lauantai 31. elokuuta 2024

Mitä luin elokuussa?

Heinäkuun lopussa tuli tunne, että nyt voisin lukea Satu Rämön Hildur -kirjan. Silloin kun jotain asiaa hypetetään, niin en välttämättä halua ottaa osaa silloin siihen. Nyt oli kuitenkin hyvä aika lukea Hildur. Samalla laitoin varaukseen ne myöhemmät jatko-osat ja saan ne varmaan joskus viiden vuoden päästä. :D Sen verran pitkä on varausjono. Varmaan silloin on sitten oikea aika lukea ne. Neulojat ry:n lukupiirin kirja on myös tässä kuussa Hildur ja tuntui vähän kiireelliseltä lukea tämä pikaisesti, kun en uskonut, että pystyn uusimaan kirjaa.

Sain kun sainkin kuitenkin luettua kirjan. Kirja oli minusta ihan hyvä ja neulomistakin sivutaan kirjassa. Ihan kivaa! Yleensä tällaisissa kirjoissa tuntuu, etten muista enää kaikkia juonikuvioita, kun lukuaikani on yleensä sivu sieltä ja sivu täältä. En välttämättä pysty/ehdi lukemaan montaa tuntia kirjaa putkeen. Se aina vähän jännittää, että miten pääsen kirjaan mukaan ja miten muistan tapahtumat pienillä lukuspurteilla. Aika hyvin ne kuitenkin muisti. Kirja on ihan koukuttava. Kirjan luvut ovat sopivan mittaisia, tällöin voi suunnitella aina lukea yhden luvun ja jättää siihen. Välillä tuntui kuitenkin loppua kohden, että yksittäisiä tapahtumia ja henkilöitä oli vähän liikaa ja mietin, että mihinköhän tämä nyt sitten liittyy ja mikä tämä on ( ja muistanko tätä vielä myöhemmin :D )

Toisaalta pieni kiire kirjan luvussa ei ehkä ole pahitteeksi, muuten tulisi uusittua moneen kertaan, kun ei olisi mitään kiirettä lukea kirjaa ja sitä lukisi hitaasti. Tykkäsin kirjasta ja minusta se on todella hyvä. Kirja oli myös hetkellisesti koukuttava. Juoni eteni minusta silleen sopivan nopeasti ja hitaasti. Tykkäsin kirjan alusta ja minusta se ei mennyt mitenkään liian hitaasti. Tällaisista kirjoista tykkään. Ihan kiva lukea ne jatko-osatkin, sitten kun on niiden aika ja saa ne kirjastosta. 

Tällä hetkellä on kaksi kirjaa kesken. Kirjastosta tuli yksi varaus ja yhden bongasin neulekirjapöydältä. Yritän ehtiä lukea ne syyskuun loppuun mennessä, mutta saapi nähdä. Molemmat kirjat ovat neulomiseen ja käsitöihin liittyviä, ja varmaan aika monelle jo tuttuja ja luettuja. 

Oletko lukenut Hildurin? Tykkäsitkö? Entä oletko lukenut ne jatko-osat?

PS: Huomenna lapasboksin syyskuun teema!

torstai 29. elokuuta 2024

Neuleohje: Soleado pitsituubihuivi

Vaikka vielä on lämmintä, on silti hyvä julkaista tuubihuivin ohje. Soleado tuoteperhe sai (ja saa edelleen!) jatkoa kaikkien ihanien neuleiden myötä ja nyt on luvassa tuubihuivin ohje. Pitsikuvio saattaa näyttää vaikealta, mutta se on oikeasti aika helppo. Pitsineuleissa on se helppoa, että aika yleensä joka toinen kerros on sileää oikein neuletta tai nurjaa - riippuen neulotaanko tasona ja pyörönä. Tällöin pitsin neulominen on kohtuullisen helppoa ja huivi valmistuu alta aikayksikön. Pitsi tässä huivissa on koukuttava ja toistuva. 

Katso lisäkuvia Ravelrystä tai verkkokaupasta!

Ohje löytyy

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä

Ohjeessa on kolme kokoa: S, M, ja L. Pienin koko menee vaikka lapselle ja isoimmasta koosta saa väljemmän. Kuvan huivi on keskimmäisessä koossa. Tuubihuivit ovat myös silleenkin varsin käteviä, että pituutta voi itse muokata sopivaan pituuteen. Jos tykkää pidemmästä ja isommasta niin neuloo pituutta enemmän. Musta tuntuu, ettei mun pitsi-innostus lopu edes syksyyn ja se vaan jatkuu ja jatkuu. :D 

Vaihtoehtoinen lanka tähän tuubihuiviin on esimerkiksi Dropsin baby merino, sillä muutama testineuloja neuloi huivin sillä langalla. 

Muista myös Soleado neuleperheen muut tuotteet eli tähän mennessä ilmestynyt toppi. Mutta ainakin sukat ovat tulossa. Lapasia mietin, mutta lämmittävätkö pitsineulelapaset? Tuntuu, että pitsi ei oikein sovi lapasiin, sillä se ei lämmitä. 

Ohje on alennuksessa 8.9 asti, kannattaa hyödyntää alennus! Ravelryssä alennus näkyy kassalla, etkä tarvitse koodeja ja verkkokaupan hinta on suoraan alennushinta.

Tykkäätkö pitsin neulomisesta?

tiistai 27. elokuuta 2024

Jämälankasukkia

Oon jo pidempään halunnut eroon ihan pienistä muumilankajämistä. Siis sellaisista ehkä about parin kolmen metrin mittaisista tai pidemmistä ja/tai lyhyemmistäkin jämistä. Ne piti neuloa pieniin lasten sukkiin raidoiksi tai jotenkin muuten. Leikittelin ja neuloin sukat erilaisiksi. Lisäksi piti ottaa pieniä Freija yarnin jämiä mukaan, jotta sai enemmän raitoja ja kärjen tuohon toiseen sukkaan, kun keltainen loppui.


Näin loppukesästä mieleen tulee aina neulehyväntekeväisyyskeräykset, sillä onhan syksy vähän niiden kulta-aikaa. Taidan tänäkin vuonna laittaa suurimman osan Lankavan keräykseen (toivottavasti se on tulossa), sillä on jotenkin helpompaa lähettää yksi isompi paketti yhteen keräykseen kuin monia pieniä pieniin keräyksiin. Saattaa toki olla että johonkin muuhunkin tulee lähetettyä, mutta suurin osa taitaa mennä Lankavan keräykseen. Lankavan keräys on minusta siksikin hyvä, että sinne voi laittaa myös lapaset ja pipot ja käy erilaiset koot. 

Toki olisi myös kiva sellainen keräys, jonne voisi viedä eikä tarvitsisi postittaa mihinkään. Asunnottomien keräykseen en oikein voi osallistua, sillä suurin osa näistä on lasten sukkia, ja sinne suositaan vähän erilaisempia kokoja, joita ei oikein ole itsellä. 

Lisäksi neuloin pieniä sukkia vastasyntyneille, kun oli sopivia merinolankoja. Neuloin nämä sukat Dropsin baby merino langasta tai Adlibriksen jostain poistuneesta 100 % merinolangasta. Aina joskus näkee kun FB:n neulontaryhmissä kysellään, mistä neulot vastasyntyneen sukat. Neulon niitä juurikin näistä edellämainituista langoista, joita löytyy yleensä kotoa. Vieläkin on pari kerää. Vastasyntyneen sukat painavat ehkä noin 20 g niin yhdestä kerästä saa mahdollisesti kahdet sukat. Nämä sukat menivät Neulomuksia sydämestä ryhmän keräykseen. Näihin sukkiin tein muuten sellaisen pika-ohjeen reelsinä Instagramin puolella jossain vaiheessa kesällä. Se löytyy @sweetsandsocks Instagramin-tilin takaa ja kun selaa feediä alemmas. 

Onko sinulla jokin suosikki neulehyväntekeväisyyskeräys? 

sunnuntai 25. elokuuta 2024

Elokuun lapaset - Mustikkalapaset

Kieltämättä kesä vähän verottaa lapasten neulomista ja eihän niitä ennakkoon kovin paljon neulo lapasboksissa. Elokuun lapasiin ei ollut mitään ideaa ja olisi se idea ja inspiraatio varmasti tullut sieltä, jos en olisi neulonut mustikkalapasia. Päädyin kuitenkin itsekin neulomaan mustikkalapaset. En ihan yhteisneulonnan rajoissa, mutta elokuussa kuitenkin. En ole pitkään aikaan (lue: ehkä puoleen vuoteen?) neulonut kirjoneuletta, koska ei ole ollut sellaista fiilistä. Muutamia omia kirjoneulemalleja pitäisi myös viimeistellä ja ei oikein huvittaisi, ja voi olla, että jatkossa nähdään enemmän pinta-, pitsi- ja palmikkomalleja kuin kirjoneuleita. Sellainen fiilis nyt vain on :)

Mutta niihin mustikkalapasiin. Tämä malli meni 10+ teemaan niin hyvin kuin vain pystyi. En ole jakanut teemoja kenellekään etukäteen ja aina saa vähän jännittää vierasohjeiden kanssa, että osuuko teemaan. Välillä saatan muuttaa teemojen järjestystäkin, niin jo senkin puolelta en mielellään jaa niitä etukäteen kenellekään. Olen ajatellut, ettei se haittaa, vaikka ei osuisi täysin teemaan, sillä vierasohje on ehkä lähinnä lapasehdotus sille kuukaudelle. Ei ole pakko neuloa sitä, jos haluaa neuloa jotkut muut lapaset. Onneksi moni kuitenkin inspiroituu luonnosta, niin osui tällä kertaa täydellisesti teemaan. 

Mulla kävi näissä omissa mustikkalapasissa vähän hassusti, kun ajatuksissani otin neljä väriä, mutta kolme väriä olisi riittänyt. Jostain syystä tuonne tuli nyt vähän pinkkiä (vaikka se piti neuloa harmaalla), mutta tällä nyt mennään ja se ei haittaa, kun ei anneta sen haitata. :D Lisäksi sovelsin sen verran, että tein aukkopeukalon, koska se on minusta helpompi kirjoneuleen kanssa. Ei kiilapeukalo varmasti olisi mahdoton ollut, mutta en ole koskaan neulonut kiilapeukaloa ja kirjoneuletta ja just nyt elokuussa ei oikein ollut aikaa opetella uutta. Joten tällaiset näistä nyt tuli ja minusta ihan kivat. Sininen väri oli aika varma valinta, ja tämä oli hyvä sauma saada kirkkaansinistä väriä vähän vähemmälle lankavarastossa. Mallista saa helposti myös puolukkalapaset tai vadelmalapaset. Mutta malli oli ihan kiva ja iso kiitos kaikille, jotka lähditte mukaan neulomaan näitä lapasia! <3

Ovatko sinun elokuun lapaset jo valmiit? Mitä pidät näistä väreistä mustikkalapasiin?


perjantai 23. elokuuta 2024

Neuleohje: Espero vauvan peitto ja Espero lapsen sukat

Viime toukokuussa tuli ex tempore idea vauvan peitosta ja se piti laittaa heti toteutukseen. Jokin näissä vauvan peitoissa viehättää ja siksi niitä on kiva suunnitella. Peiton lisäksi halusin samaan settiin myös sukat. Sukista tuli lapsen sukat, noin koko 26/27, saa myös muutaman koon isompaan jalkaan, mallikaavio on helppo neuloa pidemmäksi. 

Jos sukat neuloisi fingering langalla (100 g = 400 m) niin saattaisi saada myös vauvan sukat. Tähän mallisettiin yritin valikoida neutraalit värit, sillä huomaan aina, että varsinkin lasten ja vauvan sukissa, mun mallikappaleet on enemmän pinkkejä värejä. Vaikka eihän sillä ole sinänsä väliä, kun jokainen neuloo tietenkin ne omilla väreillään, mutta mallikuviin olisi myös välillä kiva saada muitakin kuin pinkkejä värejä.

Ohje löytyy 

verkkokaupasta

Lankajengistä (Tulossa pian ellei ole jo!)

Nämä ohjeet löytyvät vain verkkokaupasta ja Lankajengistä. En nimittäin tiedä, että miten Ravelryyn saisi kaksi eri tuotetta samaan ohjeeseen. Kyllä sen varmasti saisi, mutta itsellä on aina ongelmia ravelryn kanssa, kun yritän tehdä jotain e-bookia ja sitten ne tuotteet jäävät kummitteleman sinne oudosti. Joten tällä mennään ja ohje löytyy verkkokaupasta ja Lankajengistä. Ohjesetti on myös alennuksessa tämän kuun loppuun asti.

Tykkäätkö neuloa vauvan peittoja? Vai onko sukat enemmän sinun juttusi?

tiistai 20. elokuuta 2024

Kuvahaaste: Violetti - violettia yllinkyllin

Tähän kuvahaasteeseen en ole aiemmin osallistunut (jostain syystä) mutta tähän väriin ajattelin osallisua. Violetti on lisäksi lempparivärejäni niin katsotaan, mitä kaikkea violettia meiltä löytyy. Vaikka violetti on lempparivärini, niin tuntui, että aika vaikeasti sitä löytyi. Ensin ajattelin, etten ota lankaa tai neulomuksia, mutta kyllä niitä nyt vain tuli mukaan - ja aika paljonkin. :) Mietin myös, että mikä on violetin ja lilan ero vai ovatko ne suht samaa väriä. Onko rakkaalla värillä vain kaksi nimeä .. :D  Mutta koska googlen kuvahaku näytti violetille enemmän tummaa väriä niin ajattelin, että violetti on tumma ja lila vaalea. Tämä päätelmä voi kyllä mennä metsään ja itse asiassa meiltä löytyi enemmän vaaleata kuin tummaa, joten katson nämä värit nyt kaikki violetiksi ja tällä nyt mennään. :D

Violetinvärinen huivi (kuva vääristää väriä vähän vaaleammaksi) mutta tämä on kiva ja pääsee käyttöön taas syksyllä. Lanka on Novitan Venlaa ja yritin päästä niistä keristä taannoin eroon ja tuli neulottua tämä huivi, raidoittaen mineillä. Postaus huivista löytyy täältä .

Kirja saatu pr-tuotteena. 

Olisikohan tämä kirja seuraavaksi lukulistalla? Odottelen vähän jotain varauksia kirjastosta, enkä oikein osaa aloittaa mitään, ettei tule ruuhkaa. Pakko varmaan jotain aloittaa, sillä ihan heti ei ole kait tulossa mitään kirjaa. Tai sitten täytyy tyytyä 'ammattikirjallisuuteen'.

Violettia väriä on ollut paljon myös puikoilla. Näitä on neulottu tänä vuonna paitsi nuo pitsiset sukat, jotka on neulottu aiemmin. Nyt ne sukat pääsevät jonnekin neulehyväntekeväisyyskeräykseen. Malli on muistaakseni jostain Arabia-lehdestä. Lapaset ovat Rakkaudella Henna kirjasta.

Violeta toppi edustaa nyt vähän vaaleampaa sävyä, tässäkin kuva varmaan vähän vääristää vaaleammaksi kuin mitä oikeasta on. Violeta topin ohje löytyy Ravelrystä .

Violetinvärinen Squishmallows meni yhdelle pikkutytölle synttärilahjaksi.


Violettia on myös puikoilla tällä hetkellä. Näistä lisää myöhemmin.



Violetinvärinen muumimuki löytyy myös meiltä. En keräile muumimukeja, mutta niitä on vain kertynyt ja tykkään niiden koosta. Niistä on kiva juoda myös muuta kuin kahvia, vaikka kahvikuppeina nämä yleensä ovat. Sopivankokoiset mukit kahville.

Lisäksi violettia löytyi yöpaidasta, kirjojen kansista, verhoista, langoista tietenkin, muovirasioiden kansista ja kaikenlaisista pikkutavaroista, joita ei viitsi kuvata blogiin asti. :D Tykkään violetista myös vaatteissa, ja yksi tumman violetin värinen huppari on lemppari. On myös yksi mekko, josta tykkään paljon, tosin se on kyllä mahdollisesti turhan lyhyt omaan makuun tällä hetkellä. 

Kirjahyllystä löytyy lila mariskooli, niitäkään en keräile, mutta muutamia sellaisia meillä on. Lisäksi kirjahyllyssä on lilanvärinen kynttilä.

Kiva värihaaste ja ehkäpä vielä muissakin väreissä olen mukana - kunhan vaan muistan! Sen verran kivalta tämä kuulostaa. Haaste löytyy täältä .

Mikä näistä oli eniten mieleesi? 

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Kuvahaaste: Elokuu - kolme e:llä alkavaa sanaa ja kuvaa

Ehkä vähän harmittaa, kun tähän olisin saanut hyvin yhden lähellä olevan e:llä alkavan sanan, joka on elokuussa ajankohtainen. Mutta koska läheiset ihmiset ja en halua liikaa paljastaa täällä blogissa asioitani, niin en sitten ottanut sitä. Olen kyllä ihan tyytyväinen näihinkin sanoihin, vaikka hetken jos toisenkin niitä joutui miettimään ja viimeinen sana tuli juuri sopivasti mieleen.

Mulla oli jotenkin jo kesäkuussa e-fiilis, kun tuli nimettyä omia neuleohjeita e:llä. Silloin Estrada-pitsisukat näki päivän valon ja suunnittelupöydällä oli Espero vauvan peitto ja sukat. Koska Espero peiton ohje julkaistaan pian, nyt elokuussa, oli jotenkin loogista ottaa se näihin sanoihin.

ESPERO vauvan peitto



Eduskuntatalo



Eteläsatama



Jostain syystä tuntui, että e:llä oli vaikea keksiä sanoja vai oliko mielikuvitus vain lomalla heinäkuussa, ettei oikein keksinyt mitään. Mutta kaksi ensimmäistä oli oikein vahvoina ehdokkaina ja viimeinen sana loksahti joukkoon yhtenä elokuisena maanantaina. Espero vauvan peiton ohje on tulossa elokuussa ja siihen sain idean toukokuussa. Se olikin sellainen ex tempore neuleohje, jonka intuitio käski tekemään. :D 

Eduskuntatalo tuli toisena mieleen, kun olin yhdessä tilaisuudessa, joskin kesäkuussa, siellä. Sitä muuten todella harvoin (jos koskaan?) vierailee eduskunnassa. Välillä on hyvä poistua mukavuusalueelta. Jännitti nimittäin tuollainen tilaisuus paljon, mutta olen kiitollinen että menin! Edellinen käynti eduskuntatalossa taisi olla luokkaretkellä ala-asteella.

Eteläsatama puolestaan tuli mieleen viimeisenä varteenotettavana sanana yhtenä elokuisena maanantaina. Okei, myönnetään, että käytiin Tukholmassa ja laivan saavuttua takaisin Helsinkiin, niin sana tuli mieleen. :D

Lisäksi tällaisia sanoja tuli mieleen: elämä, elinvoimainen, Espoo, espanjan kieli. 

Hassua, etten h:n kohdalla keksinyt Helsinkiä, mutta onneksi e:n kohdalla tuli mieleen sentään Espoo, jota en sitten ottanut kuitenkaan tähän kolmen sanan komboon. Mutta on se kuitenkin hyvä tajuta oman kotikaupungin kirjain :D Loppuvuosi onkin sitten lähes kokonaan uusia kirjaimia ja jännä nähdä, mitä sitä keksii syyskuusta. Kyllä ne sanat tulevat sitten loppujen lopulta, vaikka aina on tuntunut, ettei muka keksi. Itse asiassa tässä oli jo pari s:llä alkavaa sanaa mielessä, mutta en nyt juuri muista niitä. Joten katsotaan, tuleeko keksittyä sitten täysin uudet ässät. 

Tykkäätkö neuloa vauvan peittoja?

Oletko käynyt eduskuntatalossa?

Eteläsatama, Katajanokka vai Länsisatama? Missä olet käynyt viimeksi?

torstai 15. elokuuta 2024

Yksiolkaiminen neulottu toppi, Violeta-toppi

Mulla oli pitkään mielessä idea yksiolkaimisesta topista ja halusin suunnitella sellaisen. Koska ilmeisesti nämä ovat taas tulossa muotiin ja Novitan uusimmassa lehdessäkin oli kuulemma sellaisen ohje ;) Tämän ohjeen julkaisu meni hieman pitkälle, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vaaleanlilan väri on ollut ihastuksena jo pidempään, tulihan myös Estrada-sukat neulottua sillä, niin tämä toppikin sain värikseen vaaleanlilan. Onneksi tätä väriä löytyi Lamb & Co:ssa, joka on muuten kiva lankakauppa.


Käy katsomassa lisäkuvia mm. verkkokaupasta !

Violeta-topissa on neljä kokoa ja reunoja kiertää palmikot. Kuvan mallikappale on koossa L. Toppi on aika lyhyehkö, crop top -mallinen, mutta toppiosuutta voi neuloa pidemmäksikin ja oman maun mukaan. Tämä toppi sopii hyvin myös elokuulle ja alkusyksyyn, sillä lanka on dk-vahvuista ja ei tule kylmä. Itse ainakin ajattelin käyttää tätä toppia pitkähihaisen kanssa, jos tulee viileämpiä päiviä. Vielä on ainakin ihan kesäistä ja lämmintä joten hyvin pystyy käyttämään toppeja.

Ohje löytyy

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä (Tulossa pian ellei ole jo!)

Nyt on topit julkaistu ja seuraavat sitten ensi vuonna, jos tuntuu siltä. Kolme toppia tälle vuodelle on itselleni aika iso ponnistus ja suoritus! Ensi vuonna täytyy varmaan alkaa jo tammikuussa suunnittelemaan kesätoppeja niin ei tule kiire :D 

Onko elokuu sinun mielestä vielä kesäkuukausi? 

Tähänhän ei ole mitään oikeaa vastausta :D Viime vuosina on tuntunut myös syyskuukin todella lämpimältä ja se ei ainakaan minua haittaa, ennemmin lämpö kuin jatkuvat sateet niin pidän elokuuta vielä ihan kesäkuukautena :D

PS: Muista myös viime viikolla julkaistu Soleado toppi, joka löytyy esimerkiksi Ravelrystä .

tiistai 13. elokuuta 2024

Neulekirja: Dreamy knits

Unelman pehmeitä neuleita. Sellainen tulee mieleen tästä neulekirjasta. Olin ehkä hetkeksi unohtanut tällaisen neulekirjan. Neulekirjoja on ilmestynyt viime aikoina paljon ja ihan kaikkea ei aina muista laittaa varaukseen. Tässä ei kuitenkaan ollut kovin suurta varausjonoa, ja sain tämän aika nopeasti. Tai siltä se ainakin tuntui. 

Tein tästä kirjasta reelsin Instagramin puolelle, jossa kerroin neljä neuletta, jotka ovat haaveilulistallani. Jotkut neulekirjat tuntuvat enemmän sellaisilta haaveilta, joista ei syystä tai toisesta saa aloitettua mitään. Tämä on ehkä itselleni vähän sellainen kirja. Mallit ovat todella kauniita, mutta tuntuu, etten osaisi neuloa niitä. Ihmeellinen uskomus, koska osaisin varmasti ja vaikken osaisikaan niin aina voisin soveltaa helpommaksi. Neulomisen mielenkiinto on myös siinä, että ottaa jonkin uuden asian opeteltavaksi ja yllättyy, kuinka loppujen lopuksi osaakin ja on oppinut uutta samalla. 

Käy myös katsomassa oma reelsini @sweetsandsocks niin näet nuo alla olevat mallit. Reelsiin pääset esimerkiksi profiilini kautta.

Kirjassa on paitoja, mekko, sukkia, lapasia, baskeri eli todella monipuolinen kirja. Ohjeita on laidasta laitaan. Tykkään, että kirjassa on monia erilaisia neuletöitä. 

Omat suosikkini kirjasta:

Tiny leaves sukat. Lehtikuvio ihastuttaa aina yhä vain. Lehtikuviollisia neuleita on paljon, mutta kyllästyyköhän niihin koskaan? Kun tuntuu, että niitä tulee myös lisää koko ajan. 

Colette lapaset. Nämä ovat aika peruslapaset ja ohje on kirjoitettu magic loop tekniikalle. Se on helppo soveltaa myös sukkapuikoille, ja siksi ajattelinkin nämä tehdä. Sellaiset kivat peruslapaset pienellä helpolla twistillä. Sellaiset valepalmikkolapaset, mutta ei taideta tarvita apupuikkoja.

Wren lapaset. Nämä lapaset neulotaan kärjestä alkaen, mutta ajattelin soveltaa ja neuloa toisinpäin. Vaikuttaa ihan helpolta pitsikuviolta, mutta siinä on ehkä jokin juju kuitenkin. Ehkäpä jommat kummat lapaset voisi olla omaan lapasboksiin hyvät? Sopisikohan jonkin kuun teemaan? ;) 

Nostalgia neulepaita. Tämä on kaunis ja herkkä pitsipaita. Sellainen haaveiluneule, jota ei ehkä koskaan ota puikoille. Mutta neuleista haaveilu taitaa olla erillinen harrastus kuin itse neulominen. Tämä olisi ehdottomasti top ykkönen neuleiden haaveilussa ja ehkä sellainen "jonain päivänä" -neule.

Tämän kirjan varausjono ei ole kovin pitkä ja ihan maltillinen, niin laita kirja varaukseen ja saat ihailla kauniita ja herkkiä neuleita. Viimeksi kun tarkistin niin varauksia oli alle 10 joten on toivoa, että saat myös kirjan ihan pian. Neulekirjojen lainaaminen kirjastosta auttaa myös neulesuunnittelijoita, sillä jokaisesta lainauksesta maksetaan lainauskorvaus. 

Oletko sinä tutustunut jo Dreamy knits neulekirjaan? 

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Virkkasin kassin viidessä päivässä

Kirjoitin kesäkuussa blogiin, miksi en enää virkkaa ja yritän olla innostumatta virkkaamisesta. Samaan postauksen laitoin myös kuvan yhdestä kerästä lankaa, joka on pyörinyt pitkään yksinäisenä. Mikä siinä onkin, että juuri ne yksittäiset kerät ovat hankalia! Varsinkin kun en kokenut sopivaksi tuota kerää neulomiseen. Jossain vaiheessa heinäkuuta sitten kyllästyin siihen lankaan ja päätin, että virkkaan sen pois.

Vyötteen toisella puolella oli virkatun kassin ohje ja sekin kävi mielessä, josko virkkaisi ohjeen mukaan. Siihen tosin tarvittiin kaksi kerää lankaa ja vähän epäilin muutekin, että pystynkö virkkaamaan ohjeesta. Mielessä oli nimittäin vähän erilainen kassi kuin se ohje.

Tähän kassiin oli tarkoitus käyttää kaikkia materiaaleja kotoa ja olla hankkimatta mitään. Lähinnä siis kahvaosuudet. En nimittäin ajatellut niitä virkata ja piti keksiä valmiit kahvat jostain. Minusta virkatut kantokahvat venyvät vähän liikaa ja siksi halusin nyt kokeilla jotain muuta kantokahvavaihtoehtoa. Lisäksi piti myös keksiä, miten kahvat saa kiinni, jos laittaa muut kuin virkatut kahvat.

Virkkasin jotain 110 ketjusilmukkaa ja yhdistin pyöröksi ja sitten aloin virkata kiinteitä silmukoita. Raidoitin kahden kerroksen välein. Niinhän siinä tietenkin kävi, että pinkki lanka loppui ja olisin halunnut vielä vähän korkeamman kassin. Mutta päädyin kuitenkin vähän matalampaan ja virkkasin valkoisella muutamia ylimääräisiä kerroksia loppuun, johon tein myös pienet reiät, ja josta saa helposti kahvat kiinni. Oikeastaan tämä koko on juuri hyvä ja tästä tuli kiva kesäkassi. Alkuperäinen idea korkeammasta kassista olisi varmasti ollut liian iso. Kaiken järjen mukaan olisi pitänyt virkata vähemmän kuin 110 ketjusilmukkaa niin olisi tullut pienempi, mutta tämä on juuri hyvä näin. Mahtuu juuri sopivasti tavaraa mukaan esimerkiksi kirja, vesipullo, neuletyö, avaimet yms. 

Virkkasin kassin viidessä päivässä ja vaikka ei ollutkaan mikään kilpailu, niin en vain halunnut, että työ jää kesken ja halusin sen nopeasti valmiiksi. Minulla kun on tapana, että varsinkin virkatut työt jäävät kesken, kun se innostus kait loppuu tai jotain. Virkkaaminen oli kivaa vaihteeksi, mutta ei se nyt edelleenkään neulomista voita. Välillä on näitä hetkiä, kun täytyy tehdä kompromissi ja virkata ja pääsee eroon jostain yksittäisestä kerästä. Tuo pinkki kerä oli muuten Novitan Cotton rescue puuvillalankaa, jota joskus olin ostanut alesta. Taisi olla euron tai kaksi euroa kerä. Laukulle tuli hintaa alle 5 €, sillä Drops Paris on myös ostettu joskus jostain eurolla tai kahdella.

Metalliosat tuli otettua avainkaulanauhoista ja kahvat laukusta, joka oli jo melkein rikki (kahvat tosin aika hyvässä kunnossa vielä). Metallisia renkaita en ihan heti löytänyt meiltä ylimääräisinä, niin nämä nyt saavat luvan käydä. Voi sitten vaihtaa, jos tämä systeemi ei toimi laukussa. Mietin myös pitkään, että miten saan kiinni kahvat ja päädyin laittamaan ihan vain solmut. Fiksumpikin tapa varmasti olisi, mutta en oikein keksinyt, miten kahvat kiinnitetään virkattuun laukkuun. Kahvojen kiinnitystä pystyy vielä muuttamaan.

Tästä tuli kyllä kiva kesäkassi ja sitä on jo käytettykin juuri aiemmin mainituissa tarkoituksissa eli kassiin mahtuu neuletyö, vesipullo, kirja ja pieniä ostoksiakin. 

Mitä mieltä laukusta? Kerro ihmeessä kantokahvoihin omat vinkkisi, sillä eniten tuli mietittyä niitä. 

Oletko sinä virkannut laukkua ja laittanut muut kahvat kuin virkatut ja miten olet kiinnittänyt ne? 

perjantai 9. elokuuta 2024

Neuleohje: Soleado pitsitoppi

Vielä on kesää jäljellä ja pidän elokuuta vielä aina ihan kesäkuukautena - siitäkin huolimatta, että arki alkaa monella tapaa. Tällä hetkellä arki tuntuu tosi kivalta ja pakko myöntää, että odotin jo hieman arjen alkamista. Silloin pääsee jotenkin kunnolla kiinni arjen asioihin. Koska kesä ja lämpö niin nyt on luvassa vielä yksi uusi toppiohje: Soleado toppi. Tähän idea tuli aika myöhään alkukesästä ja siksi tämä nyt tulee vasta nyt julki. Toppeja on kuitenkin kivempi ja helpompi neuloa kuin esimerkiksi paitoja. Tulee valmista nopeammin ja ei tarvitse neuloa hihoja :D Lisäksi niitä pystyy ihan hyvin vielä käyttämäänkin ja onpahan sitten ensi kesää varten valmiina, kun nyt aloittaa. :D 

Ohje löytyy

Ravelrystä

Lankajengistä

verkkokaupasta

Toppi on alennuksessa 18.8 asti. Soleado topin selkäosa on kaunista pitsineuletta ja etuosa on sileää oikein neuletta. Toppi neulotaan alhaalta ylös kainaloihin asti ja etuosa tasona olkaimineen. Ohjeessa on neljä kokoa: S, M, L ja XL. Ohje sopii myös aloittelijoille, ei ole muuta yhdistämistä kuin olkaimet takaosaan. Pitsineuleen kanssa toki kannattaa olla tarkkana, mutta ei se monimutkainen ole.

Oletko jo syksyissä tunnelmissa vai onko elokuu vielä kesäkuukausi sinulle? 

tiistai 6. elokuuta 2024

Neuleohje: Auringonlaskun aikaan pitsipalmikkosukat

Tässä on kuitenkin pidetty vähän lomaa neulesuunnittelusta, vaikka vannoin, etten sellaista tarvitse. Nyt on aika palata uusien neuleohjeiden pariin ja julkaisinkin viime viikolla yhden kivan kesämallin. Kesällä lyhytvartiset sukat ovat kivoja, ja niitä on myös kiva neuloa. Tämän sukkaparin suunnittelin Freija Yarnin yhdestä merinosukkalankavyyhdistä. On kiva, että sukkaparin saa yhdestä 100 g kerästä. Freija Yarnin lankoja muutenkin on kertynyt itselle jo aika iso kasa, sillä ne ovat aika herkullisia. Nimensä tämä pari sai ihanista ja kauniista auringonlaskuista, joita on ollut nyt kesällä. Lanka on ihan kuin auringonlasku.

Tänä kesänä on myös miellyttänyt pitsin ja palmikon yhdistelmä ja niistä ideoista tämä sukkapari syntyi.

Ohje löytyy ja on alennuksessa 11.8 asti.

Ravelrystä

Verkkokaupastani

Lankajengistä


Ohjeessa on kaksi kokoa noin (37/38 ja 39/40) ja nämä neulot vaikkapa mökkituliaisiksi tai muuten vaan lahjaksi. Ohje on alennuksessa 11.8 asti kaikissa myyntikanavissa.

Innostaako jo neulominen vai vieläkö kesäpuuhat kiilaavat neulomisen ohi?

sunnuntai 4. elokuuta 2024

Mitä neuloin heinäkuussa?

Elokuu pääsi yllättämään ja vaihtui yhtäkkiä. Jonnekin se heinäkuu vain katosi, mutta onneksi elokuu on vielä kesäkuukausi. Oikeastaan tykkään elokuusta ehkä enemmän kuin heinäkuusta, sillä pimeitä iltoja on odotettu. Tykkään, kun pimeys tulee aiemmin ja saa nukkua ihanassa pimeydessä, vaikka on meillä kyllä pimennysverhot, mutta eivät ne niin tiiviit ole kuin kunnon syksypimeys.

Kuvassa Auringonlaskuun aikaan pitsipalmikkosukat, jotka saattavat olla jo Ravelryssä: Ravelryyn

Kulutus: 1126 g

Ostot: 450 g

(Saadut langat laskematon määrä)

Heinäkuussa tuli pieniä lankaostoja ja lahjaksi saatuja lankoja. Tässä ostoissa ei ole lahjaksi saatuja lankoja, sillä en vain ehtinyt ja jaksanut laskea niitä. :D Mutta ostot ovat enemmän kuin kulutus todellisuudessa, jos lahjaksi saadut langat lasketaan mukaan. Heinäkuussa tuli neulottua enimmäkseen sukkia eri kokoluokissa, yksi toppi sekä virkkasin kassin. Näistä lisää myöhemmin.

Mitä uutta heinäkuussa?

Heinäkuun ihana kokeilu oli neulominen SUP-laudalla (järvellä). Luin jostain somesta, että joku muukin oli neulonut sup-laudalla ja se piti laittaa kokeiluun. Tykkään muutenkin suppailusta, vaikka aluksi ajattelin, etten sitä osaisi, mutta yllättävän kivaa se on. Kuvaa ei ole tästä tapahtumasta, sillä en riskeerannut, että puhelin olisi ollut vedessä. Neulominen sup-laudalla oli niin kivaa, että se piti kokeilla myös toistamiseen. Valitsin neuletyöksi helpon neuleen ja mukana ei ollut kuin keskeneräisiä sukkia ja sukkalankoja, niin sup-laudan neuletyöksi tuli sukat. Neuloin resoria ja sileää neuletta. Hyvin onnistui ja jotenkin siihen jäi koukkuun ja sittenhän sitä olisi halunnut neuloa koko ajan laudalla. 

Omat vinkit sup-laudalla neulomiseen: 

** Helppo neuletyö, sileän neuleen pipo paras mutta ehdottomasti puupuikot ja laita neuletyö minigrip-pussiin ja ota lankaa valmiiksi esiin kerästä. Neulominen käy siten iisimmin ja neuletyö on suojattu, jos sattuu laudalta putoaminen ja puikot eivät uppoa. Mahdollisimman tyyni sää on paras, mutta pienellä tuulellakin onnistuu. Se neulominen keskeytyy herkemmin, jos tuulee, mutta onnistuu silti. 

Tuliko neulottua heinäkuussa? Neuloitko uusissa paikoissa vai luotitko tuttuihin paikkoihin?

lauantai 3. elokuuta 2024

Mid Year Knit Freak Out Tag -haaste

Ajattelin tehdä tämän haasteen tänne blogin puolelle, sillä näitä on nähty nyt neulekanavilla youtubessa ja niitä on kiva katsoa. Alunperin idea on kait jostain ulkomaalaiselta tililtä, mutta woolmeoncefibersin Laura on kääntänyt nämä kysymykset neulekielelle suomeksi. Ideana on vastata kysymyksiin neuleista. Tee ihmeessä sinäkin tämä blogissa, näitä on kiva lukea muilta neulojilta. Nappaa tästä kysymykset tai Lauran Instagramista.


1. Onnistunein neuletyö tänä vuonna?

>> Sanoisin, että Rose Marie kesätoppi. Yllätin itsenikin suunnittelemasta kesätopin ja se vastaanotto, minkä se on saanut, on myös lämmittänyt. <3 

Rose Marie topin ohje löytyy mm. Ravelrystä .

2. Paras jatko-osa tänä vuonna? Jatko-osa neuleissa voisi olla esim. samalla ohjeella neulottu jolla olet aiemminkin neulonut, jostain toisesta työstä ylijääneellä langalla neulottu, setin osa kuten aiemmin neulottuihin lapaisiin sopiva pipo tai korjausneule.

>> Tämä on vaikea. Neulon harvemmin toista samalla ohjeella eikä nyt oikein muutakaan tule tähän mieleen. Voiko jatko-osaksi sanoa seuraavan neuletopin, jonka on suunnitellut? :D Koska innostuin Rose Marie kesätopista, niin suunnittelin myös Violeta topin, jonka julkaisu on aivan pian!

3. Uutuuslanka, jota et vielä ole neulonut, mutta haluaisit neuloa?

>> Näitä on varmasti paljon, koska on paljon lankoja kokeilematta. Tweed-lankaa en ole kokeillut ja suomalaisen villan lankoja haluaisin myös kokeilla enemmän. Tällä hetkellä olen kokeillut Vuonueen Penttiä mutta esimerkiksi siitä oleva kampalanka kiinnostaisi myös. 

4. Mitä syksyllä julkaistavaa neuleohjetta/-kirjaa odotat eniten?

>> Tämäkin on sinänsä vaikea, jos en omia neuleohjeita saa laittaa :D Neulekirjoista odotan ainakin JonSukat uutta kirjaa ja @poolaknitsin neulekirjaa, josta en tosin muista, tuleeko se tänä syksynä vai vasta ensi vuonna.

5. Mihin neuletyöhön olet pettynyt eniten tänä vuonna?

>> Ei suurempia pettymyksiä ole oikeastaan. Mutta Lento-paidan voisin nimetä. Aloitin innoissani huhtikuussa Lento-paidan, mutta toukokuussa huomasin, että siitä tulee liian pieni. Tämä ei ole ohjeen vika vaan ihan muiden syiden. Olisi pitänyt aloittaa L-koolla. Nyt en ole jaksanut neuloa sitä enkä myöskään purkaa. Joten se on sitten jäänyt. Paidasta tulisi varmasti ihana, jos saisin sen purettua kainaloiden alle, jolloin voisin lisätä muutaman silmukan ja se olisi todennäköisesti ihan hyvä siten. 

6. Yllättävin neuleasia tänä vuonna? Esim. itselle epätyypilliseen väriin ihastuminen tai arvontavoitto.

>> Viimeisessä lankatilauksessa tuli sinistä väriä, mikä on itselle aika epätyypillinen väri. 

7. Uusin lempineulesuunnittelijasi?

>> Tätä ei oikein ole, sillä neulon vähemmän muiden ohjeilla ja silloin kun neulon muiden ohjeilla niin se vaihtelee eikä ole erityistä suunnittelijaa. Viime aikoina en ole kyllä ehtinyt neuloa oikeastaan kenenkään ohjeilla.



8. Viimeisin lankaihastuksesi?

>> Vaaleanlila väri joka on ylläolevassa Estrada sukissa (tosin kuvassa valo taas vähän vääristyy).

9. Uusin suosikkineuletarvikkeesi?

>> Neulesakset ja neulemittanauha. Meneepä ne kätevästi myös matkassa mukana. Muita neuletarvikkeita ei taida olla hankittu viime aikoina.

10. Eniten tänä vuonna tunteita herättänyt neuletyö?

>> Tähän voisin sanoa useammankin mutta sanotaan nyt edelleen Rose Marie toppi sekä myös Soleado toppi. Kerroinko jo että ihastuin toppien suunnitteluun ja niitä on luvassa vielä myös Soleado pitsitoppi :D . Olen niin tykästynyt siihen pitsikuvioon, että suunnittelin myös Soleado tuubihuivin ja sukat. Sekä myös muita tuotteita mielessä Soleado tuoteperheeseen.


11. Vuoden paras neuleseura?

>> Sanoisin neulekanavat. Niitä on tullut lisää aika paljon ja luettelen tähän muutamia, joita olen katsonut:

Elinan villapaitapeli
Ajatuksianni
Hopeavilla
Pieniä neulehetkiä (Tätä en ole itseasiassa vielä katsonut, mutta ilmeisesti on joku palaava neulevideoiden tekijä kun muut neulojat ovat tunnistaneet ja maininneet)
Syystuuliknits


12. Paras tänä vuonna tekemäsi somepostaus/ -tempaus?

>> Tähän on pakko sanoa Lapasboksi. On aivan ihana nähdä, kuinka moni neuloja on lähtenyt mukaan neulomaan lapasia. Tää on kyllä paras idea tälle vuodelle. Kiitos siitä kaikille! <3 Ollaan muuten yli puolessavälin ja enää on jäljellä vain 4 teemaa. Tässähän tulee kohta haikeus.

13. Kaunein tänä vuonna ostamasi lanka?

>> Hmm, kyllä näitä varmaan on, ainakin kaikki vaaleanlilat värit ovat olleet minusta todella kauniita. Laitan tähän muutamia kuvia.


Vaaleanlila on miunyarnin, joka on hankittu ehkä jo viime vuonna. Keltainen on Lucky Omen Yarnsin. Molemmissa on ihanaa kimalletta. 



14. Mitkä neuleet haluaisit tänä vuonna vielä ehtiä neulomaan?

>> Haluaisin neuloa tietenkin kaikki loppuvuoden lapasboksin lapaset sekä Lento-paidan korjattua. Toki myös kaikki tälle vuodelle laaditut omat neulesuunnitelmat olisi kiva saada toteutettua. 

Mitä pidit haasteesta? Tee ihmeessä tämä omaan blogiisi niin herätellään samalla blogeja. Kässäkaffit taisi myös vastailla näihin uusimmassa youtubejaksossaan.

torstai 1. elokuuta 2024

Lapasboksi2024: Elokuu

Heinäkuu meni ihan kamalan nopeasti, ja elokuu pääsi yllättämään näin nopeasti. Onneksi elokuu on minusta vielä ihan kesäkuukausi ja lämpöäkin riittää, niin voisi todeta, että vielä on kesää jäljellä. 

Tässä on elokuun teema ja mikäs muukaan kuin luonto. Neulo luonnosta inspiroituneet lapaset. Keksiessäni tätä teemaa mielessä oli marjat, sienet, lehdet, koska luonto antaa parastaan elokuussa. Tähän voi tietenkin ottaa inspiraation muualtakin esimerkiksi lapasten nimi, langan väri tai mitä ikinä keksitkään ja mikä jollain tavalla liittyy luontoon.

Nyt täytyy todeta, että omat elokuun lapaset ovat täysin miettimättä. Heinäkuu meni jotenkin lomaillessa lapasboksista, niin en uhrannut ajatustakaan lapasille. Mutta kyllä kait saan itsekin valmiiksi elokuun lapaset. Elokuun lapasboksissa on yllätys ja katso @lankamainenajatus -tili Instagramissa, sillä hän on järjestänyt yhteisneulonnan lapasista tämän lapasboksin tiimoilta. Yhteisneulonta alkaa huomenna perjantaina. Ohjepätkät tulevat Instagramiin. Kiva, että on taas yhteisneulonta menossa, ja saatanpa itsekin osallistua, jos en muuta keksi. Hannan suunnittelemat lapaset ovat todella hienot ja sopii teemaan täydellisesti, vaikka en ole näitä teemoja jakanut kenellekään etukäteen. 

Mitä pidät teemasta? Mitä sinulle tulee mieleen luonnosta?