sunnuntai 10. toukokuuta 2020

DIY: Itse tehty oversized villapaita

Se taisi olla joulukuussa, kun sain ensimmäisen kerran päähäni, että haluan tehdä villapaidan. Vuodenvaihteessa taisi olla langatkin jo valmiina ja ei kun neulomaan. Siihen meni 3-4 kk, että villapaita sitten valmistui, mutta en voisi olla yhtään onnellisempi! <3 Tein kyllä ehkä elämäni ensimmäisen villapaidan vuonna 2018, mutta tämä on huomattavasti kivempi, suunnitellumpi ja yksinkertaisesti parempi. Tämän myötä villapaitakuume sen kun kasvaa koko ajan! Olen puhunut täällä blogissakin niin paljon tästä villapaidasta, että tämä pitää esitellä täällä. Ja kuinka monta kertaa keskeneräisissä töissä mainitsin villapaidan :D


Here it is! Vihdoinkin siis valmiina. En vain vielä ole päässyt käyttämään sitä, sillä nyt on kuitenkin ollut niin lämpimiä päiviä. Ensimmäinen käyttökerta menee varmasti syksylle, vaikka eihän siitä Suomen kesästä ja varsinkaan juhannuksesta tiedä.

Tällä kertaa halusin neuloa ylhäältä alaspäin villapaidan, jossa saumojen ompelua mahdollisimman vähän. Elengiinan blogista löysin kivannäköisen helpon ohjeen ja siitä se sitten lähti. Lankana minulla oli Dropsin Flora kaksinkertaisena. Drops Flora on ohutta lankaa, niin vauhtia neulomiseen sai, kun otti kaksinkertaisen langan. Ai miten niin malttamaton :D Muistaakseni tein L-koon tuolta Elengiinan ohjeesta. Villapaidan tekeminen on aina vähän jännittävää ja yllättävää puuhaa varsinkin ensimmäisiä kertoja, sillä langan valinta vaikuttaa niin paljon. Sovitin kyllä matkan varrella muutamia kertoja, vaikka villapaidan sovittaminen on minusta vähän hankalaakin. Suosittelen ohjetta kyllä kaikille, sillä se on ihanan helppo. Lankaa minulla meni reilut 500 g. Halusin tehdä hihat 3/4 -malliseksi eli ei liian pitkiksi.


Haaveilen kyllä edelleen villapaidoista, mutta nyt kaipailen niihin vähän jotain erilaista. Taannoin huhtikuussa aloin haaveilla tästä Kalastajanvaimon blogista nähdystä maailman helpoimmasta aprillineuleesta. Ja tiedättekö mitä, mulla olisi vielä tuota Novitan Baby Merinoa, ei tarvitsisi kuin tilata ehkä toinen lanka siihen. Tuo blogi on kyllä maailman parhain ohjeblogi villapaitojen tekemiseen. <3 

Millainen on sinun lempivillapaitasi? Ja hei, kivoja villapaitaohjeita otan ilolla vastaan!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä onkin kaunis villapusero! Itsekin olen innostunut vuosikausien jälkeen ajatuksesta neuloa itselle pusero. Juuri aamulla sain neuletakin hihat pääteltyä, vielä olisi kokoaminen jäljellä. Sitten sallin itseni heittäytyä täysin neulepuseron suunnitteluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tää oli kyllä tosi helppo ja nätti malli. Se on jännä miten näihin jää koukkuun... :D

      Poista