keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Yhteisneulonta - Pääsiäispupusukat osa 4

Tänään vuorossa on jalkaosuuden ohje. Lue ensin koko teksti ja aloita sitten. Jouduin laittamaan useassa osassa kaaviot kun muuten kaaviosta olisi tullut niin iso, että epäilin sen selvyyttä. 

Osa 4 - Jalkaosa

Jaa kantalapun silmukat (4 – 4) ja poimitut silmukat 1. ja 4. puikoille. Aloita kiilakavennukset ja neulo 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja 4. puikon alussa tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, nosta neulomaton silmukka neulotun yli). Kavennukset tehdään joka toisella kerroksella. Kiilakavennukset ovat tehty, kun 1. ja 4. puikoilla on 11 silmukkaa.

Samanaikaisesti aloitetaan myös mallikaavioiden neulominen. Mietin kyllä, jos olisin laittanut kaikki samaan mallikaavioon, mutta siitä olisi tullut todella iso, ja en ole varma, miten hyvin se olisi näkynyt tässä enää, niin päädyin laittamaan nämä nyt erikseen. Neulo puikkojen 2. ja 3. osalta alla oleva mallikaavion kerrokset 1-5. 

Mallikaavio 2 ja 3 puikkojen osalta

Mallikaavio 1 ja 4 puikkojen osalta. Tässä on kuvattu 1. (oikealla) ja 4. (vasemmalla) puikot, harmaa alue on kiilasilmukat jotka vähenevät koko ajan. Neulo ne pohjavärillä ja kavenna joka toinen kerros. Neulo 1. ja 4. puikkojen osalta kerrokset 1-5 alla olevan mallikaavion mukaan.


Kun yllä olevat mallikaaviot ovat neulottu, jatka tarvittaessa kiilasilmukoiden kaventamista niin kauan, että 1. ja 4. puikoille saadaan 11 s / puikko. Neulo jatkossa kaikilla puikoilla alla olevan mallikaavion mukaan kerrokset 1-8 kolme kertaa tai kunnes sukka on haluamasi pituinen.

Tämä oli tämän päiväinen osuus ja kohta sukat ovat valmiit. Enää puuttuu vain kärkikavennukset. 

Pahoittelen kaavioiden sekavuudesta, mutta hieman vaikea löytää selkeämpi tapa. Lopulliseen ohjeeseen tulen laittamaan sen eri tavalla. Mukavaa maaliskuuta! Neuleiloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti