkin ajattelin, että olisi mukava tehdä👍😊 Villahullu-kirjaan en ole tutustunut, muuten kyllä seuraan instassa. Hänellä on kyllä omanlaisensa tunnistettava tyyli👍 t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä muuten laitoitkin siihen postaukseen. Tykkään myös tuollaisista perusmekoista, mutta lankavalinta tässä nyt on varmaan vähän kinkkinen. Kun en kuitenkaan haluaisi ostaa tuota uutuuslankaa. Mutta katsotaan nyt mikä päätyy puikoille, jos päätyy.

   Poista