perjantai 29. toukokuuta 2020

Puikkoperjantai: Toukokuun viimeiset käsityökuulumiset

Heippa toukokuu ja tervetuloa virallisesti kesä! Omasta mielestä kesä alkaa aina kyllä jo toukokuussa, mutta nyt ihan virallisestikin kesäkuu on jo kesää. Toivotaan, että tästä kesästä tulisi lämmin ja uusia juttuja sisältävä kesä! Kesällä tunnetusti neulominen on aikaisempina vuosina vähentynyt itsellä, mutta nyt on sellainen tunne, ettei se vähenisi. Ehkäpä se saattaa muuttaa muotoa, enkä neuloisi sukkia niin paljon ja jotain kivoja kesäisiä juttuja. Olen tällä ja viime viikolla löytänyt tieni neulevlogien maailmaan. Ensin en osannut niitä katsoa, mutta nyt jostain syystä olen löytänyt ne uudelleen. Niissä on vain se huonompi puoli, että nyt ideoita olisi toteutettavana noin 1000 kertaa enemmän. :D Olen nimittäin inspiroitunut niin paljon niistä, ja haluaisin samantien neuloa ne kaikki ideat! Tällä viikolla on muuten kerätty ensimmäinen kesäkukkakimppu ja kesä on kyllä niin ihanaa aikaa, kun voi inspiroitua taas luonnon kukista!


Keskeneräisiä käsitöitä on tällä hetkellä ehkä sama määrä kuin viime viikollakin. En ole aloittanut niin paljon uusia töitä kuin ehkä edellisillä viikoilla. Tällä viikolla olen myös haaveillut sinisistä langoista ja kuvassa näkyvä Dropsin Cotton Light haluaisi kovasti päästä puikoille, mutten oikein tiedä, että mitä siitä tekisin. Purin sen kertaalleen, sillä siitä aloitettu hame ei edistynyt yli vuoteen. Lanka on 50 % puuvillaa ja 50 % akryylia ja se on ostettu aikoja sitten. Enää en välttämättä sitä ostaisi, mutta kun se on jo ostettu niin jotain siitä pitäisi keksiä.

Tämän viikon (ja toukokuun) parhaita asioita:

** kesäpuserot.  Olen koukuttunut entistä enemmän kesätoppien ja kesäpuseroiden haaveiluun ja luulenpa, että tässä pitää vielä tehdä jokin kesäpusero. Kesäpuserokuumetta ei yhtään helpota neulevlogit, sillä niistä olen saanut niin paljon inspiksiä kesäpuseroihin.

** kesäkassit. Viime vuonna virkkasin pari verkkokassia, ja se oli kivaa puuhaa. Kesäkassit ovat kyllä parhaita asioita kesässä ja välillä huomaan haaveilevani kesäkasseista. Yritän kuitenkin, etten ottaisi sellaista projektia enää puikoille tai koukulle, ja käyttäisin viime vuonna tehtyjä.

** ohuet langat ja kevyemmät villasukat. En tiedä, kummasta tykkään enemmän ohuista ja paksuista langoista, mutta kesällä mieli kyllä haaveilee enemmän ohuista langoista. Niinpä tavoitteeni onkin neuloa pari keskeneräistä loppuun. En oikeastaan malttaisi odottaa, että saisin ne jo nopeasti valmiiksi. Minulla on ollut jo pidempään Novitan Nallesta eräs malli puikoilla ja yritän saada ne valmiiksi.

** vauvan peitto testineulonta. Päätin vuoden alussa, että teen enemmän uusia juttuja ja yksi niistä asioista voisi olla johonkin testineulontaan osallistuminen. Käsityökekkereiden Veera julkaisi blogissaan yleisen testineulonnan vauvan peitosta ja harkitsen siihen osallistumista. Peitto näyttää todella kauniilta, mutta itseäni eniten mietityttää briossin neulominen. Olen aika lailla ohittanut kaikki briossijutut, enkä niistä ole oikeastaan edes haaveillut ja nyt mietinkin, että onko tämä oma juttuni. Toisaalta, siinähän tulisi myös yksi uusi juttu ja kokeilemallahan se selviäisi. :)

Mitkä sinun parhaat asiat olivat toukokuussa? Oletko osallistunut koskaan mihinkään testineulontaan? 

PS: Viikonloppuna luvassa ainakin kirjavinkkejä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti