tiistai 15. syyskuuta 2020

Aivan tavallinen puolukkapiirakka

Kesä vaihtui syksyyn ja mustikat puolukoihin. Tämä vuosi on ollut kyllä erikoisimmista vuosista ikinä ja en olisi nimittäin uskonut, että minä viihtyisin marjametsässä. Innostuin ensin mustikoiden keräämisestä ja nyt sitten puolukoiden. Joskaan puolukoita en aio kerätä päivittäin enkä edes viikottain. Siihen on kyllä niinkin yksinkertainen syy, että osa puolukoista olivat vielä vähän raakojakin elokuun lopussa, jolloin nämä ensimmäiset keräsin. :D Ja toiseksi lähimetsissä ei ole edes niin paljon puolukoita kuin mustikoita tuli. 


Koska näitä puolukoita tuli nyt poimittua ensimmäisen kerran, niin sitä piti sitten leipoa ensimmäinen puolukkapiirakka. Käytin aikaa varmaan lähes tunnin verran, että olisin löytänyt jonkin kivan puolukkapiirakan. Mutta en oikein löytänyt, ja päätin sitten leipoa aivan tavallisen puolukkapiirakan. Tein tämän piirakan tällä Valion puolukkapiirakka -ohjeella. 

Tein kyllä pieniä omia muutoksia, kuten sen, että vaihdoin ruisjauhot kaurahiutaleiksi. Täytteeksi laitoin vadelma-valkosuklaarahkan ja kermaviilin. Nämä oikeastaan puhtaasti siitä syystä, että jääkaapista nyt sattui löytymään nämä tuotteet ja ruisjauhoja meillä ei sinä hetkenä ollut. Niin ja täytteeseen en lisännyt enää sokeria, sillä makurahkoissa on kuitenkin sokeria. Mutta herkkua tuli kyllä näilläkin muutoksilla ja tämä onkin juurikin se aivan tavallinen puolukkapiirakka.  

Ja ei pelkoa, en aio seuraavaa kuukautta postata puolukoista ja puolukkapiirakoista :D Veikkaan nimittäin, että puolukoiden poimiset tulee olemaan ihan yhdellä kädellä laskettuja. Haluaisin kyllä kokeilla vielä toista puolukkapiirakan ohjetta ja se voisi olla jotenkin erilainen tai sisältää jotain pientä twistiä. 

Kerro siis oma puolukkapiirakkareseptisi! Oletko jo käynyt poimimassa puolukoita tänä vuonna?


2 kommenttia:

 1. En oo käyny poimimassa puolukoita vielä, sunnuntaina vasta sieniä keräämään....

  ❤️ https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii :) Sienien kerääminenkin on kivaa!

   Poista