torstai 20. kesäkuuta 2024

Mitä minivyyhdeistä voi neuloa?

Minivyyhdit ovat tuttuja monelle meille neulojille. Niitä tulee esimerkiksi lankajoulukalenterin luukuista tai sitten joskus voi saada vaikkapa lankatilauksen yhteydestä sellaisen. Myös eri värjärit myy minivyyhtisettejä. Minivyyhtejä on sekä 10 g vyyhtejä tai 20 g vyyhtejä. Tämän kokoisia lankavyyhtejä kutsun itse minivyyhdeiksi.

Joskus nämä ihanat pienet vyyhdit saattavat aiheuttaa myös päänvaivaa, että mitä niistä voi neuloa. Kokosin tähän postaukseen vinkkejä minivyyhtien neulomiselle. Osan ohjeista on suunniteltu kokonaan minivyyhdeille, osaan saatat tarvita lisäksi muuta lankaa esimerkiksi 100 g lankakerän/vyyhdin. Lopussa lisäksi kerron oman minivyyhtitilanteen ja paljonko niitä on jäljellä viime vuoden lankajoulukalenterista. 

Olen ottanut itselleni tavoitteeksi neuloa edellisvuoden lankajoulukalenterin vyyhdit seuraavana vuonna pois. Tällöin niitä ei sitten kertyisi isoa kasaa lankavarastoon. En kuitenkaan ota mitään painetta siitä, jos en saa niitä neulottua seuraavana vuonna. Viime vuonna minulla oli lankajoulukalenteri toista kertaa ja sitä edellisenä ensimmäistä kertaa. Ne ovat aika kalliita, mutta olen aina yrittänyt hankkia sen, sillä lankajoulukalenterit ovat parhaita joulukalentereita. Muita joulukalentereita en ole sitten hankkinutkaan itselle. Ennemmin hankin lankaisen kalenterin kuin muuta kalenteria. :D Ensimmäisenä vuonna minulla oli Mokku Yarnin kalenteri, joka oli vielä ihan suht ok hintainen, taisi olla jotain 120 €. Se oli kiva, vaikka aika kirjavia lankoja tuli. Ne olivat kuitenkin sopusoinnussa keskenään ja neuloin niistä huiveja ja yhdet sukat. 

Verano huivi on suunniteltu erityisesti minivyyhdeille ja se onkin sellainen sopiva, pieni huivi, jotka ovat muodissa nyt neulerintamalla. Ohje löytyy Ravelrystä ja verkkokaupasta ja Lankajengistä, linkit kaikkiin tuossa oikeassa reunassa. Tämä huivi on neulottu Mokku Yarnin mineistä.

Tänä vuonna suunnittelin puolestaan Spring vibes ohjeen, joka on myös suunniteltu niin, että siihen kuluu vain minivyyhtejä. 


Spring vibes huivi on ollut todella suosittu huiviohje. Siihen uppoaa 6 kpl minivyyhtejä ja se sopii myös aloittelijalle. Se on helppo ja kiva neulottava. Huiviohjeeseen . Tämä huivi on neulottu Freija Yarnin mineistä.

Rakkaudesta kesään huiviohjeeseen puolestaan kuluu minivyyhtejä 4 kpl ja lisäksi jokin 100 g fingeringvahvuinen lankakerä. Tämä on ohje uusin huiviohjeeni ja minusta myös todella kiva. Tämä ohje sai alkunsa Suomen kesästä ja omaan huiviini valikoitui väreiksi sininen ja valkoinen. Ne kuvaavat jotenkin niin Suomen kesää. Huiviohje löytyy mm. Ravelrystä .


Olen neulonut aika paljon minivyyhdeistä huiveja, mutta toistaiseksi nämä ovat vain nähneet päivänvalon ja tulleet ohjeiksi asti. Mokku Yarnin kalenteri on neulottu kokonaan ja viime vuoden Freija yarnin kalenteri on neulottu lähes kokonaan. Siitä taitaa olla jäljellä noin 8 minivyyhtiä. 

Olen tykännyt neuloa minejä huiveiksi, kun silloin ne saa kokonaan neulottua eikä mitään jämiä jää niistä. Siksi nämäkin huiviohjeet on suunniteltu niin, että minit tulevat neulotuksi kokonaan. Nähtäväksi jää, tuleeko vielä nuo loput minit neulottua vai meneekö ne sitten muihin neuletöihin tai lahjoiksi. 

Silmukkavirta neulekanava youtubessa aloitti muuten yhteisneulonnan minivyyhditsukiksi, jossa neulotaan minivyyhtejä sukiksi. Ajattelin osallistua tähän, sillä vielä on noita minejä. Lisäksi minulla on muuten Saga woolin Halloween minivyyhtisetti, jotka saattavat myös neuloontua tässä yhteisneulonnassa. Tuo yhteisneulonta taitaa olla vain Instagramin puolella ja kestää marraskuuhun asti. 

Kaikissa omissa lankajoulukalentereissa minivyyhdit ovat olleet aika kirjavia ja se on aiheuttanut vähän miettimistä. Ne ovat olleet kuitenkin hyvin yhteensopivia toistensa kanssa, mutta välillä olisin halunnut yksivärisiä minejä myös kalentereista. Siltikin aika hyvin olen saanut neulottua niitä. Tänä vuonna ajattelin myös päätyä Freija yarnin lankajoulukalenteriin, jos sellainen tulee. Mietin nyt keväällä myös Saga Woolin, mutta jotenkin ei sitä osannut ajatella vielä joulua keväällä. Saga wool teki siis keväällä joulukalenterit ja tiettävästi niitä ei tule enää. Tykkään Freija Yarnin langoista, että en usko, että tuleva joulukalenterikaan olisi pettymys. Olisi kiva kyllä tilata itselle jokin uusi kalenteri, mutta siltä varalta, etten löydä sellaista, niin Freija on hyvä vaihtoehto itselle.

Joko on joulukalenterit mielessä näin juhannuksen alla? Entä pyöriikö lankavarastossa minivyyhtejä? Sopisiko niihin näistä ohjeista jokin?

Osallistu ihmeessä myös tuohon Silmukkavirran yhteisneulontaan, se saa ainakin inspiroitumaan minivyyhdeistä ja ne tulevat samalla neulotuiksi! :)

Mukavaa juhannusta kaikille! Muista myös, että Rose Marietoppi on vielä alennuksessa la 22.6 asti! 

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Virkkaaminen - miksi en enää virkkaa?

Olen aina pitänyt itseäni enemmän neulojana kuin virkkaajana. Nyt kun muistelen nuoruusaikaa, tai lapsuusaikaa, niin silloin olen kuitenkin virkannut enemmän. Käydessäni läpi esimerkiksi vanhoja leluja niin sieltä löytyi mm. Barbien tavaroita ja erilaisia vaatteita. Olen virkannut kaikenlaisia kasseja, vaatteita ja muita asusteita barbeille pienenä. Opiskeluaikana virkkasin isoäidinruututyynyjä ja -peittoja. Muistan kun erään yksiöni lattialla oli ruudut pinossa ja ne odotti yhdistämistä ja tulivat myös yhdistetyiksi. Meillä on edelleen sekin peitto. Vielä vuonna 2020 aioin osallistua Novitan Viola-palapeiton yhteisvirkkaukseen. 

Jossain vaiheessa tämä sitten kääntyi niin, että neulon enemmän kuin virkkaan. Virkkaamisessa ei sinänsä ole mitään vikaa ja jokin siinäkin kiehtoo. Viime aikoina olen kuitenkin todennut, että mun virkkaustyöt eivät vain valmistu ikinä, varsinkin ne palavirkkaukset. Tuo Viola-palapeittokaan ei nimittäin valmistunut ikinä ja purin lopulta kaikki palat ja neuloin niistä sukkia. Oli muuten työlästä purkaa paloja ja vielä työläämpää neuloa niistä ja päätellä niitä lankoja. Tällä hetkellä yritän ajatella, että virkkaus ei vain ole oma juttuni ja se on ihan ok. Yritän myös taistella niitä ajatuksia vastaan, että aloittaisin jonkin kivan virkkaustyön. Ei, ne eivät valmistu ikinä ja on parempi olla aloittamatta. Nyt on mennyt kyllä ihan hyvin, ja en ole aloittanut mitään virkkausjuttuja tänä vuonna. Yhteen laukkuun kyllä ihastuin Instagramin puolella, mutta ei, sekään ei ole oma juttuni eikä valmistuisi koskaan, eikä siitä tulisi samannäköistä kuin ohjeessa. Parempi olla siis aloittamatta mitään virkkauksia. Tämän takia suunnittelin Basic Beach kesäkassin, koska ihastelen aina kaikkia virkattuja kasseja. 

Olen kyllä virkannut pari liinaa tai pöytätablettia ja ne näkyvätkin kuvissa täällä sekä Instan puolella. Vuonna 2020 virkkasin myös pienen maton meille parvekkeelle. Lisäksi olen virkannut pyöreitä säilytyskoreja. Nämä kaikki ovat olleet kivoja virkkaustöitä ja olen tykännyt niistä. Varmaan siksi nämä ovat kivoja, kun niissä ei ole mitään palojen yhdistämisiä.

Viimeisin virkkaustyö

Viimeisin virkkaustyö on virkattu Pikachu. Tämän virkkasin viime vuonna ja siitä piti kirjoittaa blogiinkin. Mutta ei se kyllä täällä näe päivänvaloa koskaan. Lainasin kirjan kirjastosta ja kirjassa oli eri Pokemon-hahmojen ohjeita. Kirja on englanniksi ja on siis Sabrina Somersin Pokemon crochet. Virkkasin Pikachun kuitenkin hyvin pitkälti omasta päästä vaikka jotain juttuja katsoin ohjeesta. Eihän siitä tietenkään tullut ohjeen näköinen, jännä juttu :D Virkatessa pitäisi kait laskea silmukat joka kerroksen jälkeen, jotta työ olisi samanlainen kuin ohjeessa. Tämä on ylitsepääsemätöntä ja syöhän se vähän virkkausmotivaatiota, jos joka kerroksen jälkeen pitää laskea eikä voi vain keskittyä itse aiheeseen. Lisäksi jätin Pikachun punaiset posket pois, sillä se olisi ollut entistä enemmän erilaisemman näköinen kuin ohjeessa :D Silmätkin taisin soveltaa ja virkkasin ensin pienen valkoisen ympyrän ja sen päälle mustalla pari kerrosta. Lisäksi näiden kiinnitys on aina vähän hankalaa ja en saa niistä siistejä. Tähän se virkkaus yleensä kaatuu: joko palojen yhdistämiseen tai eri osien kiinnitykseen ja siihen, etteivät ne näytä samalta kuin ohjeissa.

Olen siis todennut, että virkkaus ei ole oma juttuni ja parempi keskittyä neulomiseen, kun sen taidan osata kuitenkin paremmin. Novitan uusinta virkkauslehteäkään en hankkinut, koska miksi edes hankkisin sen. Tykkään kyllä sinänsä virkata ja kaikkia ideoitakin olisi, mutta jokin siinä tökkii ja ne työt jäävät kesken, eivätkä näytä samalta. Isoäidinneliöitä tai vastaavia en kyllä oikeastaan edes tykkää virkata, johtuukohan se tuosta, että niitä on virkattu nuorempana niin paljon, että kiintiö tuli täyteen? :D

Lisäksi meillä on edelleen kotona tuollaisia virkattuja paloja, joista piti tulla joku pehmojalkapallo (?), mutta eivätpä ole palat yhdistyneet toisiinsa. Mitä ihmettä näillekin tekisi: roskiin vaan suosiolla? Ehdotuksia? En aio purkaa, koska eivät ne purettunakaan tule käytetyksi. Näitä on siis sekä mustina että vaaleansinisinä.

Lisäksi joku hieno idea joskus oli virkata lapsen nimikirjaimet tyynyiksi, siis yksi kirjain on tyyny ja sitten ne kirjaimet voivat olla esimerkiksi sängyn päällä. Arvata saattaa tämäkin jäi kesken ja virkkasin peräti yhden (=helpoimman) kirjaimen. Idea oli joko jostain Pinterestistä tai sitten ihan joku oma ajatus.

Tuo lanka viimeisessä kuvassa on viimeisin innostus, kun haluaisin virkata sen pois lankavarastosta ja ajattelin pöytätablettia. :D Näitä ajatuksia vastaan taistelen, etten aloittaisi mitään virkkaustöitä.

Miten on - virkkaatko sinä kesää kohti vai oletko todennut, ettei virkkaus ole juttusi? 

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Neulottu kesätoppi - Rose Marie kesätoppi

Sain huhtikuussa idean neulottuun toppiin ja ideaa piti alkaa sitten heti työstämään. Onneksi langat löytyi kotoa, eikä tarvinnut suunnata lankakaupoille. Luvassa on nyt toinen toppiohjeeni: Rose Marie kesätoppi. Suunnittelen toppeja ja paitoja, jos saan kivan idean eli näitä ei ole luvassa kovinkaan paljon. Tämä toppi neulotaan puuvillalangalla eli esimerkiksi Dropsin Safran langalla. Tuo lanka on ohutta eli ei mitenkään paksua puuvillalankaa. Ohjeessa on neljä eri kokoa eli S, M, L ja XL. Testineulojat neuloivat topin myös muilla langoilla esimerkiksi Vuonueen kampalangasta ja pellavalangasta toki niinkin voi tehdä, jos löytää jonkin toisen sopivan langan.

Ohje löytyy

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä

Rose Marie toppi on - 20 % alennuksessa 22.6 asti ja nappaa tästä kiva ohje kesän neulomisiin. Ohje on mielestäni helppo ja sopii myös aloittelijoille. Ravelryssä et tarvitse koodia ja alennus näkyy kassalla ja verkkokaupan hinta on suoraan alennushinta. 

Se on muuten jännä, että tämän topin neulomisessa oli mielessä että ei toppeja enempää. Jännästi sitä kuitenkin löytää toisenkin topin puikoilta (siihenkin oli idea :D) ja nyt on siihenkin ohje kirjoitettu. Silleen vielä jännästi, että kolmas ideakin odottaa toteutusta :D Jotenkin nämä toppiajatukset sitten eskaloituu koko ajan. Nämä kaikki topit ovat vähän erilaisille langoille ja eihän sitä tiedä, näkeekö ne päivänvaloa. 

Violeta-topin testineulonta on mahdollisesti tulossa pian, ja mietinkin, että milloin olisi hyvä hetki ja tuo kolmas toppi nyt on vasta ajatustasolla, että sitä ei välttämättä nähdä edes tänä vuonna.

Kesäkuu on nähtävästi ohjekimaraa kuitenkin, sillä tällä viikolla on tullut toinenkin ohje: Mirabel-sukkien ohje, kurkista aikaisempi postaus! 

Onko sinulla jo puikoilla kesätoppi tai kesäpaita vai jätätkö topit muille neulojille?

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Lämpötilasukat: Helmikuu ja maaliskuu

Mitä kuuluu lämpötilasukkaprojektille? 

Helmikuun lämpötilasukat sain valmiiksi neulemaratonin aikana eli pääsiäisen aikana. Yksinäisenä sukkana se oli pitkään, mutta sitten piti vain neuloa kerralla loppuun. Näiden sukkien neulominen on kyllä tylsää ja siksi ne eivät oikein edisty nopeammin. Loppujen lopuksi en tiedä, mikä näissä mättää. Onko se nämä värit vai tapa, jolla neulotaan vai mikä, mutta olen kokenut näiden neulomisen hirmutylsäksi. :D Siksi olenkin vähän väliä lopettamassa tätä projektia. Jokin on saanut kuitenkin vielä jatkamaan tätä maaliskuuhun asti. Nimittäin näitä on kiva sitten valmiina katsoa, että millainen se sää olikaan tammikuussa tai helmikuussa. Maaliskuun lämpötilasukat tuli neulottua huhtikuussa.

Helmikuun lämpötilasukat kuvassa.

Sukkien mukaan tammi- helmi- ja maaliskuu näyttävät olleen aika samanlaisia, pienillä eroilla huomioiden. Tammikuussa on ollut enemmän lämpötilavaihteluita, ja helmikuussa oli enemmän harmaata ja vihreää eli sellaista plussakeliä ja pientä pakkasta. Maaliskuu näyttää olevan kaikista lämpimin, kovin paljon sinne ei enää tullut sinistä. Jännästi tuli maaliskuun sukkaan tuo raitaosuus jalkaosaan. Kiva yksityiskohta! Tammikuun lämpötilasukat on esitelty jo aiemmin täällä .

Maaliskuun sukat 

Tähän kohtaan näiden sukkien neulominen nimittäin jäi. Huhtikuun lämpötilasukat taitavat olla näiden kaltaiset eli en pääse eroon vielä näistä väreistä. Se on varmasti nämä värit, jotka tekevät näiden neulomisen supertylsäksi. Edelleen olen kyllä ottanut lämpötiloja ylös mutta huhti- ja toukokuun sukkia en ole neulonut. Toukokuussa luvassa on muitakin värejä ja välillä mietin, että pitäisikö neuloa ne ennen huhtikuuta, niin ei olisi niin tylsää neulottavaa. 

Peittona tämä projekti olisi varmasti mielenkiintoisempaa, mutta siinä ahdistaa se keskeneräisyys. En tiedä yhtään, että miten tämän projektin kanssa tekisi: lopettaisiko tähän vai neuloisiko vielä. Ehkä tämä projekti on opettanut sen, että kaipaan värejä neulomiseen ja jos "joudun" neulomaan itselle tylsillä väreillä, niin koen sen neulomisenkin tylsäksi :D Näissä väreissähän ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta yhdessä ja pelkästään näitä värejä, niin silloin neulominen on minulle tylsää. Nämä sukat menee myös aika hyvin siihen rumiensukkienkerhoyhteisneulontaan, joka oli menossa jollain neulekanavalla. :D

Mitä tekisit: lopettaisitko projektin vai neuloisitko jonkin muun kuukauden niin saisi värejä neulomiseen? 

No aika varmasti näyttää, miten tämän projektin kanssa käy. Vähän tekisi mieli neuloa toukokuun sukkia, mutta looginen minä haluaisi neuloa järjestyksessä. :D

tiistai 11. kesäkuuta 2024

Neulo ihanat pitsisukat kesällä!

Pitsi-innostus taisi alkaa huhtikuussa eikä vieläkään loppua näy. Ensimmäisenä taisi olla Suvituuli-sukat, jotka muotoutui Suvituuli-huivien perusteella. Mutta nyt on luvassa seuraava pitsineulesukkaohje: Mirabel sukat. Näissä pitsi on helppoa ja ohjeessa on neljä eri kokoa varren leveyteen. Ensin mietin, että tuliko nyt liian pitsiset sukat, mutta loppujen lopulta tykkään tosi paljon näistä sukista, eivätkä ne ole liian pitsiset ainakaan omasta mielestä. Sukat sopivat täydellisesti kesään!

Ohje löytyy 

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä

Sukat neulotaan (50 g = 170 m) vahvuisella langalla ja käytin itse 3 koon sukkapuikkoja. Lankaa tarvitset kaksi kerää (max 100 g) ja pienemmät koot saattavat valmistua jopa yhdellä kerällä. Mirabel pitsisukat ovat kauniit ja herkät pitsisukat ja sopivat kesäneulottavaksi täydellisesti. Näihin mallisukkiin oli oikeastaan ainut vaihtoehto valkoinen lanka, sillä jotenkin yhdistän tämän mallin valkoiseen väriin. Valkoinen on toki vähän vaikeammin kuvattavissa, mutta sopii kesään minusta hyvin. 

Ohje on alennuksessa 19.6 asti. Ravelryssä et tarvitse alennuskoodia, ja hinta näkyy kassalla. Verkkokaupassa hinta on suoraan alennushinta, etkä myöskään tarvitse alennuskoodeja.

Nappaa tästä kiva kesäsukkaohje! 

Millä värillä sinä neuloisit nämä?

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Kuvahaaste: Kesäkuu

Vihdoin saadaan uudella kirjaimella uusia sanoja. Alkuvuosi menikin hieman toistolla, mutta nyt luvassa ainakin useampi kuukausi uusilla kirjaimilla. Paitsi toki heinäkuu. Näissä sanoissa pyrin välttämään kesä-alkuisia sanoja, sillä jostain syystä kaikki, mitä tuli ensin mieleen, oli kesä-alkuisia. Nämä tuli lopulta mieleen aika helposti ja lopussa on vielä bonus k-sana.

Kukat

Kesäkuussa parasta on erilaiset kesäkukat. En osaa kasvattaa kukkia, mutta tykkään poimia luonnonkukkia parvekkeelle ja niitä poimitaankin sitten lähes joka päivä. Jostain syystä minulle ei ole suotu viherpeukaloutta ja kaikki kukat oikeasti kuolee meillä, jos jotain istutan tai hankin sisälle tai ulos. Joten olen päätynyt sitten nauttimaan luonnonkukista ja kesäkuu on aivan ihanaa aikaa siihen. Oma Instagramfeedini täyttyy aina kesäkuussa kukista, kun otan niitä myös rekvisiitaksi kuviin. Tässä lähellä on myös päivänkakkarapelto ja siellä ollaan käyty aina useampaan kertaan joka kesäkuu poimimassa päivänkakkarat. Kukat on ihania kesäkuussa! 

Kahvijäätelö

Kaikkien kahvin ystävien lempparijäätelö on tietenkin kahvijäätelö. Kesän ensimmäinen jäätelö oli kahvijäätelö. Se tosin tapahtui jo toukokuussa, mutta väliäkös sillä. Vuonna 2022 ihastuin itsetehtyihin jäätelöihin ja silloin keksin reseptin kahvijäätelöstä ja ajattelin sen nyt linkata tähän. Se on siis todella helppo, tarvitset vain pikakahvia, purkin kondensoitua maitoa ja kermapurkin (2 dl). Liota pikakahvi tilkkaan nestettä esim. appelsiinista puristettu mehu, vatkaa kerma (2 dl) ja sekoita kaikki keskenään: Kerma, kondensoitu maito ja kahvineste. Jäätelöön voi laittaa myös suklaapaloja tai muita lisukkeita mitä haluaa. Pakasta seos yön yli tai vähintään 8 h ja nauti! Tämä on ihan paras itsetehty kahvijäätelö. Myös kolmen kaverin kahvijäätelöpuikko on erittäin hyvä jäätelö.

Tuolla linkatussa reseptissä olen laittanut 4 dl mutta yleensä nykyisin tykkään tehdä sen 2 dl kermalla. 4 dl kermasta tulee kovempaa jäätelöä, ja 2 dl pehmeämpää. Jäätelö sulaa suht nopeasti eli nauti heti. 


Kaksi kissaa

Kaksi eri kissaa nähty viime aikoina vapaana meidän pihapiirissä, mikä tekee kyllä surulliseksi. Omistajat voisi olla kyllä enemmän välittävämpiä ja olla päästämättä kissoja vapaaksi. Eniten surulliseksi siis tekee se, että kissat voivat jäädä auton alle. Emme asu kuitenkaan missään maalla, joten vaara on varteenotettava. Rakastan kissoja yli kaiken ja en myöskään halua, että ihmiset alkavat inhota kissoja, kun ne ovat vapaana. Se ei ole kissan syy, että ovat vapaina vaan omistajien. 

Bonuksena sitten kuohari. Koska aina on hyvä syy skoolata kesälle.

Mitä ihmettä - ei mitään neulomiseen liittyvää mainittu :D Mutta vaihteeksi nyt näin, ei oikeastaan tullut mieleen mitään k:lla alkavaa, mikä olisi liittynyt neulomiseen tai lankoihin. Toki nyt kesätoppi on mielessä, mutta jätin suosiolla pois kesä-alkuiset sanat ja topit olivat jo toukokuussa. 

Istutatko sinä kesäkukkia vai poimitko luonnonkukkia?

Oletko maistanut kahvijäätelöä?

Kissa vai koira? 

PS: Muista tänään vielä kesäsukka-ale Lankajengissä: Lankajengiin . Alennuksessa ovat siis Aurinkoinen nilkkasukat, Väripilkut, Serafiina pitsisukat ja Suvituuli pitsisukat.

perjantai 7. kesäkuuta 2024

Helppoja pitsi- ja pintaneulesukkien ohjeita

Laitoin muutamia kesäsukkaohjeita alennukseen Lankajengiin. Nyt on niin kivoja villasukkaohjeita alennuksessa ja löytyy myös eri kokoja. Mukana on myös tänä keväänä julkaistuja sukkaohjeita.

Suvituuli ja Aurinkoinen ohjeet on julkaistu tänä keväänä. Lisäksi mukana on viime vuonna julkaistut ohjeet: Väripilkut ja Serafiina sukkien ohjeet. 

Nämä ohjeet ovat alennuksessa pe 7.6 - su 9.6 välisen ajan vain Lankajengissä. Hyppää tänne: Lankajengiin

Mulla on jo pidempään ollut pitsisukkafiilis. En tiedä, onko se vain keväästä ja kesästä johtuvaa vai onko se pysyvää. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna on löytynyt omia juttuja neulesuunnittelurintamalla ja palat ovat loksahdelleet uomiinsa. Nimittäin tuntuu, että oma juttuni on pitsineuleet ja palmikot. Toisaalta kaipaan myös vaihtelua, eli ihan hyvin voin ottaa puikoille myös kirjoneuletta ja muutakin :D Mikään ei kuitenkaan ole edelleenkään poissuljettua ja varmasti tulevaisuudessa nähdään myös kirjoneuletta.

Pyrin pitsineuleissa helppouteen ja kuvion toistettavuuteen, mutta jonkin verran joissakin pitsineulemalleissa täytyy katsoa ohjetta. Ylläolevat ohjeet ovat kuitenkin helppoja esimerkiksi Aurinkoinen sukat on helppoa pintaneuletta ja siinä on neljä eri kokoa. Myös Väripilkut sukat ovat helppoa pitsineuletta röyhelöllä. Suvituuli-sukissa sen sijaan pitsi on vain varressa ja muutenhan sitä saakin neuloa helppoa sileää neuletta. 

Luvassa on pian uusia pitsineulemalleja. Oon niin innoissani näistä malleista, mitä on luvassa. Ensimmäinen jo ensi viikolla. Päivitin tuohon sivupalkkiin tulevia neuleohjeita, mutta niiden lisäksi on ehkä vielä yhdet pitsisukat. 

Mutta nyt kivaa viikonloppua ja nautitaan kesästä! Ihana, kun voi neuloa ulkona ja parvekkeella! 

torstai 6. kesäkuuta 2024

Mitä neuloin toukokuussa?

Minne toukokuu meni? Juuri kun pääsi kesätunnelmiin, niin toukokuu on jo ohi. Toukokuu ja kesäkuu ovat aina jotenkin parhaat kesäkuukaudet, sillä silloin on ihania kesäkukkia, ihana vihreys ja jotenkin sellainen kiva kesätunnelma. No onneksi kesä on vasta alkamassa ja toivotaan kesäkuullekin kesäisiä kelejä. Kesäkuu on lyhyt joulukuun tavoin, ja en odota, että se menisi hitaasti. Taitaa käydä päinvastoin ja mennä nopeasti :D

Ei kesää ilman kesäkassia. Basic Beach kassin ohje saatavilla mm. Ravelrystä

Toukokuu oli vähän raskas ja ihana, mutta olen kiitollinen, että sain kun sainkin julkaistua kolme (vai neljä?) ohjetta. Niitä nimittäin helposti siirtää ja lopulta saattavat jäädä julkaisematta. Onneksi neulomisen ja neulesuunnittelun tiimoilta saa aina ajatukset muualle. Kesäkuu ei sitten olekaan niin hyvin suunniteltu kuin mitä toukokuu oli, mutta kyllä sinnekin mahtuu muutama uusi neuleohje vielä. Toukokuussa sain lankaa lahjaksi ja ostin myös lankaa. Hyvin lankapitoinen kuukausi! 


Aurinkoiset sukkien ohje myös saatavilla mm. Ravelrystä

Ostot: 3300 g 

Kulutus: 1186 g

Toukokuu oli kyllä vaihteleva neulomuksien osalta ja silloin tuli neulottua 2 x kesätoppi, yksi huivi ja sukkia ja lapasia. Nyt kun katsoin valmistuneiden listaa toukokuulta, niin tuntuu, että niitä on aika vähän. Se varmaan johtunee siitä, että jonkin verran suurempia neuletöitä on ollut puikoilla toukokuussa. Ostoissa on myös lahjana saatuja lankoja että ihan noin paljon en kyllä itse ostanut. 

Näissä tunnelmissa kesäkuuhun. Kesäkuussa luvassa on ainakin Rose Marie kesätopin julkaisu, muutamien uusien sukkaohjeiden julkaisut ja siinäpä ne uudet neuleohjeet sitten saattavat ollakin. Ei tämä neulominen kyllä vähene kesällä. :D Silleen sopivasti helteillä aloitin myös jämälankapeiton, mutta sitä neulon aina, kun on peitonneulomisfiilis.

Mitä uutta toukokuussa?

Kävin Lamb & Co lankakaupassa, jonne olin suunnitellut käyntiä jo useamman kuukauden. Tuli nimittäin akuutti tarve saada tiettyjä lankoja tiettyihin suunnitelmiin. Ihana, kun on tullut kivoja uusia lankakauppoja pääkaupunkiseudulle, vaikka ei tuo tietenkään ole ihan omien reittieni varrella, mutta helposti pääsi silti. Lamb & Co:ssa on muuten Eldur yarnsin lankoja, joita vähän mieli teki ostaa, mutta en ostanut. Sain kyllä ostettua vihdoin 2,75 puikot ja vaikuttavat ihan hyviltä tietyn paksuisiin lankoihin. Yksi uusi sukkamalli on jo lähes neulottu näillä puikoilla.

Miten sinun toukokuusi meni? Tuliko neulottua vai keskityitkö enemmän muihin hommiin?

tiistai 4. kesäkuuta 2024

Mitä luin toukokuussa?

Toukokuu meni mieluummin kirjojen parissa kuin äänikirjojen. Aloitin kyllä kaksi äänikirjaa kirjaston sovelluksesta, mutta ne jäivät kesken, kun ei ollut äänikirjafiilistä. Toiseen vielä jonotin useamman kuukauden, mutta ei hätää, täytyy laittaa itseni taas jonoon niin eiköhän se joskus tule kuunneltua.

Hanna Pakarinen: Elämä naurattaa

Tämän kirjan sain luettua. Olen aina tykännyt Hannan musiikista ja tykkään Hannasta muutenkin. Aikoinaan on tullut kierrettyä myös Hannan keikkoja. Joten oli myös itsestäänselvää että halusin lukea Hannan kirjan. Kirja päästää kurkistamaan sinne toiselle puolelle, jota emme yleensä näe julkisuuden henkilöistä. Niin paljon sellaista asiaa, jota en tiennyt Hannan elämästä. Kirjaa luki ihan mielellään ja jäi jopa koukkuun, kun halusi lukea ja lukea vielä yhden kappaleen. Kirjassa kerrotaan levyjen taustoista ja niiden julkaisuista, Hannan uupumuksista, radiotyöstä ja kaikesta, mitä Hannan elämään on kuulunut. Kirja alkoi toki luonnollisesti Idols-ajasta ja siitä, miten päätyi hakemaan Idolsiin. Oikein kivaa luettavaa ja antaa varmasti paljon uutta tietoa Hannan elämästä.

Kai Kortelahti: Kikka

Tämä  tuli vähän ex tempore aloitettua, kun en muutakaan oikein löytänyt. Ihan ok, aika rankka ja aika raskaita asioita tapahtunut henkilölle. Kirja ei ollut kovin kevyesti kuunneltava, mutta sain kun sainkin sen loppuun. Yleensä elämäkerroissa on kuitenkin jonkinlainen positiivinen fiilis, vaikka realistisesti kuvaillaankin, mutta tässä en ihan täysin sellaista positiivista huomannut. Asiat toki kerrotaan kuten ne ovat olleet, ja varmasti sitä rohkeutta ja positiivisuuttakin löytyy. En ehkä suosittele kirjaa, jos samaan aikaan kokee itse raskaita aikoja. Tämä oli ainut äänikirja, jonka sain kuunnelluksi ja tämänkin toukokuun lopussa. 

Äänikirjat olivat vähän paitsiossa toukokuun alussa ja kirjastosta on tullut laitettua useita kirjoja varaukseen. Fyysinen kirjapino sen kun hieman kasvaa, ja ainakin yksi kirja pitäisi saada luettua kuukaudessa. Katsotaan, miten käy! Toukokuun lopussa alkoi myös taas vähän innostaa äänikirjat, mutta en usko, että niitä tulee kesäkuussa paljon kuunneltua. Ehkä yksi tai kaksi, jos on fiilistä.

Mitä sinä luit toukokuussa?

PS: Tällä viikolla myös toukokuun neulomiset ja ostot.

lauantai 1. kesäkuuta 2024

Lapasboksi2024: Kesäkuu

Lapasboksi on tämän kuun jälkeen puolessa välissä. Kesä ja lapasten neulominen on aina vähän jotenkin ristiriitaista vaikka samahan se pitäisi olla sukkienkin kanssa. Mutta lapasten kanssa se korostuu jotenkin enemmän ja lapasia ei vain tule neulottua niin paljon (tai ollenkaan kesällä). Siksi tämänkin kuun teema on helppo.

Alunperin kesäkuun teema oli eri, mutta tähän sain idean myöhemmin, en enää edes muista, mikä se ensimmäinen teema oli kesäkuuhun. :D Kyllähän sitä nyt täytyy yhdet raitalapasetkin neuloa tässä boksissa, koska raidat <3 Jälleen voi taas käyttää omia lankavarastoja hyödyksi ja suunnitella itse raidat. Ovatko raidat tasaraitaiset vai eri paksuisia? Neuloako ohuita raitoja vai palkkiraitoja? Kuinka monta raitaa tulee? Vai neuloako raitalangasta?

Oma idea raitalapasiin oli ollut jo pidempään mielessä. Näin varmaan joskus jonkin kuvan Instagramissa tai jossain ja sitten siitä aloin miettiä raitalapasia. Sain aloitettua omat kesäkuun lapaset toukokuussa, mutta valmiiksi niitä en vielä toukokuussa saanut. Kurkkaa Instagramin puolelta omien lapasten inspiskuva, sillä tähän en ehtinyt saamaan kuvaa niistä. 

Millaiset raitalapaset sinä ajattelit neuloa?

PS: Kaikki neuleohjeet alennuksessa Ravelryssä 31.5. -2.6.