perjantai 3. maaliskuuta 2023

Yhteisneulonta - Pääsiäispupusukat - osa 5

Loppu häämöttää ja enää on jäljellä vain kärkikavennukset. Kärkikavennukset neulotaan 40 silmukalla kuviovärillä. Kärkikavennukset ovat sädekavennukset. Tykkään itse tästä kavennustyypistä todella paljon, enemmän kuin nauhakavennuksista, joissa silmukat voi jäädä löysiksi ja reikiä, niin siksi suosin tätä todella monessa ohjeessa. 

Kärkikavennukset


Neulo yksi kerros pohjavärillä ja kavenna jokaisen puikon lopussa 1 s neulomalla 2 s oikein yhteen. Tämän jälkeen aloita alla olevat kärkikavennukset. Vaihda kuvioväriin.

Neulo 3 s oikein, 2 s oikein yhteen, neulo 3 s oikein, 2 s oikein yhteen. Toista tämä jokaisella puikoilla. Neulo tämän jälkeen 3 kerrosta sileää neuletta kaikilla puikoilla.

Neulo 2 s oikein, 2 s oikein yhteen, neulo 2 s oikein, 2 s oikein yhteen. Toista tämä jokaisella puikoilla. Neulo tämän jälkeen 2 kerrosta sileää neuletta kaikilla puikoilla.

Neulo 1 s oikein, 2 s oikein yhteen, neulo 1 s oikein, 2 s oikein yhteen. Toista tämä jokaisella puikoilla. Neulo tämän jälkeen 1 kerros sileää neuletta kaikilla puikoilla.

Neulo 2 s oikein yhteen, neulo 2 s oikein yhteen. Toista tämä jokaisella puikoilla. Nyt jokaisella puikolla on 2 s ja työssä on yhteensä 8 s. Katkaise lanka ja vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi. Tee toinen sukka samoin ellet neulonut samalla toistakin. 

Sukat ovat valmiit ja pääsiäisen odotus voi alkaa. Kiitos mukanaolosta ja kuvia olisi kiva nähdä Instagramin puolella joten jaa kuvasi siellä #pääsiäispupukal ja #pääsiäispupusukat ja tägää minut @sweetsandsocks niin jaan ihania pupusukkien kuvia omassa somessani!

Ja ei hätää, jos sukkasi ovat vielä kesken. Ohjeet ovat täällä näkyvillä pääsiäiseen asti, joten ehdit ne hyvin neulomaan!

Muista myös viimeistellä sukat! Joskus pitäisi varmaan ottaa ennen ja jälkeen kuvia, sillä minulla ainakin kirjoneule on aika ryppyistä. Käytän myös oma tekemiä diy sukkaplokkeja (koska en omista muita) ja jo pelkästään niilläkin saan sukista suorat. Yleensä kastelen vain hellästi/kevyesti enkä välttämättä kokonaan vedessä.

Anna palautetta yhteisneulonnasta! Saitko sukat valmiiksi? Tuliko jossain kohtaa ongelmia tms ohjeen kanssa? Sana on vapaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti