sunnuntai 20. syyskuuta 2020

3 asiaa syksyssä, joita odotan

Nyt kun virallisesti syksy on täällä, niin ajattelin hieman kirjoitella asioita, joita odotan syksyssä. Tykkään kaikista vuodenajoista, mutta syksy on ollut ehkä vähiten suosikki yleensä. Se todennäköisesti on johtunut siitä, että syksystä tulee aina mieleen sateet. Mutta viime vuosina myös syksy on näyttänyt parasta. Muistan, kun viime vuonna vielä pyöräilimme lapsen kanssa marraskuussa, enkä muista ollenkaan sateisia päiviä. Liekö sitten kuuluisat mummy brains vai oliko sadepäiviä vain harvakseltaan. :D En  tykkää sateista, ellei niitä saa viettää parvekkeella kahvin ja neuletyön parissa kuunnellen sateen ropinaa. Mutta näitä asioita odotan syksyssä ja ei, tämä lista ei sisällä kynttilöitä ;) vaikka nekin ovat kyllä ihan kivoja!

(Kuvassa ihan parhaat puolukka-valkosuklaakeksit, joiden reseptin löysin Viimeistä murua myöden -blogista)

** Pipot. Ensimmäinen pipokin on jo valmistunut tälle syksylle, mutta mielessä on ainakin tuhat muuta pipoideaa, jotka haluaisi laittaa puikoille ihan heti. Pipot ja syksy kuuluvat kyllä yhteen. Pipojen neulomisessa on sekin hyvä puoli, että ei tarvitse neuloa toista samanlaista (kuten sukissa). Viime vuonna tein palmikkopipon Novitan Isoveli -langasta, ja se on ollut aika suosittu postaus. Vireillä onkin sen ohjeen muokkaus.

** Villapaidat. En ikinä saanut valmiiksi kesäpaitaa, mutta toivottavasti saisin alulle jonkin kivan villapaidan. En pysty käyttämään villapaitoja vielä nyt syyskuussa (koska liian kuuma :D )joten vielä ehtisin tekemään myöhemmälle syksylle tai talvelle uuden villapaidan. Olenkin kaivannut pidempikestoisia käsitöitä jo pidempään.

** Villasukat mökillä. Mökillä villasukat ovat ihan ehdottomat syksyisin. Siis myös jalassa eikä vain puikoilla. :D Täytyisi alkaa opetella villasukkien käyttöä myös kotona, esimerkiksi parvekkeella ne ovat aika ehdottomat nyt viileinä päivinä. Toisaalta, olen neulonut nyt ohuemmalla langalla villasukkia ja ne ovat aika mukavat jalassa, joten ehkä niitä osaisin käyttää myös kotosalla.

Näitä asioita odotan syksyssä, mutta piakkoin luvassa myös asioita, joita en odota syksyssä. Mitä sinä odotat syksyssä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti