sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Sukkalaatikko2020: Salakavalat

Mietin pitkään, että minkä valitsen syyskuun sukkapariksi, mutta sitten se oikeastaan tuli vähän niin kuin salakavalasti. Tämä malli on Villasukkien Vuosi -kirjasta ja on nimeltään Salakavalat. Kirjassa puhutaan, kuinka kevät vaihtuu kesäksi salakavalasti, mutta minusta syksykin tulee aina jotenkin salakavalasti. Onneksi valitsin väriksi lilan, sillä  minulle se taitaa olla yksi tämän syksyn väreistä.

Malli saattaa vaikuttaa vaikealta, mutta oli kuitenkin aika helppo. Varren neuloi kyllä todella nopeasti, vaikka seurasinkin ohjetta koko ajan. Joka toinen kerros on kuitenkin pelkkää oikeata, niin varsi tuli nopeasti. Varsinkin kun ajatteli, että vielä yksi kerros. Yhden pienen virheen kyllä tein kantapään suhteen, sillä en oikein aluksi tajunnut ristiinneulottua kantapäätä, ja tein sitten lopulta ihan tavallisen vahvistetun kantapään. Mutta aion kyllä jossain toisissa sukissa kokeilla ristiinneulottua kantapäätä. Sillä saa hieman vaihtelua kantapäihinkin.

Ohjeessa oli kaksi kokoa: 37 ja 39 ja tein 39 koon. Varsi tuntuu kyllä hieman tiukalta, sillä se tehtiin 44 silmukalla molemmille koille. Onneksi varsi ei ole kuitenkaan kovin pitkä niin sukat mahtuvat jalkoihin. Tämä malli on kyllä mielestäni todella kaunis <3 En sitä heti oikein huomannut muiden kauniiden mallien seasta kirjassa, mutta onneksi tein nämä kuitenkin. Sellainen pieni onneton sattumakin kävi näitä neuloessa, nimittäin minulta katkesi puikko. Ikinä en ole onnistunut katkaisemaan puikkoa neuloessa, ja tämä oli eka kerta. Luulen, että se johtui niistä kolmen silmukan kavennuksista. Eli suosittelen näiden sukkien tekemistä metallisilla puikoilla niin vältytään puikkojen katkeamisilta :D 


Nyt on enää vuorossa kahdet sukkaparit enkä ole niitä suunnitellut sen koommin. Nimittäin joulukuun sukkapari on jo neulottu. Ne neuloontuivat aivan yllättäen ja aivan yllättävällä tyylillä; nimittäin itse kehitetyllä kirjoneuleella. En olisi uskonut, että teen jonkin kuukauden sukiksi kirjoneuletta :D Ihan aikataulussa tässä silti mennään ja vielä on ihan hyvin aikaa. Lokakuulle voisin kyllä kokeilla Vuonuen Pentti -lankaa, sillä se on odottanut jo aika pitkään. Haluaisin kuitenkin sille langalle jonkin tietyn ohjeen enkä vain esimerkiksi raitasukkia siitä. Tällä hetkellä ei ole mitään ohjetta tiedossa, niin en tiedä, tuleeko siitä langasta lokakuun sukkapari.

Oletko sinä kokeillut Vuonuen lankoja? Kerro mitä pidit!  Ja mitä pidät violetista väristä tänä syksynä?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti