perjantai 19. huhtikuuta 2024

Neulottu huivi jämälangoista

Tämä huivi oli kategoriassa "helppo neuletyö, jota voi neuloa sarjoja katsellessa". Se oli kesken aina viime vuoden puolelta tämän vuoden alkupuolelle. Lähinnä se oli se päättely, joka odotti tekijäänsä. Ei tässä huivissa kovin paljon ollut pääteltäviä lankoja, mutta jonkin verran kuitenkin, Neuloin tähän huiviin fingeringvahvuisia pieniä jämiä ja tummanlila on Novitan Venlaa, josta halusin viime vuonna eroon. 

Nuo raidoilla tehdyt langat olivat minusta tosi kauniita ja ihania ja niitä on tullut jämälankajoulukalenterivaihdossa. Huivista tuli iso ja menee kaulan ympärille parikin kertaa. Tykkään takin päällä pidettävistä huiveista, sillä keväällä voi käyttää kevätakkia isomman huivin kanssa.

Neuloin huivin 3,5 mm puikoilla ja se painaa alle 300 g, olikohan jokin tarkka luku ollut 270 g tienoilla. Tämä on jo punnittu valmistumiskuukauden kulutukseen, niin en muista enää kovin tarkasti. Oma mieleni kaipaa aina välillä näitä helppoja neuletöitä ja varsinkin viime vuoden puolella neuloin näitä huiveja paljon. Suurimpaan osaan ei ole ohjetta, mutta joihinkin on. Tämä huivi on aina oikein neulosta koko huivin ajan. Huivin päätyosat ovat vinot eri suuntiin. Oli jostain syystä kumma tarve tehdä se niin tähän huiviin :D

Kaipaatko sinä sellaisia helppoja neuletöitä vaikeiden rinnalle?

2 kommenttia:

  1. Kaunis lila väri huivissa. Helppoja tv:n katseluneuleita pitää aina olla. Aina oikeaa -huivi sopii sellaiseksi erittäin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään lilasta vaikka jostain syystä ajattelin että nuo kerät täytyy neuloa pois. Ehkä ne olivat vain liian kauan lankalaatikossa.

      Poista