sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Kokemuksia Novita Artesaanista ja pinkit raitavillasukat

Se taisi olla toissavuoden käsityömessutarjous, jolloin löysin Novitan Artesaani -langan. Ihastuin sen pehmeyteen, sekä myönnettäköön sen halpaan hintaan. Silloin ostoskoriini löysi vaaleansiniset kerät, josta olen neulonut lapselle villasukat. Sen jälkeenkin olen kyllä ostanut samaista artesaani -lankaa, mutta vasta nyt sain tehtyä siitä aikuisten villasukat. Ja tietysti raitasukat. Rakastan raitoja, se nyt varmasti on tullut jo ilmi <3


Jollain tasolla tänä keväänä olen halunnut neuloa yhä enemmän ja enemmän pinkistä. Aikaisemmat pinkit raitasukat taisin tehdä pinkin ja valkoisen yhdistelmästä, mutta nyt halusin tehdä kahdesta eri pinkin sävystä. Tämä yhdistelmä oli muuten myös seuraajieni suosikki, sillä se voitti instaäänestyksen, kun kyselin, että mistä aloitan seuraavan työn. Seuraavasta työstä ei tosin ollut sinä hetkenä mitään tietoa, että mikä se olisi. Hetken pyöriteltyäni lankoja käsissäni, päätin, että teen raitasukat.


Vaaleampi punainen on jotain perussukkalankaa, suunnilleen samanvahvuista kuin Novita artesaani. Näistä sukista tuli kyllä ihanan pehmeät. Novita artesaani on 100 % villaa ja puikkosuositus sille on 4. Minä neuloin kyllä nämä sukat 3,5 puikoilla ja pinnasta tuli sopivan napakka, mutta silti ihanan pehmeä. Artesaani on ilmeisesti kampanjatuote, mutta ainakin itse olen onnistunut bongaamaan sitä välillä Novitan verkkokaupasta muistaakseni jopa kahdella eurolla kerä. Novitan sivuilta löydät lisätietoa artesaanista. Nyppyyntymisestä ja muusta kestävyydestä ei ole vielä tietoa, sillä en ole käyttänyt näitä sukkia vielä ollenkaan ja voi olla, että menevät johonkin keräykseen tai lahjaksi muuten. Mutta ainakin ensimmäiset vauvan villasukat kestivät kyllä hyvin, eivätkä muistaakseni nyppyyntyneet juuri ollenkaan. Ja nämä olisivat kyllä varmasti aika parhaat unisukat/yösukat, jolloin mikään nyppyyntyminen ei edes haittaisi.


Seuraavakin projekti on jo tuloillaan artesaanista, sillä näiden sukkien myötä ihastuin lankaan yhä enemmän kyllä täysin. Voipi olla, että seuraavia villasukkia on aika monet tästä. Onneksi olen nimittäin jemmannut ko. lankaa aiemmista tilauksista; ainakin toiset raitasukat on kyllä tehtävä, sillä näistä tuli niin ihanan pehmeät. Nämä olisivat muuten ainakin yövillasukiksi todella ihanat <3 Sellainen vinkki vielä, että Novitan pienessä tehtaanmyymälässä Kouvolan kohdilla tätä lankaa taitaa olla myös myynnissä. Sieltä ainakin itse ostin sitä lisää viime kesän mökkireissulta.

Onko sinulla kokemuksia Novitan artesaanista? Kerro mitä olet neulonut siitä.


4 kommenttia:

  1. Jotenkin kun jossakin vilahtaa raitasukat, joissa on pinkkiä mukana, niin voi jo melkein arvata, että ne ovat sinun tekemäsi! ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, oon jo niin läpinäkyvä näiden suhteen :D

      Poista
  2. En ole tähän lankaan törmännyt missään. Olisi kyllä melkein kokeiltava, sillä kuvauksesi perusteella vaikuttaa mukavalta langalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tähän on vaikea törmätä missään. Itsekin sattumalta huomasin aikoinaan kässämessutarjouksena sekä tuolla Novitan tehtaanmyymälässä. :)

      Poista